2010. június 23., szerda

Uralomban a változékonyság: Hold

A Rák jegy uralkodó planétája a Hold, ami ebben a hónapban most különösen fontos szerephez jut a fogyatkozások kapcsán.
A Hold a Földünkhöz legközelebb eső égitest (átlagos távolsága 384.000 km), épp ezért hatása közvetlenül is érzékelhető, legfőképpen az árapály jelenség kapcsán.
A Föld felületének 71%-a, a felnőtt szervezetnek 50-60%-a, az agynak mintegy 90%-a víz, így nem csoda, hogy saját környezetünkön, testünkön is megtapasztalhatjuk a Hold változékonyságát. A női ciklusokra gyakorolt hatása egyértelmű, de statisztikai adatok alátámasztják, hogy idegfeszültséget, ingerlékenységet, fejfájást is okozhat a telihold, illetve a földrengésekkel, vulkánkitörésekkel is összefüggésbe hozható.

Hold az asztrológiában a lelkivilágot, az érzéseket, a tudatalattit, az álmok világát jelöli. Megmutatja továbbá, hogy mire és hogyan reagálunk ösztönösen. Megtestesíti az anyaképet, a gyermekkori élményeket, az érzelmi biztonság iránti igényt.
Kiemelt pozícióban lévő Hold esetén (Rák napjegy, aszcendens, teliholdas, újholdas születés) az ember nagyon érzékenyen reagál az őt érő ingerekre, könnyen átveszi mások hangulatait, rezgéseit, beleérző, intuitív, de meglehetősen szeszélyes, bizonytalan és ingadozó személyiség.
Related Posts with Thumbnails