2019. március 10., vasárnap

Értékrend-fejlődés

Az Uránusz útja: 2019.03.06 - 2026.04.26

Bevezető gondolat: "A lelki gyógyulást kereső elkeseredett embertől azt kérdezte a Mester: - Valóban meg akarsz gyógyulni?
- Ha nem akarnék, gondolod, hogy idejöttem volna?
- Persze. A legtöbb ember ezt teszi.
- Ugyan miért?
- Nem gyógyulásért jön, mert az fájdalmas. Enyhülésért.
A tanítványainak pedig azt mondta a Mester: - Azok az emberek, akik csak akkor akarnak meggyógyulni, ha az fájdalommentes, hasonlók azokhoz, akik szorgalmazzák a fejlődést, de csak akkor, ha az nem jár változással." (Mello: A csend szava)


A transzperszonális égitestek nyomában mindig ott jár a fejlődés, a változás - függetlenül attól, hogy az ember lépést tart-e vele vagy egyáltalán tudomásul veszi.
A világ felgyorsulása is a felfedezésükkel - tartalmaik tudatba emelésével kezdődött. Az adott korszakok szempontjából hatalmas szerepe van ezeknek az égitesteknek: ők határozzák meg az úgynevezett "csoportkarmát", vagyis egy-egy időszak energetikai mintáját.

Bár az Uránusz 84 évente tiszteletét teszi a Bika jegyben, olyan konstelláció, mint ami most van teljesen egyedi, hiszen a Bak jegyében járó Plútó és a Halak Neptunusz is hozzáteszi a saját megnyilvánulásait.

A jegybe lépés olyan, mint egy első benyomás valakiről. Képzeljük el, hogy egy idegen lép a terembe és mindenki, aki ott van, a megjelenése, öltözködése, viselkedése, de legfőképpen saját korábbi tapasztalatai alapján elképzel róla valamit. Ezek az impressziók teljesen ellentmondásosak is lehetnek: lesz olyan, akinek szimpatikus az illető, míg más nagyképűnek, vonzó vagy épp túl egyszerűnek találja.

Nem csak a már jelen lévőket, de az ismeretlen belépését is meghatározza a közeg, ahova beteszi a lábát. Hiszen mi is másképp lépünk be egy elegáns étterembe, egy orvosi rendelőbe vagy egy házibuliba.

A benyomások idővel változnak. Az idegen felenged, beszélgetni kezd. Lesznek, akinek megváltozik róla a véleménye, míg másokban megerősödik az első érzet. Az újonnan érkező is formálódik: barátságokat, szövetségeket köt, ellenségeket szerez.

Az emberek világától eltérően a planéták csupán energetikai és nem érzelmi szinten vannak jelen. Az Uránusz nem fog "haragudni" a Szaturnuszra, mikor kvadrátba kerülnek. És nem fogja jobban szeretni a vele támogató fényszögbe kerülő Jupitert, mint a többi égitestet. Ők együtt a hely lehetőségeit, hangulatát befolyásolják, ahol mi emberek épp az életünket éljük.

Ez most a Bika Uránusz utazása. Első benyomásunk róla ez volt: Semmi sem az, aminek látszik. Csak a lassabb, hosszabb távra kiható fényszög-kapcsolatokat emeltem ki, mivel azok nem csupán pillanatnyi érvényűek, hanem akár hónapokat is átformálnak. Pillantsunk hát egy kicsit előre!

Év vége: új perspektívák felvillanása

2019. november 22. és 2020. január 9. között az Uránusz és a Jupiter között kialakul egy trigon, ezzel a fényszöggel tulajdonképpen az Uránusz átvezeti a Jupitert a Nyilasból a Bakba.
Érdemes ezt az időszakot jövőtervezésre fordítani, új értékeket, új irányokat jelölhetünk ki önmagunk számára. Kreativitásunk, lelkesedésünk maximális fordulatszámon pöröghet, figyeljünk minden ötletet, gondolatot, lehetőséget, amit elénk hoz az élet. Még ha nem is válik azonnal kézzel foghatóvá, írjuk le, jegyezzük fel, később nagyon jól jöhetnek.

2020-as év: vegyük kézbe a változást

Az idei évhez képest a 2020-as év jóval, hm, mi is a jó szó? Talán koncentráltabb lesz, köszönhetően a januári Szaturnusz-Plútó egzakt együttállásnak. Ezen a farvízen evezve nagyon hatékonyan tudunk részt venni sorsunk és életünk alakításában, ám ha ezt elmulasztjuk, akkor hozhat "húzós" tapasztalatokat.

2020. február 17. és április 8. között (csúcspont: március 15.) szextil alakul ki az Uránusz és a felszálló-holdcsomópont között. Ez elsősorban abban ad könnyítést, hogy rugalmas világszemléletünket eredeti módon tudjuk érvényesíteni. Életfeladatunk beteljesítését egyéniségünk kibontakoztatásán keresztül találhatjuk meg. Önmagában a holdcsomópontok, mint virtuális pontok nem adnak kellő ösztönzést ehhez, nagy fokú tudatossággal tudjuk csak előnyünkre fordítani ezt a fényszöget.

A Jupiterhez hasonlóan a Szaturnuszt is "átkíséri" az Uránusz egyik jegyből a másikba, de ez kevésbé lesz kellemes, mert itt már egy kvadrátról beszélhetünk.
Nagyon érdekes kommunikáció lesz ez a két égitest között. A Vízöntő két uralkodója kerül egymással feszült viszonyba. A régi minták lebontása és az értékek megőrzés közti egyensúly megtalálása lesz a sorsfeladat. Ki kell ismernünk a változások lényegét és természetét. Az önfegyelem és a felelősségvállalás, amit már idén is intenzíven gyakorolhatunk, elkerülhetetlenné válik. Ráadásul egy többször megismétlődő fényszögről van szó. Az első 2020. február 22. és május 19. között lesz.

Úgy tűnik, néhány évig a karácsony környéke lesz a legkiélezettebb. Remélem, a forradalmiság a szemléletekben alakul. Jó lenne, ha kicsit környezettudatosabban élnénk az ünnepeket is, és végre a valódi értékek, nem a személyi kölcsönön vett tévék, a túlzásba vitt külsőségek, a kötelező formaiság miatti rohanás határoznák meg az év egyik legcsodálatosabb időszakát.

2021: radikális átmenet

2020. december 24-től a Jupiterrel alakul ki kvadrát, ami 2021 Valentin napjáig tart (egzakttá 2021.01.17-én válik). Egyre erősebb lesz a belső igény a változásra, ám ez az igény elsődlegesen nyugtalanságban nyilvánul meg. Hangosabbá válhatnak a szélsőséges nézetek, akár a családokon belül is. Lesznek, akik már az új értékrendek mellett köteleződtek el, míg ott lesz a "másik oldal" is, akik nem akarnak sem változni, sem változtatni. A kulcsszó az integráció, az új nézetek, gondolkodásmódok rendszerbe, környezetbe való beillesztése. Ehhez azonban odafigyelés és türelem kell.

Közben december 26-tól ismét feláll a Szaturnusz kvadrát is. Ennek vége: 2021. augusztus 21. (!), egzakttá február 17-én válik.

Sokáig nem szusszanhatunk, 2021. 10. 28-tól ismét Szaturnusz kvadrát, egészen 2022. 02. 14-ig. (Már megint Valentin-nap). A csúcspontja, nahát december 24-re esik, miközben a Jupiter a Vízöntő végéről egzakt kvintilt (72 fok) ad. Utóbbi már jóval kreatívabb megoldásokat mutat az ellentmondások kezelésére.

2022: láthatóvá váló eredmények

2022. 01. 25. és 03.14. között (egzakt majdnem Valentin nap, helyette 02.18.) végre egy erőteljes támogatást kap az Uránusz a Halak jegyében uralomba kerülő Jupitertől.
Az értékrendbeli változások láthatóvá válnak, lépésről lépésre közelebb kerülhetünk hozzá.
Hasonló fényszög, mint a legelső, talán az ottani elképzeléseket, amiket jegelnünk kellett végre életre hívhatjuk.

Szintén izgalmas kapcsolódás lesz 2022. június 18. és október 9. között. A felszálló-holdcsomóponttal kerül együttállásba az Uránusz. (Egzakt: 07.26) Ez is egy korábbi tapasztalás megvalósulását vetíti előre. Tulajdonképpen mivel elsősorban a Jupiterrel, Szaturnusszal és holdcsomópontokkal találkozik ez az Uránusz, mondhatjuk, hogy sorsformáló, sorsfordító eseményekre számíthatunk.

Közben jön megint egy kis Szaturnusz kvadrát: július 13. és december 20. között. De legalább a karácsonyt már nem feszegeti. Ráadásul ez az utolsó menet vele.

2023: bizonyosság érzése

Ez a fényszög a jegybe lépéskor felvillant Neptunusz szextilje, 2023.08.20 és 2023.11.13 között. Nagyon személyes látomások beteljesítéséhez ad támogatást. Az intuíciók, a megérzések felerősödhetnek és kristálytiszta bizonyosságokká válhatnak.

2024: beteljesülés

Ez az év uránuszi szempontból pazar fényszögekkel kecsegtet. 2024.03.09 - 05.30 a Jupiterrel való együttállása (egzakt 04.21), majd július 5-től egészen a következő év januárjáig tartó Neptunusz szextil.

A Bika Uránusz dolgai bennünk végre beérhetnek.

2025: a végjáték, a rögzítés

Az utolsó évre a Szaturnusz is szextil ad, sőt most ő lesz az, aki az Uránuszt átvezeti az Ikrekbe. Nagyon hosszan tartó fényszög: 2025.02.09-től egészen 2026.03.10-ig tart. Kétszer lesz egzakt: április 4-én és augusztus 11-én.
Megtanuljuk végre összekötni a régit az újjal, a tradíciót a haladással. Ám ez már az értékrendeken túl más területekre is kihat.

2025.05.26-tól ismét kapunk egy Neptunusz szextilt, ami már a végleges átlépésig megmarad.
Első átlépés: 2025.07.07, végleges átlépése az Ikrekbe pedig 2026. április 26-tól lesz.



Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails