2012. november 30., péntek

Folytatódik... 2012.12.21

„Minden teremtés áldozatot követel.
Rájöhetünk arra, hogy mikor és hogyan történik meg az áldozat vagy veszteség,
néha még arra is, hogy mit kell feláldoznunk, de magát az áldozatot nem kerülhetjük el.”
- Edward C. Withmont -

Nyakunkon a rettegett / kétséges / megunt / kíváncsian várt / hihetetlennek gondolt dátum. Világvégét még mindig nem ígérhetek, de egy újabb érdekes asztrológiai látványossággal egészítem ki a 2012.12.21-ről írt gondolataimat. Az előző bejegyzésemben a majákról és a nagy világciklusokról írtam, most az aktuális égi állásokról olvashattok.

Yod az égen
December 21-én, Yod, vagyis Isten ujja jelenik meg az égbolton.
A Jupiter pontosan 150°-ra áll az egymástól 60°-ra lévő Szaturnusztól és Plútótól.
A kvinkunx fényszöget (150 fok) a következő módon kapjuk meg: a kör 360 fokát elosztjuk 12-vel és megszorozzuk 5-tel. A pentagramma - az ember - így mutatkozik meg a tökéletes 12-es isteni térben.
A tizenkettő tovább osztható 3×4-re. A fényszöget tehát a trigon, a szabadon folyó erők hármasa, a kvadrát, a feszültséget okozó erők négyese és a kvintil, az kreatív alkotóerők ötöse hozzák létre.
A kvinkunx karmikus fényszög. A döntés lehetőségét mutatja. Cselekedhetünk is, de el is mulaszthatjuk a cselekvést. Akár így, akár úgy teszünk, a karma törvényei alapján minden döntésünknek következménye van...
A Yod egy tökéletes "Y". Ahogy William Blake festményén (fent) Isten szétnyíló ujjai megteremtik a világot, úgy nyílik meg most előttünk is a lehetőségek teremtésének kapuja.
A Jupiter és a Szaturnusz, a két sorsbolygó, a mindent átalakító erejű Plútóval kerül kapcsolatba. A fényszögkapcsolat csúcsán a Jupiter áll, aki bőséggel, gazdagsággal, növekedéssel és hittel támogat. A Szaturnusz a szilárdságot, a tartósságot, de a megszigorításokat, a karmikus terheket is képviseli. A Plútó a mély, gyökeres, végérvényes transzformáció ígéretét hordozza.
Nagy lelkierőt, elszántságot, bátorságot, éberséget és kitartást kér a pozitív változásokért cserébe. Az elkerülhetetlen áldozat: a félelmek elengedése, a hitetlenség, a bizalmatlanság.

Yod: a fordulópont
A Yod a főníciai, héber, arámi ábécé 10. betűje. Jelentése "Isten keze".
A tarot-ban a 10. lap, a Szerencsekerék. Ez a végtelen teremtőerő lapja, a Mágus hatalmának (1) megsokszorozása (0). Ez már túlmutat az emberi teremtőerőn, ez az Univerzum, Isten, Felettes hatalom - kinek hogy tetszik - alkotó energiája.
Az isteni "szer", amiből a szer-encse, a szer-etet vagy a szer-elem szó is születik, a szer-tartások örökké égő szent tüzét is jelenti.
A kerék nem más, mint az élet változása, az egymást követő sorsciklusok. Egyszer fent, egyszer lent: Jupiter és Szaturnusz.
Ahol ez az üzenet felbukkan, ott az élet minden területén változásokat ígér.
Egyiptomban, a Holtak könyve örökíti meg ezt a folyamatot. A lelkek az Alvilágban (Plútó) egy mérlegre kerülnek, ahol a másik serpenyőbe Maat tollát helyezik. Ha a lélek könnyebb, mint a toll, jutalmul Aaruba kerül. Ez a jupiteri felemelkedés. Ha az ítélet a lélek ellen szól, örökre a Duatban reked. Ez a szaturnuszi sors-ismétlés. Az ítélet végrehajtója az életünkben nem a mitikus Ammit, a Szívek szörnyűséges felfalója lesz, hanem mi magunk. Mi döntünk a sorsunkról.
Akkor tiszta a lelkünk, ha nem terheli félelem, hitetlenség vagy bizalmatlanság. Ha a teremtőerőnkért cserébe lemondunk róluk és meghoztuk ezt az áldozatot.
A Yod egy fordulópont.
Arra hívja fel a figyelmünket, hogy legyünk érzékenyek a változásra és merészek a cselekvésre. Ne hagyjuk elúszni a szerencsénket. Mert "lehetőséget kapni könnyű, élni vele nehéz".
De tiszta szívvel, erős hittel, megingathatatlan bizalommal felkapaszkodhatunk a sorskerékre, együtt mozdulhatunk, együtt áramolhatunk az élettel, így megláthatjuk a lehetőségeket és befogadhatjuk a változásokat.
Related Posts with Thumbnails