2019. november 19., kedd

Paprikás hangulat

Skorpió jegyébe lép a Mars: 2019.11.19 (08h41p)

Bevezető gondolat: "Ha világunk fizikai törvényei autonómak, nem vagyunk szabadok; ha viszont szabadok vagyunk, a fizikai törvények nem autonómak." (Karl Popper)


"Szegény Marsnak" az elmúlt egy hónapban nem volt könnyű dolga. Nem elég, hogy kissé elnyomva érezte magát a Mérlegben, ráadásul előbb a Szaturnusszal, majd a Plútóval keveredett kvadrátba. Sőt az újhold idején mindkettő egyszerre hatott rá!
Ahogy kilépett ezekből a hatókörökből, megkönnyebbülni sem volt ideje: rögtön az Uránusz oppozíciójával találta szemben magát. Viszont mától már a saját uralmi jegyéből, a Skorpióból néznek farkasszemet - vagyis visszaszerezte az irányítást.

Az előző hónap (főleg izmot és csontot érő) balesetei mellett rengeteg belső feszültség is felgyülemlett - most pedig robbanni készül.

A belső ösztönzés, amit ezen keresztül érezhetünk, az akaratunk felszabadítására irányul.

Nézzük először az idei Skorpió Marsban rejlő nehézségeket, majd pedig rátérünk a lehetőségekre is!

Viselkedések, amiknek passzív elszenvedői vagy aktív elkövetői lehetünk, illetve azok a magatartási minták, amikre rápillanthatunk, amiket most a legkönnyebben felismerhetünk:


A Skorpió kulcsszavai a hatalom, a manipuláció és az ezzel járó tehetetlenség, kiszolgáltatottság érzése. Felfedezhetjük, hogy hogyan használnak ki minket mások, hogyan szívják el az energiáinkat azok az élethelyzetek, ahol a cselekvésünk ilyen vagy olyan oknál fogva blokkolva van.

De egy ki éberséggel azt is észre vehetjük, hogy mi hogyan befolyásoljuk a környezetünket a saját javunkra: milyen módon igyekszünk figyelmet, elismerést, netán az igazunknak visszaigazolást nyerni.

Ráláthatunk saját vagy mások kényszeres ragaszkodására egy-egy elképzeléshez, eszméhez. Olyan szituációkban találhatjuk magunkat, ahol úgy tűnik, mások megjegyzései, sértései mélyen az elevenünkre tapint, már-már a húsunkba vág.

No, de pont ebből fakadnak a lehetőségek is!


Ha felismerjük a szurkapiszkákat, a manipulatív játszmákat, máris tudunk rajtuk változtatni. Mivel az idei évnek az egyik fontos üzenete a transzgenerációs mintákra való rálátás, így akár azt is felfedezhetjük, hogy gyerekkori érzések, blokkok, lefagyások kapcsolnak be nálunk, ha valaki megsemmisítően akar uralkodni a véleményünk vagy a tetteink felett.

Az Uránusznak köszönhetően vagy így, vagy úgy, ki tudunk törni ezekből az ördögi körökből. Az így lehet akár hangos és agresszív is, az úgy pedig akár megbékéléssel és elfogadással teli.

Hiszen a szabad akaratunkra ismerhetünk rá, ha a belső hozzáállásunkon képesek vagyunk változtatni.

Az idegrendszerre nyomást gyakorló planétaállások mellett nem árt egy kis fizikai rásegítés amivel könnyebben oldhatjuk a fizikai és lelki csomókat - Kim Eng "lerázó gyakorlata". Az állatok is pont így szabadulnak meg a stressztől, érdemes a természettől ellesni ezeket a jó dolgokat!



Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails