2014. február 24., hétfő

Hátráltatott ügyeink

"Néha nem árt kicsit hátralépni,
hogy nagyobbat tudjunk előre ugrani."

- Richard Brinsley Sheridan -


Ebben a hónapban a bolygók csak úgy táncolnak az égen, míg az egyik megindul előre, a másik hátrálni kezd.
Merkúr és Jupiter végre előre, Mars és Szaturnusz mostantól hátrálva…Ezt az égi jövés-menést a bolygók direkt és retrográd mozgásának nevezzük.
Természetesen a csillagos égen mindenki a maga útvonalán és irányába halad, csupán a Földről szemlélve tűnik úgy, hogy bizonyos planéták megállnak egy időre vagy épp hátrafelé haladnak.

Retrográd hétköznapok

Az égi útvonalterv így néz ki: Nap és Hold sosem lehet retrográd, míg a holdcsomópontok a többi égitesthez viszonyítva mindig visszafelé mozdulnak. Ezen kívül bárki születési képletében vagy az aktuális tranzitokban előfordulhatnak "R" betűvel jelölt - retrográd - bolygók.
A retrográd bolygókat gyakran sérült planétáknak is nevezik. Én inkább úgy fogalmaznám, hogy ezek azok az asztrológiai tartalmak, amiket időbe telik kibontakoztatni.
Ha retrográd planéta van a születési horoszkópunkban vagy az aktuális időszakban, akkor hátráltatva, akadályoztatva érezzük magunkat. Itt mindig van valami visszatérő minta, valami ismétlődés.

Ahogy Sheridan fogalmaz, itt kell hátra lépni, erőt gyűjteni, hogy egy nagyot tudjunk előre ugrani.
Míg a hátráló mozgást végző holdcsomópontok örök érvényű karmikus tanítások (például egy Mérleg felszálló-holdcsomópont esetében addig gyakoroljuk a párkapcsolati mintákat, míg végleg fel nem oldjuk azokat), addig a többi bolygónál a hétköznapi "elakadásainkhoz" kell visszanyúlni.

Ismétlés a tudás…

Elsősorban a lassú mozgású planéták (Jupiter, Szaturnusz) és a transzperszonális égitestek (Uránusz, Neptunusz, Plútó) szeretik ismételtetni velünk a leckéket. A ház- és jegycsúcsokat alaposan "megtapossák", vagyis egyszer oda, egyszer vissza, majd még egyszer előrehaladva érintik ezeket a kényes, érzékeny pontokat.
Ezért érdemes tudni, hogy melyik planéta miféle leckét "ismételtet" velünk.

Retrográd Merkúr esetén elsősorban a közlekedés és a kommunikáció akadozik. Nehezebben megy önmagunk kifejezése, a tárgyalások, a megbeszélések, több lehet a félreértés, nem jut el hozzánk a kellő információ. Probléma lehet a járművekkel, az autónkkal, a tömegközlekedéssel.
Ez most február 28-án, pénteken visszavált "normál" irányra.

Másnap, március 1-jén, szombaton azonban a Mars veszi át a hátráló pozíciót.
Itt az akaraterőnket érezhetjük blokkolva, határozatlanabbakká, bizonytalanabbakká válhatunk, főképp a párkapcsolati kérdésekben, hiszen a vörös bolygó épp a Mérleg jegyében tartózkodik. (Újabb harcos a színen). Előkerülhetnek régi kapcsolati küzdelmeink, vagy akár effektív személyek is. Mivel a felszálló holdcsomópont is itt sertepertél, lezárhatjuk, feloldhatjuk végre ezeket a kötéseket. De ehhez érdemes leásni a gyökerekig.
A Mars május 20-án lesz újra direkt, addig érdemes elvégezni ezt a rendrakást.

A Szaturnusz március 2-án, vasárnap húzza be a féket. Utolsó hátrálás a Skorpióban, így még ő is segít szembesülni a félelmeinkkel, az elengedési nehézségekkel, a tabukkal. (Szaturnusz a Skorpióban). Ennek a "vizsgának" az időpontja, július 20, akkor lesz előrehaladó ismét a Szaturnusz.

Hogy azért a sok feladat és kihívás mellett happy endje is legyen a bejegyzésnek, a nagy szerencse bolygója szerencsére megfordítja a sorskereket. A Jupiter végre, március 6-án 10 óra 42 perckor előrelép. Biztosítja a támogatást (Gyöngyök a tengerfenéken), a kiteljesedést, a felemelkedést, a növekedést ehhez az egész folyamathoz.
Related Posts with Thumbnails