2018. augusztus 23., csütörtök

Magok és gyümölcsök

Szűz jegybe lép a Nap: 2018.08.23 (06h09p)

Bevezető gondolat: Egy asszony azt álmodta, hogy a piacon betért egy teljesen új üzletbe, és legnagyobb meglepetésére Istent találta a pult mögött.
- Mit árulsz itt? - kérdezte.
- Mindent, amit a szíved kíván - válaszolta Isten.
Alig mervén hinni a saját fülének, az asszony elhatározta, hogy a lehető legjobb dolgot fogja kérni, amit emberi lény csak kívánhat.
- Lelki békét, szeretetet és boldogságot, bölcsességet és félelemtől való szabadságot akarok - mondta, majd kis idő múlva még hozzátette - nemcsak magamnak, hanem minden embernek a földön.
Isten mosolygott:
- Kedvesem, azt hiszem, félreértettél - mondta. - Mi nem gyümölcsöt árulunk itt. Csak magokat.
(Anthony de Mello)


Jó ideje várom már ezt a jegybe lépést, mert idén egy rendkívül ígéretes konstelláción keresztül tapasztalhatjuk meg a Szűz üzenetét.

A három földies jegy - a Bika, a Szűz és a Bak - a fizikai valóság érzékelésének különböző formáit jelenítik meg.

Ha az évszakok évkörét nézzük, akkor a Bika időszaka a tavasz - a vetés ideje - mikor a talaj gondos előkészítésével, a megfelelő magvak kiválasztásával és elültetésével előkészítjük a termést. A Szűz-hónap az aratás, ahol betakarítjuk munkánk gyümölcsét (Ki mint vet, úgy arat!), majd kritikus szemmel megvizsgáljuk, mi is az aktuális hozam. Szétválogatjuk a hasznosat a haszontalantól, de ha ügyesek vagyunk, kevés lesz a felesleg, mert minden jó lehet még valamire: a búzaszemekből lisztet őrölünk, a szárakból pedig az állatoknak készítünk almot.

A Bak jegy a tél kezdete, amikor megfelelő stratégiával és előrelátó tervezéssel beosztjuk a rendelkezésünkre álló erőforrásokat. Ha jól csináltunk, nem szűkölködünk tavaszig, amikor az új vetés idején új lehetőségeket kapunk.

A Bika a legelső, legkorábban rögzített fizikai valóságunkat jelenti: a testképet, az önérték-tudatot, a tehetségeinket, mindazt amik meghatározzák azt, hogyan érzékeljük a világot.

Itt most az Uránusz tevékenykedik, ami - ha hagyjuk, és főképp ha együttműködünk vele - akkor elősegíti, hogy megszabaduljunk azoktól a ragaszkodásoktól, amiket már nem szeretnénk tovább magunkkal cipelni.

A szépség, a bőség, a jól-lét relatív, nagy mértékben függ attól, hogyan viszonyulunk a világhoz. Ha figyelmünk a külső biztonságot adó tényezők felől (lájkok, megerősítések, mások véleménye) a belső biztonságérzet felé billen, sokkal jobban fogjuk magunkat érezni a bőrünkben.

A Bika Uránusz kulcsa az, hogy semmit se fogadjunk el biztosnak. Tegyük fel gyakran a kérdést, hogy biztos igaz-e az, amit magunkról, másokról gondolunk? Vagy csak a megszokás miatt gondolkodunk így? Mint Neo a Mátrixban: szabadítsuk fel a tudatot!

Valóban lehetetlen a szakadékot átugrani vagy csak nem hisszük el, hogy képesek vagyunk megcsinálni?

(Ez csak példa, Morpheus segítsége nélkül senki se kezdjen el felkészületlenül háztetőkről ugrabugrálni! 😄)
A Szűz Nap a tudatos analizálás. Nézzünk szét az életünkben, hogy mi az, ami hasznos, építő, tápláló - legyen az akár egy kapcsolat, idea, vágy, hétköznapi szokás - és mi az, ami mehet a "feleslegessé vált" kupacba.

Az életben nem minden hasznosítható újra. Azoktól szabaduljunk meg!

Végül a Bak Szaturnusz arra inspirál, hogy a saját értékrendünkhöz, pontosabban belső tengelyünkhöz, iránytűnkhöz, lelkiismeretünkhöz igazodjunk, mert az a legnagyobb erőforrás, amivel a szűkösebb időkben is gazdálkodni tudunk.

Ez a felelősségvállalás önmagunkért, a gondolatainkért, tetteinkért, szavainkért - és ezáltal minden teremtésünkért.

Már az elmúlt hónapokban érezhető volt, hogy jóval pörgősebb fokozatra kapcsoltunk, most pedig megint egy sebességváltás, pontosabban fókuszváltás következik. Egyre gyakorlatiasabb, megvalósítóbb módon fogunk tudni cselekedni.
Egyre inkább érzékelhetjük, hogy a "teremtéseink": pozitív vagy negatív gondolataink, félelmeink vagy az azokkal való szembenézéseink fizikai síkon is hirtelen testet öltenek.

A földies energia leginkább a jelenlétben "működtethető": álljunk készen. Amikor vetni kell, vessünk, amikor beérik a termés arassunk. Coelho Az ötödik hegy című könyvében így fogalmazta meg ezt: "Ha sokáig halogatjuk a szüretet, megrohad a gyümölcs. De ha gondjainkat tesszük félre, mindig csak szaporodnak."

A Szűz hónap jelentősebb égi eseményei:

A hónap első, jelentősebb égi eseménye a vasárnapi telihold lesz (08.26 13h57p). A fenti királytrigon még inkább kiteljesedik és a belső bizonyosságérzés mellett konkrét tervek is körvonalazódni kezdhetnek.

Augusztus utolsó napján, 31-én a Mars végre meglódul előre, lendületesebben, energikusabban rázódhatunk vissza a mindennapi teendőkbe. A nyári szünet lustább energiaállapota után tevékenyebbnek, célirányosabbnak érezhetjük magunkat, ha vannak régóta húzott-halasztott tennivalóink, ragadjuk meg az alkalmat és járjunk végre a végükre.

Szeptember 6-án, csütörtökön a Merkúr belép a Szűzbe és átveszi a Nap pozícióját a királytrigon egyik csúcsán. Izgalmas konsti, öt uralmi planétával! Minél inkább egységben vagyunk önmagunkkal, annál komfortosabban érezhetjük majd magunkat. De ha a külső látszat és a belső megélés között szakadék tátong, akkor bizony érhetnek minket kellemetlen meglepetések.

Ehhez járul hozzá a másnap (09.07) bepontosodó Nap-Neptunusz oppozíció is.

A következő vasárnap (09.09) mozgalmas lesz, délelőtt a Vénusz vált jegyet és átlép a Skorpióba és egy kis szenvedélyt csempész a józan, szűzies rendrakásunkba. 20 óra 2 percre esik az újhold, ami már ezzel az ösztönző vagy épp feszítőerővel lesz átitatva.

Hétfőn (09.10) a Szaturnusz indul meg előre, kedden pedig a Mars ismételten belép a Vízöntőbe. Ha eddig nem éreztünk kedvet ahhoz, hogy átalakítsuk a hétköznapi életünket, nem kezdtünk el szelektálni, befőzni, takarítani, tervezgetni, akkor itt az újabb löket, hogy nekilássunk.

A hónap utolsó jegyváltása a Merkúré, aki szeptember 22-én a Mérleg birodalmába lép, maga után húzva a Napot.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.

Related Posts with Thumbnails