2010. július 11., vasárnap

Egy szívdobbanásnyi időtlenség: Napfogyatkozás

fotó innen: hu.wikipedia.org

Sokat tanakodtam, miről szóljon ez a bejegyzés. Aztán úgy éjfél körül körvonalazódott.
Lezárás és újrakezdés közti szívdobbanásnyi időtlenségről...

Az újhold energiája a megújulásról, új lehetőségekről, a(z újjá) születés pillanatáról szól. A tudatos és az érzelmi világ határai még eggyé mosódnak, nincs különbség az ösztön és az akarat ereje között.
A napfogyatkozás az újhold pillanatában jön létre, amikor a Nap, a Hold egy síkba kerül a Földdel. (Ez a sík most a Csendes-óceán területére esik).
A fogyatkozások a holdcsomópont-tengelyeken jönnek létre (erről bővebben a Részleges holdfogyatkozás bejegyzésnél). Ezek a metszéspontok az asztrológiai értelmezésben olyan "kapuk", olyan földi időn kívüli pillanatok, ahol az elmúlt és az elkövetkező életek érintkeznek a jelen valóságával.
Most a Rák jegyében áll a leszálló holdcsomópont, a Nap és a Hold. A múlt lezárásának folyamata. Elengedhetjük mindazt, ami a felnőtté válásban visszatart minket, továbbléphetünk múltbéli korlátainkon, magunk mögött hagyhatjuk emlékeinket, hogy végre felelősséget vállaljunk önmagunkért, sorsunkért, (spirituális) fejlődésünkért.
A mai a maják szerint is mágikus nap: varázslatot hoz az életünkbe. Csak hinnünk kell önmagunkban, mivel a teremtő Isten képmásaként bennünk is rejlik a teremtés ereje. Kívánjunk, és hagyjuk, hogy a csoda megjelenjen az életünkben!

Magam is szükségét érzem a megállásnak, a lezárásnak, az elengedésnek, úgyhogy egy rövid időre Tőled is - a blogtól is - búcsúzom. Lehet, hogy ez mindössze egyetlen napig, hétig vagy hónapig leszek távol, de szükségét érzem az új mérföldköveim kijelölésének.

"A mai nap gondolatával" és egy kis dallamba öntött holdfénnyel búcsúzom. Ha úgy érzed, a mai napon megérintett a varázslat, kérlek, oszd meg velem!

Varázslatos élményeket kívánok Neked is:


Related Posts with Thumbnails