2019. november 21., csütörtök

Csodavárás

Nyilas jegyébe lép a Nap: 2019.11.22

Bevezető gondolat: "Mindig mosolyogva kelj fel, fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban! Gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van! Segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál , hogy semmit sem kapsz cserébe! Figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat! Nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak és így boldogok legyenek!" (Lao-Ce)


A Nyilas jegyben kezdődő advent időszakát már régóta áthatja a csodavárás hangulata. A régi korok embere nem az ultra HD smart LED tévé vagy a legújabb iPhone miatt izgult, hogy "vajon ott lesz-e a karácsonyfa alatt?", hanem sokkal "prózaibb" csodára - a természet fordulópontjára - várt.

Az utolsó őszi hónap az éjszakák hosszát tekintve a legsötétebb, de energetikailag a legreménytelibb.

Olyan apróságokkal díszítjük az otthonunkat, melyek éppen ezt jelképezik: gyertyákat gyújtunk, égőfüzérekkel csillagokat csempészünk magunk köré, örökzöldekkel és szimbolikus gyümölcsökkel (gömbök) dekoráljuk a lakást és édes süteményekkel tesszük illatossá a konyhát. Az életet ünnepeljük és az újjászületésre készülődünk.

A Skorpió a mélységekbe vitt le bennünket, de a sötétből kilépő Nyilas már az ég felé tekint. Hittel, reménnyel és bizakodással telve vágyik beletágulni a világmindenségbe.
A Nyilas jegyet egyik végén a Nap, míg a másikon a Jupiter és a Vénusz őrzi. Olyan ez, mint egy tágra nyitott kapu, ami a lehetőségek birodalmára nyílik. A kapu csak megmutatja magát, de nem hoz automatikusan jobb-minőségibb életet.

Hiszen agyoncicomázhatjuk az otthonunkat is, megvehetjük a legdrágább ajándékokat, süthetünk vadlazacot vagy marhabélszínt - attól még nem leszünk elégedettek és boldogok.

Vagyis a csodavárás időszakában elsősorban lélekben kell hangolódnunk.

A jövő év - és erre már most vannak égi utalások - konkrét, gyümölcsöző, megvalósuló időszakot sejtet. Ezek nem az ölünkbe pottyanó vagy szánkba repülő sült galambok lesznek. Sokat kell tenni, igaz, most még csak fejben.

Dr. Bruce H. Lipton sejtbiológus a tudat teremtő erejéről ír és beszél, éppúgy, ahogy több ezer évvel ezelőtt Lao-Ce. Lassan a tudomány is eljut oda, ahol a mesterek már időtlen-idők óta vannak: felismerik az anyag, az energia és az információ összefüggéseit. Gondolkodásunkon és főleg hitünkön rengeteg minden múlik.
Bár a Skorpió legutolsó fokán található az alfa Centauri, mégis ezen keresztül lép át a Nap a Nyilasba. Ez a Földhöz eső egyik legközelebbi csillag, mindössze 4,4 fényévre található.

Maga a Nyilas csillagkép egy másik kentaurt, Kheirónt ábrázol, de ezen a csillagon keresztül az ő történetéhez is közelebb kerülhetünk.

A kentaurokról úgy tartották, hogy nem tudnak uralkodni állatias ösztöneiken: bort vedeltek, nőket raboltak és egymással is folyton verekedtek. Mondhatjuk, hogy ez a "genetika", ami meghatározta a természetüket. Igen ám, de akadt köztük a már említett, Kheirón, mint kivétel és a Kentaur csillagképként számon tartott Pholosz, Héraklész barátja.

Ők képesek voltak túllépni a velük született korlátokon és előítéleteken, bölccsé, sőt valódi mesterré váltak.

Lelki genetikánk, az életben szerzett tapasztalataink is predesztinálnak bennünket, automatikus működéseink ebből fakadnak. Szegénység vagy bőségtudatunk, párkapcsolati minták, önérvényesítésünk sikeressége tudatalattink válaszreakciója az életre.

Mégis van az a pont, ahol képesek vagyunk felismerni és túlnőni ezeken. Az idei év energetikájával együttműködve sokat tudtunk változni-fejlődni ezekben. S most jön az utolsó próba: a hit próbatétele.

A Nyilas hónap mérföldkövei

11.22., péntektől: Jupiter-Uránusz trigonja

Egészen jövő januárig, pontosabban 9-ig átnyúló csodálatos fényszög-kapcsolat: a Bika Uránusz trigonjával átkíséri a Bak jegyébe a Jupitert.

Az optimizmus, magabiztosság kapcsolódik a töretlen jövőbe vetett hittel. Ha ráérzünk erre az áramlatra, egyre erősödő bizonyosságot érezhetünk, hogy a szebb, jobb, értelmesebb jövő megvalósítható, lépésről lépésre közelebb kerülhetünk hozzá.

Kreativitásunk, szellemi éhségünk már nem fog megelégedni félmegoldásokkal.

