2010. május 19., szerda

Összhangban


“Mindennél fontosabb, hogy munkánkat, hajlamainkat és életütemünket egyeztessük a természet nagy és örök ritmusával. A hold járása, a szelek fordulása, a nap forrósága, az éjszaka áramai, mindez alakítja személyes sorsunkat, keddi vagy szerdai életrendünket is: az ember hallja, nagyon messziről, az intéseket és figyelmeztetéseket, a világmindenség óvó-igazító zörejeit… Egyszerre kell élni a nappal, a holddal, a vizek áradásával, a hideggel és meleggel: soha nem ellene, mindig belesimulva a világ összhangjába, a teremtés és pusztulás teljes rendjébe. Csak azok botlanak meg az életben, akik valahogyan belülről süketek a világ hangjai iránt."
Márai Sándor: Füves könyv – Az egyezkedésről
 
Sok mindennel foglalkozom. Különböző módszereket alkalmazok a saját önismereti utamon és a segítőként is.
Hol a fizikai szintű "tűzoltásra" van épp nagyobb szükség, hol a lelki folyamatokba kell jobban belemerülni: mindig az egyéntől és a helyzettől függően.
A holisztikus szemlélet tükrében a legtökéletesebb eredmény akkor érhető el, ha mindhárom síkon egyszerre zajlanak a folyamatok. Sokan azért akadnak el például a fogyókúrával, mert csupán a fölösleges kilóktól akarnak megszabadulni, és nem tekintenek vissza a súlytöbbletüket okozó életmódjukra, sem pedig a plusz kilókig vezető lelki folyamatokra.
Fordítva is igaz, a spirituális fejlődés elengedhetetlen része, hogy az anyaggal is megőrizzük, fenntartsuk a kapcsolatot.

Hamarosan az Ikrek jegyébe lépünk.
A jegy ura, Hermész-Merkúr, az istenek hírnöke volt. Közvetített az olümposzi istenek (szellem), az emberi világ (fizikai sík) és a felszín alatti birodalmak (lélek) között.
Egyik attribútuma a képen látható caduceus, ami e világok közti kapcsolatot szimbolizálja. Nagyon hasonló Aszklépiosz botjához, a kígyós bothoz, amit a gyógyításnak a legáltalánosabb, legelterjedtebb jelképe.
Az Ikrek jegyhez tartozik az információk átadása, a kommunikáció, az ismeretszerzés is.
Ezért a következő csillaghónaptól szeretnék egy sorozatot indítani, ahol az asztrológiát kiegészítő, vele összhangban álló tevékenységeket, és azok "művelőit" mutatom be.
Pár napon belül olvashattok a holisztikus masszázsterápiáról.
Related Posts with Thumbnails