2020. szeptember 17., csütörtök

Más-kép(p)

Újhold a Szűzben: 2020.09.17 (13h00p)


Bevezető gondolat: "Adj lehetőséget a dolgoknak, hogy megtörténjenek! Adj lehetőséget a sikernek, hogy bekövetkezzék! Lehetetlen megnyerni a versenyt, ha nincs bátorságod odaállni a rajthoz, lehetetlen bármiben is győznöd, ha nincs bátorságod harcolni. Nincs tragikusabb, mint az olyan ember élete, aki megálmodott valamit, akiben ott él a becsvágy, de aki állandóan csak vágyakozik, reménykedik, és sosem ad lehetőséget az álmának, hogy megvalósuljon. Egy pislogó álmot dajkál, de nem tesz semmit, hogy a parázs lángra lobbanjon." (Richard M. DeVos)

☉☽

A mostani időszak rendkívül megosztó, nem csak az égi palettát vizsgálva, de a megéléseket tekintve is. Egyrészt csodás támogatásokat láthatunk: a Szűz újhold trigonban van a Szaturnusszal, a Plútóval és a Jupiterrel, miközben a Mars és a Merkúr épp ezzel a transzformációs ponttal kerül konfliktusba.

Ennek kapcsán önmagunkban és a környezetünkben is szélsőségeket és ellentmondásokat érzékelhetünk. Lehet ez hullámzás: egyik pillanatban energikusak vagyunk, míg a másikban fásultak, de megjelenhet egyszerre is a kétféle erő lüktetése, ami egy furcsa, korábban nem tapasztalat belső állapotot eredményez.

Érezhetjük magunkat gátolva és felszabadulva, céltudatosan és összezavarodva és ezeket az ellentétpárokat a végtelenségig sorolhatnám. Amiben különbséget tudok tenni megélés és megélés között, az továbbra is a tudatosság.

Akkor tudjuk ezt bizsergető, pezsgő változással teli helyzetet a lehető legjobban a javunkra fordítani, ha a fókuszt önmagunkon tartjuk.

Abban a pillanatban, mikor máshol, kívül keressük az érzelmi állapotunk felelőseit, máris magával ragad bennünket a Kos Mars dühe, frusztrációja, a Mérleg Merkúr döntésképtelensége, megalkuvása. És ha megvizsgáljuk ezt a két érzést ismét felfedezhetjük bennük az ellentmondásosságot.

Láttuk a gátakat (fel is ismerhettük magunkban a fentebb leírtakat), most viszont nézzük meg inkább a lehetőségeket!


Ez a képlet, ahogy azt a bevezető gondolatban is olvashatjuk, az álmodozástól a megvalósulásig vezető utat mutatja. A Szűz állomás az, ahol rendet teszünk önmagunkban, a körülményeinkben, hogy az őszi napéjegyenlőséget követő, befelé forduló időszakban a lehető leghatékonyabban gazdálkodhassunk a (lelki) erőforrásainkkal.

Az újhold rávezet arra, hogy inspirációt találjunk a mindennapokban, a kis dolgokban és ezekkel a talán lényegtelennek tűnő apró részletekkel tápláljuk magunkban az elképzeléseink – a Nagy Egész – realizálódását.

Ehhez azonban ki kell lépni a megszokásokból, a rutinokból, nem csak fizikai, de szellei szinten is. Másképp látni a dolgokat azt jelenti, hogy más képet alkotok magamban a korábbi sémáim helyett. Másképp gondolkodom, akkor másképp kommunikálok és másképp cselekszem, ezzel pedig már ki is léptem a korábbi kilátástalan ismétlődésekből.


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails