2019. november 12., kedd

Hot shots

Telihold a Skorpió havában: 2019.11.12 (14h35p)

Bevezető gondolat: "A feladatunk az, hogy szent igent mondjunk életünk valóságos dolgaira." (Natalie Goldberg)

☉☽

Elég intenzív, transzformáló időszakban vagyunk, a váratlan utak meglehetősen szeszélyesen kanyarognak. Van, aki emelkedő íven érzi magát, míg más lefelé zuhan - de legtöbbünkkel fel is, le is zötykölődik ez a Skorpió hónap. Hullámvasút a javából! A mai telihold ehhez ad hozzá további hihetetlen átmozdító energiákat.

Térjünk vissza a jegybe lépés Disneyland-élmény hasonlatához. Az amerikai show-szemlélet alapján minden játéknak kell, hogy legyen egy nagy durranása, mint például az Indiana Jones-menet végén a hatalmas sziklagörgeteg. A Skorpió dramaturgiáknak is mindig megvan a maga csúcspontja: itt vagyunk éppen.

Ez az energia teljes én-feladást, totális odaadást "vár el tőlünk", azt akarja, hogy "dobjuk el az agyunkat". A Skorpió élményeket nem lehet fejben lejátszani, csak átélni, önmagunkon átégetni lehet.

Nem véletlen, hogy a szexualitás tartozik ehhez a területhez, hiszen leginkább ott vagyunk képesek elengedi az elmekontrollt és feloldódni a gyönyör eksztázisában.

(A másik a halál, de az a legtöbbször egyedi és megismételhetetlen.)
Ezekben a napokban épp ezt kellene gyakorolnunk. A tegnapi Merkúr-átvonulás ugyanezt az üzenetet hordozta, a telihold csak vastag, piros filccel aláhúzza. Támogatást ad a Neptunusz, a Lilith, a Szaturnusz és a Plútó, ám ők csak akkor együttműködőek velünk, ha rájuk bízzuk magunkat. A tengert sem utasítgatjuk, milyen hullámokat vessen - mi alkalmazkodunk és hasalunk rá azokra.

Az Alvilág, az Idő vagy a Sors urával meg pláne nem állhatunk le alkudozni. Szigorú feltételeik alól csak egyetlen, aprócska kibúvót találunk: a jelenlétet.

A kardinális tengely mozdít, a szilárd rögzít, így fixálhatjuk magunkban az elengedés átformáló tapasztalatát. Jól fog ez jönni, erre épül az előttünk álló év és a tágabb jövő is!

Minél inkább fel tudjuk adni a kontrollt, annál inkább megnyithatjuk magunkat a beáramló lehetőségek előtt.

Mi akadályozhat? A vágy, a sodródás (Vénusz-Neptunusz) a dac, a "márpedig én ezt akarom", a félelem, hogy feladjuk az irányítást (Mars-Plútó). Ez nem passzivitást jelent, sőt! Ahogy mozdítunk egy picit a gondolkodásunkon azonnal elkezdünk haladni: több energiát érzünk magunkban, megtaláljuk a kreatív megoldásokat - és máris rengeteg tennivalónk akad.

Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails