2019. november 26., kedd

A fény kertjének fája

Újhold a Nyilas jegyében: 2019.11.26 (16h06p)

Bevezető gondolat: "Képzeld el, amit kívánsz, és kívánd, amit elképzeltél. A boldogság vágy, a képzelet hit - a cselekedet megvalósulás." (Hioszi Tatiosz)

☉☽

A Nyilas hónap minden évben a külső-belső horizontok kitágításáról szól. Még csak a szándék szintjén járunk - a megvalósítás tervét majd a Bakban, az újév kapcsán érdemes lefektetni - de most a legkedvezőbbek az égi energiák ahhoz, hogy álmodozzunk.

Álmodozni könnyű! - mondhatnánk, de ha jobban belegondolunk, kiderül, hogy mégsem olyan egyszerű ez. Ha megelégednénk azzal, hogy tengerparti utazásokról, kertes házakról, szerető társról, boldogabb életről fantáziálunk, akkor rendben is vagyunk. Ez szinte kivétel nélkül mindenkinek remekül megy.

Viszont a legtöbben szeretnénk, ha vágyaink nem rekednének meg a rózsaszín álombuborék szintjén. Teremtő képzeletünk ösztönöz minket arra, hogy a fent említett horizonttágítások bekövetkezhessenek.

A mesék hősei is legtöbbször valami többre-szebbre áhítoznak: a szegénység helyett fele királyságra, a magány helyett a királylány szerelmére. Nekik látszólag könnyű dolguk van: elhatározzák magukat, bedobnak a batyuba pár hamuba sült pogácsát, bezsebelik a szülői áldást és már úton is vannak céljaik felé.

A mesékben sem hely, sem idő nincs arra, hogy kifejtsék, mennyi belső küzdelem, kétség vezetett odáig, hogy a főhős rászánja magát a kezdő lépésre. Vagy itt azt a fiatal lendületet láthatjuk, amivel huszonévesen még mi is rendelkeztünk. De az is lehet, hogy amikor ezek a mesék születtek, még nem lelkiztek ennyit az emberek...

Huszonéven túl az ember már begyűjtött néhány negatív élettapasztalatot, csalódást, veszteségélményt, kudarcot, amik szerves részünkké váltak és láthatatlan gátként beépültek a tudatalattinkba. Jelképesen ez a Skorpió-állomás mélypontja, ahonnan most hirtelen ki kellene emelkedni és bizakodva a távoli messzeségbe vágy-nyilakat lövöldözni.

Az önismereti utaknak az egyik legnehezebb elengedése: a hátunk mögött hagyjuk a fájdalmas felismeréseket. Könnyen ott ragadhatunk az "alvilágban". A mítoszok szerint egyetlen lehetőség van kijutni onnan: ha az ember nem néz hátra.

Igaz ez az elmúlt évek Uránusz-Plútó tapasztalatára is, bár itt nem pillanatokban, hanem években mérhető ez a folyamat. Most tartunk ott, hogy végre fellélegezve továbbléphetnénk.
Az előttünk álló 2020-as év újjászületésének az a titka, hogy ítélet nélkül, egy magasabb perspektívából tekintsünk a világra, beleértve önmagunkat is. Ehhez a kapuhoz vezető lépcsőkön lépdelünk éppen.

Egyszerre kell elengednünk azokat a ragaszkodásainkat, amik visszahúznának és megnyitjuk szívünket és elménket az új élettapasztalatok befogadására.

Bár Nyilas újholdról beszélünk, a precessziónak köszönhetően a Nap még csak a Skorpió csillagkép fejénél jár. Itt található a Jabbah nevű kettős kettőscsillag, ami olyan, mintha az állat fején lévő szemek lennének.

Az arab asztrológia iklil al jabhah-nak nevezi ezt a csillaghalmazt, ami azt jelenti: korona a fejen. További elnevezései: "a fény kertjének a fája", sumer nyelven pedig egyenesen azt jelenti: az Élet fája az Édenkertben" (Jia Jan Ju Sur).

Ennek az égi állomásnak nagyon pozitív erőket tulajdonítottak. Ha a Skorpió-Nyilas energia egymásra vetülését értelmezzük, akkor itt valóban felcsillanhat bennünk az édenkert reménye.

Az istenek és a föld közti ősi kapcsolatra a religio szó emlékeztet bennünket, ami a valláson túl tágabb értelemben összeköttetést jelent az anyagi valóságon túli spirituális természetünkkel.

Meg kell tanulnunk újra összekapcsolja testünket, lelkünket, szellemünket, és ráébredni arra, hogy minden tudás, minden bölcsesség - ahogy az Édenkert lenyomata is - bennünk van.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails