2019. október 27., vasárnap

Vulkánkitörés

Újhold a Skorpió jegyében: 2019.10.28 (04h39p)

Bevezető gondolat: "Az az élet, melyet valamennyien élünk, a gondolkodásunk határain belüli élet. Ha gazdag életet akarunk élni, a teljesség határtalanságára kell gondolnunk." (Thomas Dreier)

☉☽

Ha az idei Skorpió hónapot egy háztartási termékhez hasonlítanánk, akkor a címkéjén a következő feliratot olvashatnánk: extra tisztítóerő! Maga a Skorpió eleve ezzel a "különleges formulával" rendelkezik, de most plusz "adalékanyagként" az Uránusz szembenállása is keveredik hozzá. A "friss citromillatot" pedig a maja kalendárium aktuális energiahulláma biztosítja: éppen most járunk a Tzolkin (a 260 napos naptár) középső, legintenzívebb szakaszánál, ami szintén a belső átalakulási folyamatokat segíti elő. (Ez az időszak október 25-től december 16-ig tart.)

Mondhatjuk: égen s földön minden készen áll a belső transzformáló nagytakarításra. 

Akár aktívan részt veszünk ezekben a folyamatokban, akár nem, egyszerűen elérkezett az idő, hogy a mélyben forrongó elfojtások, érzelmek és indulatok végre a felszínre törjenek.

Sokan megijednek ezektől a megfogalmazásoktól, pedig a felszín alá nyomott problémák, a folytonos halogatások, a lenyelt sérelmek és a blokkolt életenergiák jóval kártékonyabbak mint azok a pillanatok, amikor végre teljes odaadással felszabadítjuk az érzéseinket.

Dan Millman A békés harcos útjában így ír erről: "Olykor helyénvaló kifejezni a félelmet, a szomorúságot vagy a dühöt, ám az energiát teljességgel kifelé kell irányítani, nem szabad bent tartani. Az érzelmek kifejezésének tökéletesnek és erőteljesnek kell lennie, azután pedig nyom nélkül el kell tűnniük. Az érzelmeid felett tehát úgy kell uralkodnod, hogy hagyod őket áramlani és távozni. (...) Amikor egy csecsemő ideges, egyszerűen csak sír. Ha a csecsemő mérges, azt egyértelműen tudtodra adja, ugyanakkor nagyon gyorsan meg is szabadul tőle. El tudod képzelni, hogy egy csecsemő bűntudatot érez, mert mérges volt? Egy csecsemő engedi, hogy szétáradjon a testében a méreg, aztán pedig hagyja távozni. Tökéletesen kifejezik magukat, aztán elhallgatnak. A kisgyerekek jó tanítók. És az energia helyes felhasználását mutatják be. Tanuld meg ezt, és képes leszel bármelyik szokásod megváltoztatására."
Szándékosan és nyomatékkal használom az indulat kifejezést. Részben a képlet Mars-Szaturnusz kvadrátja kapcsán, mivel ez a fényszög az, ami szembesít a görcsös frusztrációinkkal és azokkal a félelmeinkkel, hogy valamit képtelenek vagyunk megcsinálni. Itt érezzük a tehetetlenséget a szüleinkkel, a házastársunkkal, a főnökünkkel vagy egy élethelyzettel szemben. Itt fordítjuk leginkább magunk ellen a dühünket, amiért nem tudunk lefogyni, nemet mondani, kilépni, felmondani, változtatni, kiállni magunkért.

Másrészt ha belegondolunk a szó eredetébe, akkor rájöhetünk, hogy ez az, ami mozgásra, cselekvésre késztet bennünket. Az indulat az elindulás energiája.

A Skorpió Nap-Hold és Bika Uránusz egzakt! szembenállása pedig - divatos szóval élve - az az erő, ami a komfortzónánkon kívülre repít bennünket.

Komfortzóna = gondolkodásunk határa.

Ez az a valóságérzékelés, amit jelen pillanatban a tudatosságom megenged a számomra. Ide tartozik minden, ami fizikai létezésként rögzült (Bika), a testtudatosságunkon túl az anyagiakhoz való viszonyulásunk, a párkapcsolatról alkotott elképzeléseink, de legfőképpen önmagunk értékelése.

Szinte kivétel nélkül elmondhatjuk, hogy az embereket egyetlen dolog motiválja: a (nem kizárólag pénzügyi értelemben vett) gazdag, boldog élet. Viszont a teljesség határtalanságának befogadásához fel kell szabadítani magunkat gondolkodásunk jelenlegi korlátai alól.

Ez egy hosszú folyamat, ami rengeteg gyakorlást, ismétlést igényel. A sportban az izmainkat eddzük, a mozdulatokat tökéletesítjük, a hivatásukban szintén a tapasztalatok és a rutinok tesznek bennünket valódi szakemberré.

Hitrendszerünk, világnézetünk is pontosan így működik: edzés, csiszolgatás és ismétlés, ismétlés, ismétlés.

Ezek az időpillanatok - mint például a hétfői újhold - remek kezdőlökést adnak, ha épp a fentebb leírt változtatások előtt állunk. Érezzük a bennünk fortyogó indulatok erejét és hagyjuk őket áramlani és távozni.

A vulkánkitörés jöhet úgy, hogy végre az asztalra csapunk, leüvöltjük a hosszú évek óta kellemetlenkedő illetők fejét, de érkezhet kreatív életerő, alkotókedv, szándékkinyilvánítás formájában is.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails