2013. január 8., kedd

2013 - az év képlete 2.


"IKE - A világ olyan, amilyennek hiszed
KALA - Nincsenek határok
MAKIA - Az energia követi a figyelmet
MANA WA - Most van a cselekvés pillanata
ALOHA - Szeretni annyi, mint boldognak lenni
MANA - Az erő belülről jön
PONO - A hatékonyság az igazság mércéje"
- huna filozófia - 

A 2013-as év jegybe lépéséről az első bejegyzés itt olvasható. Most pedig folytatom a képletet, további hét kiemelt bolygókapcsolódással.

Óceánia bölcsessége
A bevezető mottó a polinézek egyszerű és lényegre törő világlátását mutatja.
Világos és igaz gondolatok, mégis olyan nehezen megy itt, a mindennapokban ezek szerint élni.
Néhány éve valaki, a nagy óceán partjáról, azt mondta nekem: "Ugyan, mi baj lehet az életben? Ha megéhezem, ott a tenger, tele halakkal. Ha megszomjazom, ott a pálma, tele kókusszal. Ha elálmosodom, ott a part, puha, meleg homokkal."
Talán azúrkék vízzel, hófehér homokkal és idilli kókuszpálmákkal a háttérben senkinek sem kell nap mint nap emlékeztetnie magát arra, hogy az élet milyen egyszerű  milyen szépséges.
A 2013-as év elhozza nekünk e távoli világ gondolkodásának hét alappillérét. A filozófia soraira egy-egy fényszögkapcsolat emlékeztet bennünket:

Ike, a világ olyan, amilyennek hiszed
Vagyis: a tudatom teremti a valóságot. A világ érzékelése szubjektív, hiszen mindenki a saját nézőpontja alapján ítéli meg azt. A valóságom a gondolkodásom megváltoztatásával flexibilisen alakítható.
Fényszög: Merkúr szextil Neptunusz
Kettejük harmonikus kapcsolódása igen erős képalkotó fantáziát eredményez. Összeköti bennünk a logikust az intuitívvel, a racionalitást az álmokkal.

Kala, nincsenek határok
Vagyis: a végtelennek nincs se kezdete, sem pedig vége. Bármi lehetséges, minden hozzáférhető. A korlátokat a gondolataim, a hitrendszereim teremtik, akadályozva ezzel lényem kibontakoztatását.
Fényszög: Jupiter szextil Uránusz
Az optimizmus és a magabiztosság kapcsolódik össze a jövőbe vetett töretlen hittel és bizonyossággal. A két planéta együtt a saját és a társadalmi hitrendszerek korlátait igyekeznek szétfeszíteni, így segítenek közelebb kerülni a szebb, jobb, értelmesebb jövő megvalósításához.

Makia, az energia követi a figyelmet
Vagyis: ahová fókuszálok, az fog beteljesedni. Ha folyton negatív dolgokra, félelmekre, kishitűségre gondolok, az valósul meg, ha pozitívan szemlélődöm és az élet szépségeire irányítom a figyelmemet, előbb-utóbb az válik valósággá. Energia bármi lehet, gondolat, szó, s legfőképpen tett.
Fényszög: Mars kvadrát Szaturnusz
A Mars és a Szaturnusz ellenőrzött energiákat eredményez. Ez az egyetlen kapcsolódás a képletben, ami akár romboló hatású lehet, mert a kvadrát révén folyamatosan kishitűséggel, nehézségekkel, bűn és bűntudat problematikájával szembesít minket. Azonban önérvényesítésre, az ellenállások legyőzésére is sarkallhat bennünket.

Mana wa, most van a cselekvés pillanata
Vagyis: csak a jelen pillanat létezik. A múlt már elmúlt, a jövő még nem érkezett el. Ha állandóan a múlt eseményein rágódom vagy a jövőtől rettegek, elfelejtek élni. A "most" az egyetlen létező hatalom a múlt elengedésére, a jövő alakítására és a létezésre.
Fényszög: Mars szextil Uránusz
A dinamika és a spontaneitás kapcsolódik össze. A döntéseket, a cselekvést az adott pillanathoz igazítja. Kiszámíthatatlan, mert nem a megszokások sablonjaiból alakítja az életét. Ez a szabad akarat megvalósulása.

Aloha, szeretni annyi, mint boldognak lenni
Vagyis: a szeretet nem függ semmitől. Nem ütközik akadályokba, nem kapaszkodik személyekbe, vágyakba, tárgyakba. A szeretet a legerősebb tudati- és lelkiállapot. A szeret összekapcsol engem minden létezővel. A szeretet a boldogságomon keresztül nyilvánul meg.
Fényszög: Hold trigon Vénusz
A harmónia, a szeretet és a békesség fényszöge. A két női minőséget képviselő planéta együtt hatása igazi, mély érzelmeket, odaadást, szerelmet, sugároz.

Mana, az erő belülről jön
Vagyis: minden hatalom, mint minden tudás, bennem van. Erősebb vagyok, mint azt hiszem. Az én döntésem, hogy használom-e ezt a hatalmamat sorsom alakítására. Irányíthatom az életem, hogy azzá váljak, aki lenni szeretnék.
Fényszög: Nap együttállás Plútó
Ennél a fényszögnél a tudatosan szembesülhetünk az árnyékainkkal, hatalmunkkal és tehetetlenségünkkel, átélhetjük személyiségünknek transzformációs élményét. Roppant erőtartalékokat, lelkierőt, önuralmat jelent. Nagyon erőteljes konstelláció!

Pono, a hatékonyság az igazság mércéje
Vagyis: a tetteim, nem pedig az ígéreteim vagy a szavaim jellemeznek. Képes vagyok elérni azt, amire vágyom, a körülményeim, a sikereim és az eredményeim is engem igazolnak.
Fényszög: Mars trigon Jupiter
A két bolygó a cselekvést kapcsolja össze a hittel, a kitartással. Bátorságot ad ahhoz, hogy az igaz ügyekért, a céljainkért megharcoljunk. A cselekvés adja meg a legnagyobb szabadságot. Önmagunkba és az életbe vetett bizalom miatt mindig azt tesszük, amit épp tennünk kell.
Related Posts with Thumbnails