2010. április 13., kedd

Összeütközések

KONFLIKTUSKEZELÉS A CSILLAGJEGYEK TÜKRÉBEN
 
TŰZ jegyűek: AKARATOSSÁG
KOS [03.21-04.20]
A lobbanékony természetű Kos természetesen a konfliktushelyzeteket is hevesen kezeli. Hirtelen lángra kap: ilyenkor üvölt, csapkod, de dühe éppoly gyorsan száll tova, ahogy feltámadt. Nem emlegeti éveken keresztül sérelmeit, nem vágyik bosszúra, pikkpakk továbblép. A problémákkal nyíltan, egyenesen szembenéz, nem taktikázik: ami a szívén, az a száján. Ő leginkább nyersességével, türelmetlenségével bánthat meg másokat.
Problémakezelése: rámenősen és önállóan
OROSZLÁN [07.23-08.22]
Az öntudatos, magabiztos Oroszlán határozottan kiáll mások érdekeiért, de ha önmagáról van szó, könnyen elbátortalanodik. A hiúságát, büszkeségét ért sérelmeket fölényességgel, a másik semmibe vételével kezeli. Könnyen, gyorsan válik feszülté, ha valami nem úgy történik, ahogy szeretné, de nem jellemzője a haragtartás. Ha valaki nem nyeri el szimpátiáját, nem csinál belőle gondot: még a nevét is elfelejti.
Problémakezelése: mással intéztetve
NYILAS [11.22-12.20]
A nagyszerű Nyilas úgy érzi, ha vele kapcsolatban bármiféle probléma is felmerül, tökéletessége szenved csorbát. Ezért legtöbb esetben úgy kezeli a problémákat, mintha nem is léteznének. Struccpolitika. Homokba dugott fejjel várja, hogy az ügy megoldódjon magától. Ha mégsem így történik, és konfrontálódni kényszerül, hangossá, arrogánssá válik, mások gondjait lekicsinyli, a magáét viszont túlértékeli.
Problémakezelése: nincs is probléma

FÖLD jegyűek: BEZÁRKÓZÁS
BIKA [04.21-05.21]
A Bikát, akármilyen nyugodtan, kiegyensúlyozottnak tűnik is, nem ajánlatos felbőszíteni. Ha türelme véget ér, elönti a vörös köd, és tombolni kezd. Erőfölényét szavakkal, sőt tettekkel is bizonyítja. Nagyon nehezen bocsát meg, sérelmeit, mint más a kedvenc tárgyait, hosszan őrizgeti. Sértődöttségét makacs hallgatással mutatja ki, csak győzze a másik körüludvarolni, míg ebből az állapotból kibillenti!
Problémakezelése: addig vár, ameddig bírja cérnával
SZŰZ [08.23-09.22]
A Szűz a konfliktusokhoz sosem érzelmi alapon közelit. Logikusan megvizsgálja a problémát, kielemzi a részleteit és racionális érvekkel vázolja a megoldást. Majd a megoldásban rejlő újabb problémát. A személyét érintő sérelmekre előveszi szóbeli fegyverzetét, és cinizmussal, szarkazmussal, éles kritikával reagál. Intellektualizmusa lehengerlő.
Problémakezelése: a megoldásban is a probléma lehetőségét keresi
BAK [12.21-01.19]
A Bak alapvetően képtelen a kompromisszumra. Olya megoldásokat keres, amit ő maga lát jónak, és a céljai elérése érdekében bárkin-bármin keresztülgázol. Nagyon kimért és zárkózott, nehéz felingerelni. Ha azonban valakinek mégis sikerül, haragtartó és kibékíthetetlen. A másikat a teljes megsemmisítéssel bünteti, megbélyegzi, vagy figyelemre sem méltatja.
Problémakezelése: keményen, hajthatatlanul 
LEVEGŐ jegyűek: SZÓ, MINT FEGYVER
IKREK [05.22-06.21]
Az Ikrek nem kedveli a problémákat, nem is nagyon tud velük mit kezdeni. Igyekszik átlépni felettük, reméli, hogy megoldódnak maguktól. Ha elkerülhetetlen, beszélni kezd róla – fegyvere a szofisztika. Igazán ügyesen csűri-csavarja a szavakat, boncolgatja a másik álláspontját. Ha azonban érvei csődöt mondanak, egyszerűen lefagy. Könnyen felingerelhető, de haragja hamar elpárolog.
Problémakezelése: verbális képességeit latba vetve
MÉRLEG [09.23-10.22]
A Mérleg, a Bakkal ellentétben bármilyen konfliktus esetén hajlik a kompromisszumra. Nehezen hoz döntéseket, mert folyton azt mérlegeli, milyen megoldás lehet mindenki számára a legjobb. Vitában leginkább ellenérveket, s nem érveket sorakoztat, kínos esetben viszont kivár, hátha elmúlik a probléma. Számára kellemetlen helyzetekben másokon keresztül igyekszik megoldást találni.
Problémakezelése: kompromisszumkészen
VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]
A Vízöntő a legváratlanabb módon reagál. Egyik esetben elvicceli a problémát, másszor pedig jéghidegen, logikusan érvel. Ha mások gondjait kell megoldani, könnyedén feltalálja magát és a lehető legjobb áll elő mindegyik fél számára. Azonban ha érintett a dologban, képes a hirtelen kitörésekre, a fennhéjázásra, végső esetben a teljes érzelmi hidegségre.
Problémakezelése: kiszámíthatatlanul 
VÍZ jegyűek: ÉRZELMI TAKTIKÁZÁS
RÁK [06.22-07.22]
A Rák nem egykönnyen dolgozza fel a problémákat, sem a sajátját, sem másokét, mert mindent a szívére vesz. A problémákat gyűjtögeti, elfojtja, majd a legváratlanabb helyzetekben kitör belőle, sírással, duzzogással, sértődöttséggel. Ilyenkor az érzései nagyon hevesek, szemrehányásokkal illeti a másikat, sajnálja-sajnáltatja magát.
Problémakezelése: sajnálattal
SKORPIÓ [10.23-11.21]
A Skorpió a problémákat már csírájában elfojtja. Ha ez mégsem sikerül, akkor a mélyére ás, és végérvényesen megoldja. Ha megsértik, megbántják, kegyetlenül visszavág. Kivárja a megfelelő időt, a megfelelő alkalmat, és odavetett szavai mindig pontosan célba találnak. Igazi pszichológiai hadviselésre képes, nem riad vissza attól, hogy saját lelki kínzása árán is gyötörje a másikat.
Problémakezelése: végletesen
HALAK [02.19-03.20]
A Halak a problémákat elködösíti, vagy saját belső világában teljesen átalakítja: és máris szebbnek látja. A hazugság, a tények megmásítása nem tudatos, sokkal inkább illúziókeltő természetéből adódik. Képes arra, hogy mások gondjait is magára vegye, igazi áldozat-típus. Alkohol befolyása alatt azonban könnyen kibuknak belőle az elfojtott szavak. Hajlamos a sírásra, és a szinte észrevehetetlen érzelmi zsarolásra.
Problémakezelése: elsiklik előle

Jövő heti előzetes: Afrodiziákumok a csillagjegyek tükrében
Related Posts with Thumbnails