2013. június 6., csütörtök

Csillagok alatt kötve: egy házasság krónikája

"Íme a titkok titka,
mit senki se tud:
gyökere minden gyökérnek,
rügye minden rügynek,
egek feletti ég a fán,
mely maga az élet.
Mely magasabbra nő,
mit a lélek remélhet,
vagy elme megérthet,
mint az alá nem hulló csillagok csodája.
A szívemben őrizlek.
Ott őrizlek a szívemben."
- e.e. cummings: kötődés -

A csillagok áldásával
Régi korokban a nagy események előtt - házasság, csata, fontos döntéshozatal - kikérték az udvari asztrológusok véleményét.
Belepillantani a csillagok üzeneteibe nagy kiváltság volt, nyugaton csak az uralkodók és a gazdag arisztokrácia engedhette meg magának ezt az előjogot. Keleten, ahol a karma törvénye a társadalmi-vagyoni rétegződénél is nagyobb hatalommal bír, a legtöbb ember a csillagok áldásával kötött házasságot. Arrafelé (főképp vidéken, ahová nem szivárgott be teljesen a modern kultúra), még a mai napig él ez a hagyomány. Összehasonlítják a menyasszony- és a vőlegényjelölt születési horoszkópját, és ha összeillőnek találják, kijelölik a házasság megkötésére is a legmegfelelőbb pillanatot.
Lássuk be, 2013-ban Budapesten elképzelhetetlen lenne ez a metódus. Hiszen ha két racionális világszemléletű, ráadásul hótszerelmes fiatal házasodni akar, nincs az a válási statisztikát lobogtató jövendőmondó, aki lebeszélhetné őket a tervükről.
Persze a házassági asztrológiának sem az a lényege, hogy rózsaszín tündérmesét teremtsen. A párkapcsolati elemzés a benne rejlő lehetőségekre, nehézségekre, támogatásokra, erősségekre, gyengeségekre világít rá. 

A különleges 5×5
A teljes körű elemzéshez természetesen a résztvevő felek adataira is szükség van, de a házasság törvényesítésének az időpontja is nagyon beszédes lehet. Azok, akik 2013.06.07-én délután mondják ki az "igent" ennek a különleges égi állásnak az energiáit kapják ajándékba a közös útjukhoz.
A Vénusz (szerelem), a Szaturnusz (rögzítés) és a Neptunusz (határtalanság) királytrigont alkot, a Hold és Mars (szenvedélyes vágy) együtt áll - és mind az öt planéta jegyének ötödik fokán, így egzakt fényszögeket alkotva.

"Szeress szelíden, s vágyadnak nem árt vész"
Nagyon intenzív és egyértelmű érzések: ez a házasság egy szerelem beteljesülése, egy közös sorsfeladat felvállalása.
Az egymás iránti rajongás mély érzékiséggel párosul. Ennek a határtalanságnak a Szaturnusz adja meg a tartást, stabilizálja, szilárd mederben tartja őket.
A fűszerezést a Mars-Hold konjunkciója adja: impulzívvá, hevessé, vitázós kedvűvé teszi a kapcsolatot.
A Plútó-Uránusz-Merkúr fényszöge arra hívja fel a figyelmet, hogy a kommunikáció, a valódi érzések kifejezése és tisztázása rendkívül fontos. Őszinteség az, ha annak mutatom magam, aki valójában vagyok, ha azt mondom, amit valóban érzek.
Related Posts with Thumbnails