2019. március 27., szerda

Nyomás alatt

Szaturnusz, Plútó, leszálló-holdcsomópont együttállás: 2019.02.11 - 2019.11.05

Bevezető gondolat: "A meditáció többet jelent annál, mint hogy egy fa alatt ülünk, és álmodozunk. A meditáció a legnagyobb tudatosság. A meditáció azt jelenti, hogy érzékeljük, miféle gondolatok, érzések, koncepciók, hittételek érintenek meg minket, és felismerjük, hogy van egy "üresjárat", egy választás, és hogy nem kell törvényszerűen mindenre reagálnunk." (Kurt Tepperwein)

🌋

Ahogy az alcímben látszik, már korábban kezdődött ez a konstelláció és jó hosszan tart, ám annak, hogy ma került fel a bejegyzés, az az apropója, hogy a holdcsomópont-tengely egzakt együttállásba került a Plútóval.

Az idei év legmeghatározóbb formálóereje maga a Szaturnusz-Plútó konjunkció (Felejtés vagy emlékezés). Ha a mitológiai szerepüket nézzük, akkor az Idő ura / a Küszöb őre és az Alvilág istene közösen határoznak meg számunkra feladatokat. Nem kell hozzá sem asztrológusnak, sem Robert Langdonnak lenni, hogy ezt a szimbolikát értelmezni tudjuk -

valamiféle időhatárhoz érkeztünk, ahol a múltat le kell zárni és helyette új fejezetet nyitni.

A látszatmegoldásoknak azonban már nincs helye az életünkben. Szaturnusz és Plútó is átlátnak az "úgy csinálok, mintha" megoldásokon és nem fogadják el feleletképpen. Aközött, amit gondolunk, érzünk, mondunk és teszünk nem lehet szakadék. De szinte még egy hajszálrepedés sem. Alig létezik kibúvó a feladatok alól, azok kivetítése szinte lehetetlen.

Honnan tudjuk, hogy "jól teljesítjük a feladatot"? Minél inkább összhangban vagyunk magunkkal, annál jobban érezzük magunkat, a dolgaink könnyedén alakulnak. Ha viszont nincs meg az egység a belül megélt és a kifelé mutatott képek között, akkor érezni fogjuk a feszülést.

Szigorúan hangzik, de szükség van erre, mert nem csak magunkban, de a világban is fel kell számolni a rendezetlenséget. Utóbbi hosszadalmas folyamat, ám a csírái - az igény - egyre láthatóbbá válik. És ennek legfontosabb építőkövei az egyéni szintű változások.

Ezzel a mostani hármas együttállással az egyéni sors (Szaturnusz), a csoportkarma (Plútó) és a karmikus múlt (leszálló) egyetlen fókuszpontba kerülnek.

Hogy kinek személyesen hol és hogyan történik meg a legintenzívebb átalakulás, arról a személyes (radix) képlet ad felvilágosítást.
A múlt lezárása nem csupán arról szól, hogy nem nézegetjük az exünk képeit a Facebookon vagy nem emlegetjük fel anyunak a gyerekkori sérelmeinket. A gondolkodásunk, a világlátásunk, az alapvető működésünk megváltoztatására lenne szükség.

A Szaturnusz, küszöb és a küszöb mögötti terület ismeretlen. Ha bizonytalanságot érzünk, ennek köszönhető, hiszen a régen berögzült reakciók, viselkedési formák ebben az új, most formálódó világban nem használhatók.

Újra fel kell fedezni a létezést.

És ennek egyik legjobb formája a bevezetőben leírt figyelem. A meditációhoz nem kell feltétlenül elvonulni, mantrákat mormolni, elég ha "érzékeljük, miféle gondolatok, érzések, koncepciók, hittételek érintenek meg minket". Maga a latin szó is ezt jelenti: szemlélődés.

A Szaturnusz-Plútó együttállása olyan, mint egy kompressziós műszer. Ha gyakorolni kezdjük a tudatosságot, észrevehetjük, hogy bizonyos eszmékhez, elképzelésekhez való ragaszkodások beszűkítenek bennünket. Ezek lesznek a mantráink. "Szerencsétlen vagyok." "Már megint átvertek." "Sosem lesz párom." "Örökké itt ragadok ebben a kapcsolatban." "Nem vagyok elég jó." - és a végtelenségig sorolhatnánk.
A mostani együttállás kapcsán olyan gondolati minták kerülhetnek elő, amik nagyon hosszú ideje (akár életek óta) jelen vannak az életünkben. Ezeken a pontokon keresztül érezhetjük a nyomást. Olyanok, mint a száraz, pörökölt kávészemek, amiken keresztül kell folynia a forró víznek, hogy kinyerjük belőle az illatos, frissítő nedűt.

Az elfojtásoknak éppen így kell keresztüláramlania a megmerevedett, beszáradt életterületeinken, hogy a végén valódi életesszenciát kaphassunk.

Emiatt lehet, hogy küzdelmesebb ez a mostani időszak, de amint megtanulunk "kávét főzni" belőle, hirtelen felszabadulunk a korábbi nyomások alól. "Felismerjük, hogy van egy "üresjárat", egy választás, és hogy nem kell törvényszerűen mindenre reagálnunk."




Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails