2017. szeptember 7., csütörtök

Káprázatból születő gondolkodás

Szezonnyitó előadás: 2017.09.17 (16h00)

"Nem tudtam kibontakozni a káprázatomból.
Botorkáltam a jól megszokott és egyedülinek hitt valóságomban,
és képtelen voltam tudomásul venni, hogy ez már nem az enyém.
Beletapadtam az életembe, mint a légypapírba.
Oly mértékben belevarázsoltam magam életem álmába,
olyan valóságosnak véltem, hogy nem tudtam fölébredni belőle.
Rettegtem, hogy minden elvész. Nemcsak a világom, de én magam is."
(Müller Péter)

Az őszi-téli hónapokban nem csak a természet, hanem az emberi lélek is befelé fordul. Az aktivitás kintről - a láthatóból - áttevődik a láthatatlanba. Tavasszal és nyáron látványos a növekedés: kihajtanak a rügyek, zöldülnek a levelek, érnek a gyümölcsök. Az év másik felében azonban ez a növekedés a mélyebb, föld alatti rétegekben folytatódik, ezáltal a gyökerek válnak erősebbé.

A "lelki munka" is hatékonyabb, ha az évszakok ritmusát követjük. Jobban belénk épülnek az ilyen jellegű tapasztalatok. Épp ezért szeretném folytatni a korábbi hagyományokat és követve az évkör állomásait, havonta egyszer beszélgetős, gondolatcserés előadásokra invitállak benneteket.

Asztrológiai szempontból rendkívül mozgalmas év vár ránk, nagy horderejű váltások állnak előttünk. A tematikát is ennek megfelelően állítottam össze. A mostani szezonban a mesék helyett a mítoszok birodalmában fogunk barangolni.

Saját asztrológiai képletünk lesz a térkép, aminek segítségével a bennünk rejlő kincsek után fogunk kutatni. Hogy mindenkinek a saját, személyes horoszkópjával készülhessek, kérlek, részvételi szándékodat a születési adatait megadásával e-mailben jelezd. (padparadsa kukac gmail pont com)

Az első állomás témaadója a Merkúr és a Neptunusz szembenállása lesz. Gondolkodtál már azon, hogy honnan jönnek a gondolatok? Hogyan hálózzák be életünk minden apró kis mozzanatát? Hogyan befolyásolják hangulatunkat, érzelmeinket, fizikai jóllétünket, egészségünket a pozitív vagy negatív gondolatok? Hogyan válnak valósággá?

Egyszerűen hangzik: változtasd meg a gondolkodásodat és megváltozik az életed. Ám a leglégiesebb szubsztanciából szőtt energia olykor súlyosabban köt bennünket, mint maga a fizikai-anyagi létezés.

A görög mitológiában - szerintem - minden válasz benne van. Ezeket próbáljuk együtt megfejteni.

Az előadás részletei

Időpontja:
2017. szeptember 17, vasárnap
16-tól 18 óráig

Helyszín:
Park Teniszklub
1114 Budapest, Bartók Béla út 63-65. (bejárat a Fadrusz-Bartók B sarokról)

Az előadásra Nándival várunk titeket szeretettel!
Related Posts with Thumbnails