2019. november 10., vasárnap

Vakfolt

Merkúr átvonulás: 2019.11.11

Bevezető gondolat: "Talán nem tetszik, de néha fontos, hogy megálljunk egy pillanatra, elvonatkoztassunk a dolgoktól, és lássuk a teljes képet. Valójában rájönni arra, hogy eddig mindent rosszul láttál, felszabadító érzés lehet, és hirtelen észreveszel új perspektívákat, új lehetőségeket, amiket eddig észre sem vettél." (Grace klinika című film)


Holnap délután kivételes égi eseménynek lehetünk szemtanúi - ha rendelkezünk 10-szeres nagyítású távcsővel és megfelelő napvédő lencsével.

Ennek híján ellátogathatunk a Magyar Csillagászati Egyesület valamelyik eseményére, ahol biztonságos körülmények között csodálhatjuk a Merkúr átvonulását a napkorong előtt. Erre lehetőségünk van Óbudán a Polarisban, Ajkán, Egerben, Szegeden, Zalaegerszegen és még néhány nagyvárosban, a pontos információkat itt találjátok: MCSE, Merkúr átvonulás.

Ha nem is látjuk, érzékelni érzékelhetjük, hiszen az asztronómiai jelentőségen túl asztrológiai üzenetet is hordoz.

De miről is van szó?

"Egy bolygó átvonulása a Nap korongja előtt egy különleges fajta napfogyatkozásnak is felfogható. A Földről nézve csak a belső bolygók, vagyis a Merkúr és a Vénusz átvonulása lehetséges. A bolygóátvonulások sokkal ritkábbak a nap- vagy holdfogyatkozásoknál. Átlagosan 13 Merkúr átvonulás van egy évszázadban." olvasható Kaposvári Zoltán weboldalán.

Az 1600-as évektől vannak feljegyzések erről a jelenségről és az a különlegessége, hogy Merkúr átvonulás csak Bika vagy Skorpió hónapban lehetséges - legalábbis az utóbbi pár száz évben kizárólag ezt a tengelyt érintette.
Ilyenkor a Nap és a Merkúr nem csak együtt állnak, de a Merkúr bekerül a Föld és a Nap közé - éppen úgy, mint napfogyatkozáskor a Hold. A Merkúr tulajdonképpen "kitakarja" a Napot, bár ő a Holdhoz képest csak egy pöttynyi lefedésre képes.

Az asztrológiában a Nap és a Merkúr ilyen szoros együttállását "elégetettnek" nevezzük. A szubjektív énkép és az objektív gondolkodás összeolvad, nem tudjuk kellő távolságból szemlélni magunkat.

Önismeretünknek mindig is akadnak vakfoltjai, ezért van szükség valakire - segítőre, terapeutára - aki elfogulatlanul rámutat ezekre.

Hiszen akadhatnak olyan élethelyzetek, amikben folyamatosan elakadunk, megrekedünk. Hiába futunk neki századszorra is, sehogy sem találjuk belőlük a kiutat. Csak azt konstatáljuk, hogy "már megint ugyanott vagyunk". Sok évnyi olvasás, kibeszélés, feloldás, elengedés után sincs megoldásunk egy problémára.

Mert az egó (Nap), amivel azonosulunk, annyira beszűkíti a látásmódunkat, hogy egyszerűen elégeti előttünk a többi lehetőség gondolatát (Merkúr).

A Merkúr rendkívül fontos a személyiségfejlődésben: ez az egyetlen pont, ahol igazából változtatni tudunk (Gondolatok a gondolatokról). Nincs önbizalom-erősítés, a gondolkodásunk tényleges megváltoztatása nélkül. De ugyanígy nincs önismeret, egészségesebb életmód, önmegvalósítás, értékrendbeli átalakítás.

Maximum átmeneti látszatmegoldások vannak.
Az átvonuló Merkúr leárnyékol egy aprócska részt az egón, így lehetőségünk van rápillantani arra a fentebb említett vakfoltra, amit csak homályosan érzékeltünk vagy ahol beragadtunk.

A Bika energiával a józan paraszti ész vezet a megoldáshoz, míg a Skorpiónál az,

ha elengedjük a gondolkodás kontrollját.

Ne akarjuk, csak hagyjuk. Zuhanjunk bele az ismeretlenbe, bízzuk a tudatalattira, az ösztönökre, hogy vezessenek bennünket.
Ne csak a külvilággal, hanem magunkkal, a bensőnkkel is kezdjünk el jobban kommunikálni. Figyeljünk arra, mit akarunk magunknak mondani. Üzen a test, üzennek az érzelmek. A Merkúr pedig aki létrehozz a test (kereszt), lélek (félkör) és a szellem (kör) egységét: ☿

Gyönyörű feloldást kaphatunk az egész éves Szaturnusz-Plútó együttállásra, főleg ha aktívan energiát is tettünk ezekbe a folyamatokba. Így lesz egyre több szinkronicitás bennünk és körülöttünk.

Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails