2019. december 25., szerda

Hitből sors

Újhold és gyűrűs napfogyatkozás a Bak jegyében (06h14p)

Bevezető gondolat: "Hited gondolattá válik, gondolatodból szó lesz, szavadból tett, tettekből szokás, szokásból érték, értékből sors." (Mahátma Gandhi)

☉☽

A sorsunkról azt hisszük, kőbe van vésve. Beleszületünk egy családba, egy társadalmi közegbe, egy adott érába. A nagymamától örököljük a nyári házat, a szép dús hajat és sajnos a magas vérnyomásra való hajlamot.

Otthonról hozott és a saját élményeinkből szerzett tapasztalatok formálják az értékrendünket. Ennek alapján viszonyulunk a párkapcsolathoz, a pénzhez, az önmegvalósításhoz. Ez pedig meghatározza, hogyan viselkedünk és hogyan vélekedünk a másikról ("Minden férfi idióta", "Minden férfi isten", illetve "A nőket meg kell menteni" "A nők menthetetlenek"), mennyire költekezünk vagy épp spórolunk és van-e bátorságunk önmagunk felé lépni.

Jó esetben azt tesszük, amit mondunk és azt mondjuk, amit gondolunk. A hitrendszerünkre viszont csak a legritkább esetben látunk rá. Sok év önismeret vezet el oda, hogy észrevegyük láthatatlan mozgatórugóinkat. És ha ez sikerül, akkor Gandhi csodás gondolata életre kel: mi pedig megváltoztathatjuk a sorsunkat.

Még a születési képletünk is változik.

Na nem úgy, hogy a planéták arrébb mennek, hanem a bennük rejlő energiák - amiket korábban akadályoknak éltünk meg - a legfantasztikusabb transzformáló erőnkké lesz.
A mesehősök sem ragadnak bele az önsajnálatba, hanem elkezdik élni a sorsukat. Minden lehetőség, minden tudás bennük van, csak az hiányzik, hogy mindezt el is higgyék magukról.

A tarot bolondja ugyanaz, aki útnak indul és ugyanaz, aki megérkezik, csak a beavatás során lépésről lépésre ráébred önmagára.

A mostani időszak, ahogy a Bak jegybe lépés kapcsán is írtam (Mind-én-vagyok), ezeket a tudatosításokat segítik.

Az újholddal a Bak Jupiter és Bika Uránusz trigonja (Megvalósulás) is szerepet kap, ráadásul a napfogyatkozásnak köszönhetően lezárhatjuk a családi mintákkal, a múlttal való intenzív foglalkozást. Nem jelenti azt, hogy többet nem nézünk hátra, csak a figyelemnek a fókusza változik.

Ezekben a napokban nem kell semmit tenni.

Elég egyszerűen csak lenni. Befogadni. Elfogadni. Ízlelgetni a jelenlét kiteljesítő valóságát. Gyakorolni a hitet, hogy gondolattá válhasson, és mint egy dominósor, kimozdíthassa a többi alkotót és legfőképpen mozgásba hozhassuk a sorsunk.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails