2019. október 13., vasárnap

Engedd el önmagad!

Telihold a Mérleg havában: 2019.10.13 (23h08p)

fotó innen
Bevezető gondolat: "Mi magunk vagyunk az akadály, melyet át kell ugranunk ahhoz, hogy önmagunk lehessünk." (Michael Mc Clure)

☉☽

Amszterdamban a Heineken múzeumban volt egy olyan szimuláció, amikor a közönség sörösüvegnek érezhette magát. Végigmentünk a palackozás fázisain, egymás mellett zötykölődtünk, rázkódtunk a futószalagon. Az elmúlt évek - sőt lassan mondhatjuk, hogy évtized - alatt, amikor az égi eseményeket próbáltam szavakba önteni, gyakran eszembe jutott ez az élmény.

Olyanok vagyunk, mint azok a palackok, amik lényegi esszenciákat rejtenek magukban, de a por meg az idő (hogy klasszikusokat is idézzek) vastag agyagbevonatot pakolt ránk. Már el is felejtettük, milyenek vagyunk legbelül, mert csak kifelé figyeltünk. A külső mázat részben a szüleinktől kapott minták és a társadalmi elvárások alkotják, de leginkább az önmagunkról kialakított hitrendszerekből és a fizikai valósággá rögzült gondolatokból építettük magunk köré falakat.

Az égi energiák olyan körülményekké, életeseményekké manifesztálódtak, amik fel akartak rázni bennünket ebből a bemerevedett kábulatból. Volt itt mindenféle mozgás a rázkódáson kívül: kirántották a biztos talajt a lábunk alól, feje tetejére fordították a világunkat, a mostani Mérleg hónap pedig egy jobbra-balra kilengő hajóhintába ültetett bennünket.

Ennek az intenzív kibillentésnek az a célja, hogy végre visszarendeződjünk a saját tengelyünkhöz.
A mostani (látszólagos) kilendítés a Mérleg Nap - Kos Hold telihold-íve, aminek a "menekülési pontja" a Bak Plútó.

Az egyik legnagyobb problémánk, hogy azt gondoljuk, kiszolgáltatottak vagyunk a külvilágtól és nem vagyunk hatással a körülményeink alakulására. Ez az, amikor áthárítjuk a felelősséget másra - legyen az egy személy vagy egy helyzet - miatta nem boldogulok, emiatt nem jutok előbbre, amiatt rekedtem meg az életemmel.

A Mérleg telihold épp ezekre a kivetítéseinkre világít rá. A Bak jegyén keresztül haladó Plútón már 2008 óta a személyes felelősségvállalásra, a sorssal való megbékélésre próbálja felhívni a figyelmet. Bár még 4 évig marad ebben a jegyben, a nagy fináléja a jövő év lesz, ahol már érezhetően megváltozik a "szándéka".

A Bak Plútó a vulkánkitörés. Hosszasan érlelődik a felszín alatt a mély, megrendítő változás, ami aztán egyszer csak a felszínre robban. A forró lávának időre van szüksége, míg kihűl, de 2020-tól már meg kell művelnünk magunkban az átalakult minőségeket.

A Mérleg telihold üzenete így hangzik: engedjük el azokat a megszokott énképeket, akinek eddig gondoltuk magunkat és bátran dőljünk bele a létezés most zajló változásaiba!

Ne féljünk, éppen ez az elengedés fog megtartani bennünket.

Sörrel indítottam, borral zárom a bejegyzést. Egy borászati oldalon olvastam a vulkanikus talaj kincseire vonatkozó megfogalmazást: "Nehéz terepen születnek az igazi különlegességet". Ahhoz, hogy megérhessenek a gyümölcseink, itt az ideje, hogy vulkánná váljunk!


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails