2018. július 22., vasárnap

Minden a helyére kerül(het)

Oroszlán jegyébe lép a Nap: 2018.07.22 (23h01p)

Bevezető gondolat: "Az eredetiség a kreativitással kezdődik: egy egyszerre újszerű és hasznos koncepció létrehozásával. De ezzel még nincs vége. Azok az emberek az eredetiek, akik valósággá változtatják a víziójukat." (Adam Grant)


A mesék végén minden a helyére kerül: a hős elnyeri méltó jutalmát, az antihős a büntetését, a legkisebb királyfi a királylány kezét és vele együtt járó juttatásként a fele királyságot.

Ám az élettörténetek nem ennyire lesarkítottak, "vegytiszták", mint a mesék, hiszen jóval bonyolultabb háttérrel, jellemmel, kapcsolati rendszerrel, vágyakkal és jövőtervekkel rendelkezünk, mint az egyszeri mesealakok. Életünkben vannak állomások, mikor a dolgok a helyükre kerülnek, de utána nem következik automatikusan a "boldogan éltek" befejezés.
Haladunk tovább az úton, újabb kalandok és kihívások elé nézünk: szétesünk, majd ismét összerendeződünk.

Néhányan a spirituális utat összetévesztik a mesebefejezésekkel, abban reménykedve, hogy ha már "nagyon spirituálisak lesznek", akkor nem kell több problémával szembenézniük. Pedig nem a problémák szűnnek meg - csupán a nézőpontunk megváltoztatásával megváltozik a problémákhoz való viszonyulásunk.

Amíg kifelé figyelünk, nagy mértékben függünk mások véleményétől, a társadalom értékítéletétől, többet aggódunk azon, hogy mi lesz holnap és nehezebben lépünk túl a múlt sérelmein.

Ha azonban a jelenre fókuszálunk és csak szemléljük a világot, akkor azok a dolgok, amik korábban problémát jelentettek, valahogy jelentéktelenebbé, kevésbé ijesztővé válnak, sőt akár maguktól meg is szűnnek.

Az Oroszlán hónap meséjének a "jutalmai" is ehhez hasonlóak. Nem biztos, hogy a királylány/királyfi hirtelen betoppan az életünkbe (de miért is ne?), lehet, hogy a fele királyság birtokába sem jutunk (ám engedjük meg neki, hogy ha az ajtón kopogtat, belépjen az életünkbe), de az valószínű, hogy rengeteg felismerésben és "aha"-élményben lesz részünk.

Vagy ami még jobb: egyszerűen csak úgy fogjuk érezni, hogy minden a helyére került bennünk. Megoldások, megértések, megnyugvások jöhetnek, anélkül, hogy keresnénk azokat.
A helyre kerülés érzését a három jegyuralomban lévő planéta uralmi házpozíciója is megtámogatja: Oroszlán Nap az 5-ös házban, Bak Szaturnusz az MC-n és Halak Neptunusz a 12-es házban - vagyis mindenki a helyén!

Ám ahogy azt már korábban többször is említettem: nagy erőkkel dolgozni nagy felelősség is! (Ahogy Shakespeare megfogalmazta a IV. Henrikben: "A koronás fej fekhelye keményebb!")

Lássuk hát a három erő-pontot és az összjátékukat!
A Nap központi témája a saját teremtőerő kibontakoztatása, önmagunk felvállalása. Az Oroszlán az a pont, ahol teljes lényünkkel, magabiztosságunkkal azt tudjuk kiáltani: "Ez vagyok én!"

Akkor tartunk jó irányba, ha tudjuk, kik vagyunk, mit akarunk és a kreatív önmegvalósításunk, mint a nap sugarai, ellenállhatatlanul szétáradnak a világba.

A 10-es házas Bak Szaturnusz abban segít, hogy legyőzzük és túllépjünk a félelmeinken, hogy végre vállaljuk a felelősséget önmagunkért, a teremtésünkért, az egész életünkért. És hogy merjünk végre hosszú távra mutató célokat is kitűzni. Ha beengedjük ezt az energiát az életünkbe, hihetetlen, eddig még rejtett erőtartalékokat leszünk képesek mozgósítani. Kitartóan, céltudatosan és rendíthetetlenül mehetünk előre.

Végül a Neptunusz hozzáadja az életbe bizalmat, a feltétel nélküli hitet, aminek segítségével minden magyarázat nélkül rábízzuk magunkat a láthatatlan, univerzális rendezőelvre. Rég elvesztett hit és bizonyosság térhet vissza az életünkbe.

A bevezető gondolatra visszatekintve, ha összeadjuk ezt a három energiát, akkor itt a lehetőség, hogy

valósággá változtassuk a vízióinkat!

Az Oroszlán hónap jelentősebb égi eseményei:

Jövő hét csütörtökön (07.26-án) kora reggel, a Merkúr retrográd mozgásra vált és szinte az egész Oroszlán hónapban hátrálni fog. Általában kommunikációs nehézségeket, utazási bosszúságokat, késéseket, félreértéseket szokott hozni a retro Merkúr, de most inkább visszavezeti a figyelmet önmagunk irányába. A Nap miatt túlságosan elbizakodottá válhatunk és nem biztos, hogy észrevesszük a "vakfoltjainkat". Ha azonban tudatosan figyelünk a reakcióinkra, gondolatainkra, felfedezhetjük ezeket.

Másnap, 07.27-én pénteken 22 óra 21 perckor kerekedik ki a telihold, ami együtt jár egy végre hazánkból is látható teljes holdfogyatkozással. Élesen rápillanthatunk azokra az élethelyzetekre, ahol már nagyon változtatni kellene - a fentebb leírt kreatív önmegvalósítás, céltudatos felelősségvállalás és életbe vetett bizalom hullámain haladva. Épp ezért az elakadások most rengeteg feszültséget felszínre hozhatnak.

Július 29-én vasárnap, a Nap egzakt együtt áll a felszálló-holdcsomóponttal. Jó ideig utoljára találkoznak az Oroszlán jegyében, így az elmúlt másfél évet összegezhetjük magunkban. Mennyire sikerült önmagunkra találni?

Egy héttel később, augusztus 6-án (08h55p) a Fekete Hold Lilith lép be a Vízöntő jegyébe
és elkezdi feszegetni a határainkat. Szeptember 9-én, mikor együttállásba kerül a leszálló-holdcsomóponttal ismét felteszi nekünk az önmagunkra találás kérdését.

Másnap folytatódik az asztrológiai paletta izgalmas átalakulása. Kedden, 7-én éjszaka a Vénusz átlép a Mérleg jegyébe, így az Oroszlán hónap végéig 4 uralommal kell majd megdolgoznunk. Szerelmi, párkapcsolati téren kedvező fordulat, ám most nem érhetjük be kevesebbel, mint a valóban hozzánk illő partnerrel.

Estefele az Uránusz veszi fel a hátráló pozíciót, mert még akad egy kis dolga a Kos jegyében ahová majd novemberben tér vissza. Vele együtt hat planéta "tolat", így a fizikai megvalósítás helyett az akarati erőgyűjtésen, az elszántságon van a hangsúly.

8-án, 9-én a Rák Holdnak köszönhetően 5 uralomban lehet részünk, sőt csütörtök hajnalban a retrográd Merkúr eléri a Napot is. Ez a nagy, hosszú távra szóló és mindent megváltoztató tervek megvágyásának az ideje, mert teljes mértékben azonosulni tudunk azzal, amit szeretnénk.

Augusztus 11-én, szombaton 11 óra 58 perckor lesz az Oroszlán hónap újholdja és részleges napfogyatkozás, ami Észak-Európa, Észak-nyugat Ázsia területeiről lesz megfigyelhető. Ezzel megpecsételhetjük az előző pontban leírt jövő-elképzeléseket. Ráadásul ezekben a napokban a legaktívabbak a Perseidák, így egy-két hullócsillaggal is "megtámogathatjuk" a kívánságainkat.

Hétfő hajnalban, 13-án a retrográd Mars visszalép a Bak jegyébe, így az elmaradt hétköznapi ügyeinket lesz módunkban rendbe tenni.

Augusztus 20-án, a Nemzeti ünnepen, hétfő hajnalban a Merkúr végre direkt mozgásra vált, így előkészíti a Szűz hónap tevékeny előrehaladását.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails