2010. június 1., kedd

Uránusz a képletben

Az Uránusz a születési képletünkben azt mutatja meg, hogy hol, melyik életterületünkön és milyen módon élünk meg új felismeréseket, hol van igényünk a folyamatos változásra, hol vagyunk másképp-gondolkodók, kaotikusak, hol térünk el a szokványostól, illetve hol, milyen formában nyilvánul meg az inspiráltságunk.
(Ha tudni szeretnéd, a születési képletedben hol található az Uránusz, küldj egy e-mailt a pontos születési adataiddal, és én visszaküldöm Neked!)

A Kos jegyében, vagy az I-es házban
Változás mindenáron! Az akarat szabadságáról, az identitás felszabadításáról, az önmegvalósításról szól. Villámgyors reakciókra, cselekvésekre képes. Nehezen visel el bármiféle kötöttséget, kötelezettséget, erős függetlenségi igénye van. Eredeti, szókimondó, találékony, nyughatatlan. Ellentmondó természet, ami miatt nem egykönnyen jön ki másokkal. Excentrikus, aki szívesen provokálja a környezetét. Szeretné megtapasztalni a végtelenben rejlő lehetőségeket, a határtalanság érzését.
A Bika jegyében, vagy a 2-es házban
Kissé ellentmondásos pozíció: a birtoklás szabadsága. Annak a szabadsága, hogy az ember az életet a saját igényei szerint élvezze. Kiszámíthatatlanság az anyagiak terén, akár váratlan lehetőségek, de akár krízisek formájában is. Merész és kreatív a pénzügyi befektetésekben. Már nagyon korán pénzügyi önállóságra törekszik, vagy épp ellenkezőleg: teljesen függetleníti magát a pénztől. Gyakorlati síkon is képes megvalósítani találékonyságát. Testi-fizikai szinten is különleges élményeket, ízeket keres.
Az Ikrek jegyében, vagy a 3-as házban
A gondolat-, a szólás- és a véleményszabadság mindennél fontosabb! Felfokozott szellemi-idegi állapotra is utal, fennáll, az összeomlás veszélye. Kiváló szónok. Legtöbbször szokatlan, autodidakta módon sajátítja el az ismereteket. Eredeti, korát megelőző gondolkodás, hirtelen felismerések, sorozatos "aha"-élmények. Mindig képes meglátni az új lehetőségeket, de kevésbé valószínű hogy gyakorlati szintre is le tudja fordítani azokat. Tudata tágítását folyamatosan igényli, örökké tanulni vágyik.
A Rák jegyében, vagy a IV-es házban
Érzelmi függetlenségre törekvése, a családi, múltbéli kötelékektől való menekülés, felszabadulás ösztönzi. Érzései gyakran robbanásszerűen törnek a felszínre. Fokozott igénye van a védettség kialakítására, mégis nehezen tudja elfogadni azt. Érzelmileg bizonytalan és távolságtartó. Kissé mindig idegennek, kívülállónak érzi önmagát. Édesanyjával a viszonya szokatlan, különleges. Korán elhagyja a szülői házat, hogy a saját útját járhassa. Hirtelen, váratlan költözések jellemzik életét, illetve sajátságos, egyedi otthonteremtése jellemzi.
Az Oroszlán jegyében, vagy az 5-ös házban
A szabad, független személyiség, illetve a kreativitás kibontakoztatása motiválja. Tele van alkotókedvvel, eredeti ötletekkel. Álmai megvalósítását rettentő fontosnak tartja. Csak önszántából cselekedve tud létezni, ezért kerül mindenféle kötelezettséget. Erős ösztönélet, színes, változatos, gyakran viharos szerelmi viszonyok jellemzik. Gyermekvállalása, nevelési elvei eltérhetnek a megszokott formáktól. Édesapjához fűződő viszonya nem szokványos.
A Szűz jegyében, vagy a 6-os házban
A munkahelyi egyéniség. Tele van ötletekkel, újító gondolatokkal a munka területén, a kreatív, egyéni munkavégzéstől kezdve a tudományos, forradalmi felfedezésekig. Nagyfokú függetlenségi igénye mellett leginkább szabadfoglalkozásúként tud működni. Környezetében sajátos, csak az ő számára áttekinthető rend uralkodik. A szociális és az  életmódbeli reformok, az alternatív gyógyítási megoldások is foglalkoztatják. Legszívesebben a hétköznapok minden területén forradalmasítaná az elavult vagy hatástalan gyakorlati módszereket.
A Mérleg jegyében, vagy a VII-es házban
Szabad társválasztás lehetősége vagy nagyfokú szabadság egy kapcsolatban. A társadalmi normáktól eltérő kapcsolatokban érzi jól magát. Csak addig tud párkapcsolatban élni, amíg önkéntesen vesz részt benne. Amint kalitkának érzi, továbbáll. Nem ritka esetében a több, válással végződő házasság, sőt az is lehet, hogy képtelen az elköteleződésre. Instabil és rendkívül érzékeny, ezért hajlamos a partnerére vetíteni saját érzéseit ("ő ezt érzi").
A Skorpió jegyében, vagy a 8-as házban
Titkok és tabuk ledöntése mozgatja, a saját életében és társadalmi szinten is. Az élet és a halál új értelmét keresi: szívesen fedezi fel a szexualitás új dimenzióját, merül bele az okkultizmus, a metafizika tanulmányozásába. Intenzíven szembesül saját árnyoldalával, igyekszik felszabadulni tudatalattija hatalmától. Alkimistaként képes formálni önmagát. Érzéseiben zárkózott, tartózkodó, óvatos és szélsőségesen kiszámíthatatlan lehet.
A Nyilas jegyében, vagy a 9-es házban
A vallás, illetve a hit szabadsága. Hagyományoktól eltérő, nyitott világnézet és haladó szellemiségű hitrendszer jellemzi. Nem csatlakozik semmiféle nagyobb hitmozgalomhoz, inkább saját magának alakítja ki egyetemes vallásfilozófiáját. Nagyon egyéni, önfejű fogalmai vannak az élet értelméről. Gyakoriak életében a hirtelen nézőpontváltások, a tudati kvantumugrások, de akár a hihetetlen, rendkívüli (fizikai) utazások is. Elég erősen él benne a kiválasztottság-tudat.
A Bak jegyében, vagy a X-es házban
Önmegvalósító karrierépítés. Pályáját, életútját váratlan fordulatok jellemzik. Szakmailag kreatív és találékony, de tehetsége kibontakoztatásához a lehető legnagyobb szabadságra van szüksége. Önállóan, függetlenül és szabadon dolgozik. Célja a társadalmi rend átalakítása. A kötelességhez, a felelősségvállaláshoz egyéni nézőpontból közelít. Gyakran kerül aktívan vagy passzívan vezetői szerepbe. Érzelmileg meglehetősen távolságtartó.
A Vízöntő jegyében, vagy a 11-es házban
Szabadságot mindenkinek! Az emberiséget szeretné forradalmasítani, mindenkinek egyenlő jogokat akar biztosítani. Célja a világ szebbé tétele, épp ezért gondolkodása kissé utópisztikus lehet. A nagy egyenlőségben ő maga azonban mindig független és egyedi akar lenni. Szabad kapcsolatokat keres. Nehezen köteleződik el, miközben baráti kötelékekben érzi igazán jól magát. Minden csoportban ő a különc, a kivétel, vagy akár a felbujtó.
A Halak jegyében, vagy a 12-es házban
Az egyéni megváltás szabadságának keresése. A befelé fordulásban, elmélyülésben a valódi szabadságot kutatja. Különösen fogékony az új spirituális áramlatokra. Megérzései, látomásai azonban összezavarodottsághoz, irányvesztéshez vezethetnek. Ha viszont megtanulja a tudatalattijából felbukkanó képeket, érzékeléseket helyesen kezelni, teljesen új perspektívából tekinthet a látható mögötti láthatatlan világra.
Related Posts with Thumbnails