2020. június 30., kedd

Önmagunkat látni

Jupiter-Plútó együttállás a Bakban, chap. 2.: 2020.06.30 (07h50p)


Bevezető gondolat: "Szakadékok ott keletkeznek, ahol félünk látni önmagunkat." (Deepak Chopra)

♃♇

Rövid bejegyzés lesz, inkább csak egy kis összegzés.

A Jupiter-Plútó együttállás második állomásánál járunk, az első április 5-én volt (A változás állapota) és november 12-én lesz a következő.

Az énképek lebontása – akár tudatosítottuk, akár nem – 2010 és 2017 között igen intenzíven zajlott, köszönhető a Kos Uránusz és a Bak Plútó kvadrátjának. A két égitest nem bánt túl kíméletesen velünk, gyakorlatilag egy spirituális tornádóval kísért földrengés közepén álltunk hét teljes éven keresztül.

Kellett egy kis idő, míg ennek a törmelékét lebontottuk a fejünk felől, majd mindenki a maga tempójában nekiláthatott az újjáépítésnek. Lássuk be, sokan megpróbáltuk a megszokott téglákból felhúzni a látszatbiztonságunkat, de a mostani energiák nem igazán engedik, hogy ne változzunk, ne fejlődjünk.

Ehhez az újjáépítéshez sorra teszik hozzá a maguk üzeneteit a különböző konstellációk. A Jupiter-Plútó azzal, hogy felhívja a figyelmünket,

gyógyítsuk meg az alapokat, mielőtt az égig merészkednénk.

Hamarosan a Szaturnusz is ismét csatlakozik hozzájuk és a hátráló mozgásukból adódóan a tavalyi évi feladatok kerülnek újra terítékre. De már teljesen más formában.
A mostani áramlatban el kellene kezdeni végre önmagunkat látni. Túl a hozott mintákon, túl a társadalmi tendenciákon, túl az eddigi életünkben szerzett sérelmeinken...

Visszapillantva meglátni a tükörben azt, akik voltunk. A hétköznapi működéseinket, az öntudatlan reakcióinkat, a címkéinket, amikből folyamatosan megteremtettük önmagunkat.

Észrevenni azt, hogyan sebeztük meg magunkat nap mint nap, az önmagunk leértékelésével, a másoknak megfelelni akarással, a negatív érzelmekkel – a kétellyel, a haraggal, az aggódással, a bűntudattal, a szorongással.

Az önismereti folyamatokban most nagyon élesen ráláthatunk ezekre, és nem csak konstatálhatjuk, hanem le is cserélhetjük az önromboló mechanizmusokat.

A mostan képlet azt mutatja, hogy megtanulhatunk szeretettel gondolni arra, akik vagyunk. Mások elfogadása, "megmentése", felemelése – sőt a vágyaink megteremtése is – csak utána jön...

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails