2013. december 11., szerda

A mágikus nap mágiája: Luca napi péntek 13!

"A gyerekek azért látják a varázslatot, mert keresik."
- Christopher Moore -

És kell-e jobb nap varázslatkeresésre, bűbájra, mágiára, jövendölésre, jóslásra, mint egy Luca nap, ami ráadásul péntek tizenharmadikára esik?
Ugye, hogy nem!
Luca napjához rengeteg jövő-fürkésző praktika kapcsolódik és egyetlen tilalom: ezen a napon ne végezzünk házimunkát.
(Nekem ennek betartása nagyon könnyen megy!)
Helyette adjuk át magunkat a játékosságnak, és lessünk be a jövő nagy tölgyfaajtajának kulcslyukán.

Luca-napi fortélyok
Mivel is üthetjük el az időnket, ha a népszokási előírás szerint nem szőhetünk-varrhatunk? Faraghatunk például háromlábú Luca széket, amivel karácsony napjára kell elkészülnünk, hogy Szentestekor erről körbepillantva meglessük a boszorkányokat.
De varázsolhatunk magunknak a jövő évre bőséget, termékenységet, szerelmet is.
Főzhetünk 13 gombócot is, hogy megjósoljuk jövő évi férjhezmenetelünket. Csak 12 kiszemelt férfi-áldozat kell hozzá, akik nevét papírra vetjük, majd forró vízbe dobjuk a gombócokat. Az első vízfelszínre bukkanó gödölény rejti a jóslatot: vagy a minket oltár elé vezető férfiember nevét, vagy az üres gombócot, ami esküvő-mentes évet ígér.
(Jó kis gombóc-recept található a Mindennapi nő oldalán. Igaz, hogy sonkás, de töltelék helyett úgyis pasi-nevek kerülnek a közepébe!)

2014 minden hónapjára
Mivel Luca naptól karácsony napjáig épp 12 nap van, így azt az eljövendő év hónapjainak feleltethetjük meg. (13=január, 14= február... 24= december). Figyelhetjük a napi időjárást, feljegyezhetjük az álmainkat, de ennél direktebb módon is jósolhatunk, például a kártya segítségével.
Luca naptól december 24-ig minden ébredés után húzzunk egy-egy lapot, jegyezzük fel a kártyákat, hogy később vissza tudjuk idézni a jövendölésünket.
Ehhez elsősorban a tarot nagy arkánumjait javaslom. Ne értelmezgessük, hagyjuk inkább magunkban életre kelni a képek üzeneteit.
Jövő év decemberében megbeszéljük, mi vált ezekből valóra!
Related Posts with Thumbnails