2013. április 24., szerda

Rózsaszín fogyatkozás: Áprilisi telihold

Tavasz, Hatalmas!
Egyfelé menet: röpít.
Másként: földhöz csap.

- Fodor Ákos -

2013.04.25-én, csütörtökön, (budapesti idő szerint 20h59p) az áprilisi telihold, amit Rózsaszín Holdnak is neveznek, részlegesen megfogyatkozik.
(a holdfogyatkozásról bővebben)
Ez a telihold az új kezdet holdja, amikor a feleslegessé vált visszatartó energiáktól vehetünk végleges búcsút.

Ambivalenciák
A Nap az energikus Marssal, a Hold pedig a fékező Szaturnusszal együttállva vesz részt a telihold-fogyatkozásban - felerősítve ezzel az ellentmondás feszültségét.
A "M"ágikus oldást a Plútó és a Neptunusz adja, s mivel a holdcsomópontok is bekapcsolódnak ebbe a konstellációba, mélyebb (karmikus) lelki tartalmak kerülhetnek a felszínre.
Mint minden teliholdnál itt is két serpenyőnk van: egyikben a tudatos (Nap), másikban a tudattalan, ösztönös (Hold) vágyaink vannak.
A tudatos oldalon azok az elképzelések állnak, amiket valami miatt értékesnek ítélünk az életünkben.
Lehetnek ezek kapcsolatok, tárgyak, érzések, elképzelések, amikhez mindenáron ragaszkodunk, de akár tervek, ideák, ötletek is, amik megvalósulásért lelkesen tevékenykedünk.
Szeretnénk, akarjuk, teszünk érte, de valahogy mégsem jön össze... Miért?
Mert a másik - a tudatalatti oldalon - láthatatlanul is visszatartanak bennünket a félelmeink, a kishitűségünk, az aggódásunk vagy a féltékenységünk.

Lehetőségek az elengedésre
Ha van az életünkben olyen helyzet, ahol elakadtunk, ennek a holdfogyatkozásnak az energiája megkönnyíti a szembesülést.
Meditációval, elmélyüléssel, belefé, önmagunkra figyeléssel mozdulhatunk az átalkító erőforrás felé.
Az égiek két segítő angyalt is kirendeltek a folyamat levezényléséhez.
Neptunusz az intuíciókon, megérzéseken, álmokon keresztül vezet el ide, míg a Plútó a gyökerproblémákkal való szembesülést, a krízisek feltárását és végleges felszámolását preferálja.
Akkor is bekövetkezik az átalakulás, ha öntudatlanul is, de foggal-körömmel kapaszkodunk ezekbe a visszatartó erőkbe, de megtörténhet úgy is, hogy önszántunkból elengedjük őket.
 Mint ahogy a szirmok teszik az ágakkal, hogy könnyű lélekkel szállhassanak a változás szellőjével.


Related Posts with Thumbnails