11.24., vasárnap: Mars-Uránusz csúcsra jár

A Mars-Uránusz oppozíciója ezen a napon válik egzakttá, aki lemaradt róla, itt olvasható a cikk: Paprikás hangulat. Ezt a feszültséget is oldja a fent leírt fényszög. Érdemes az egész napot olyan programokkal megtölteni, amik kimondottan örömet okoznak. Lehet kirándulni, szaunázni, családdal közösen ebédelni, sütit sütni, moziba menni, barátokkal kávézni.

11.26., kedd: Bak Vénusz és újhold

Hajnali fél kettőkor a Vénusz átlép a Bakba és ő is szorosra fűzi a kapcsolatát az Uránusszal. Bár ebben a jegyben nem a legfelszabadultabb, de most mégis a mértéktartó életélvezetre és főleg az önkényeztetésre hívja fel a figyelmet.

Megint csak ne külsőségekben gondolkodjunk, ne tárgyi dolgokkal kompenzáljunk. Inkább tényleges ön-figyelemmel ajándékozzuk meg magunkat. Érezzük, hogy mire van szükségünk - mozgásra, pihenésre, ölelésre, egyedüllétre - és eszerint alakítsuk a napjainkat.

16 óra 06 perckor lesz egzakt az újhold. Egyetlen fényszöge ismételten csak az Uránusztól kapott 150 fok. Ezt az úgynevezett kvinkunxot az asztrológia tanító fényszögnek is nevezi, hasonló üzenettel bír, mint az első pontban részletezett, lehetőségeket adó jupiteri trigon.

11.27., szerda: direkt Neptunusz

Haladási irányt vált a Neptunusz, ráadásul egy szép Merkúr trigon ívén teszi. Álmodozzunk! Teremtő fantáziánk végre kicsit elszabadulhat és futhat egyet a végtelenben.

Felmerülő képeinket, ötleteinket, bevillanó gondolatainkat vessük gyorsan papírra, lehet, hogy később még jól jönnek.

12.01., vasárnap: kezdődik az advent

Hivatalosan is megkezdődik az ünnepi készülődés időszaka, ami egy Hold-Mars kvadrát miatt mutat némi feszültséget. Ne adjuk át magunkat a bosszúságoknak és próbáljuk meg kerülni a veszekedéseket.

12.02., hétfő: Bak Jupiter és a Skorpió szíve

Az év végének legizgalmasabb jegyváltása (19h21p): a Jupiter átlép a Bak jegyébe. Jóval konkrétabb, kézzel foghatóbb, de ezáltal beszűkítőbb jupiteri energiákkal találkozunk, hogy ez pontosan mit is jelent, kiderül majd a bejegyzésből.

Mindeközben a Nap együtt áll az Antares-szel, plusz tartalmat adva a Bak Jupiternek.

12.03., kedd: Mars-Vénusz szextil

A nagyjából hó eleje óta fennálló és december 11-ig tartó szextil a férfi-női kapcsolatokra gyakorol kedvező hatást: év végén, akár bevásárlás, korizás vagy forralt borozás közben is lehet még ismerkedni. A meglévő kapcsolatokba is vigyünk egy kis romantikát, a többit bízzuk az égiekre. Természetesen a barátainkkal is kellemes órákat tölthetünk el.

12.04., szerda: papírsárkány

Szintén ezt a kellemes hangulatot nyújtja a Mars, a Vénusz, a Hold, a Neptunusz és a holdcsomópont-tengelyek között kialakuló "papírsárkány" alakzat. Még ha az egész napot ne is tudjuk magunkra fordítani, iktassunk be valami szuper programot szerdára!

12.06., péntek: Mikulás

Írok majd a titkos Mikulásról!

12.08., vasárnap: bronz advent és Herkules

A második adventi vasárnapon a Herkules csillagkép vezércsillagával találkozhatunk: kiderül majd, hogy kiálltuk-e a próbákat.

12.09., hétfő: Nyilas Merkúr

10:41-kor a Merkúr is a Nyilasba lép, figyelmünk, gondolkodásunk lehet, hogy pár napra kissé szétszórtabbá válik.

12.12., csütörtök: telihold

A kora reggeli telihold ismét mutat némi feszültséget, zavarodottságot. Előfordulhat, hogy fáradtabbnak, kimerültebbnek érezzük magunkat, mint általában, megterhelőbbek lehetnek a leghétköznapibb feladatok is, sőt az alkohol is hamarabb a fejünkbe szállhat.

12.13., péntek: direkt Kheirón és péntek 13!

Az utolsó előtti lassú mozgású planéta is előrefelé mozdul. A péntek tizenharmadika pedig a Luca-napi szokásokkal színesedik. Utoljára 2013-ban volt ilyen, íme néhány népszokás.

12.15., vasárnap: ezüst advent és a Kígyótartó

Ez az adventi nap sem marad állócsillag-együttállás nélkül, most a Kígyótartóval találkozhatunk.

12.20., péntek: Vízöntő Vénusz

A Vízöntőbe lépő Vénusszal véget ér a kényeztetős időszak, sőt a nyűgös, korlátozó kapcsolataink most még terhesebbé válhatnak.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails