2019. október 4., péntek

Felfordulás

Mérleg jegyébe lép a Mars: 2019.10.04 (06h22p)

Bevezető gondolat: "A kreatív egyének keresik a káoszt, hogy felfedezhessenek minden elképzelhető zugot a tudat határain túl, a bensőjükből és a környezetükből eredő irracionális erőket követve." (Kilian Jornet)


A Mars a Mérleg jegyében - asztrológiai kifejezéssel élve - "nem érzi jól magát". A direkt, célratörő, spontán akarati energia, itt kénytelen visszafogni magát és mérlegelni, mielőtt reagál, cselekszik.

Igen ám, de arról volt szó, hogy ez a hónap az önérvényesítést helyezi fókuszba. Nem keveredik ellentmondásba a két fogalom? Egyáltalán nem, mivel

itt lép életbe az asszertivitás.

"Az asszertivitás olyan kommunikációs módszer, amely ötvözi az önérvényesítést és a mások érdekeinek figyelembe vételét, ezáltal elősegíti az erőszakmentes kommunikációt és hosszú távon a szociális hatékonyságot." (Bővebben itt olvashattok erről: Lelki Titkaink)

Szerintem nagyon jól hangzik, hogy az emberek szabadon és nyíltan fejezik ki az érzéseiket. Tiszteletben tartják önmaguk és mások határait. Képesek kontrollálni az indulataikat, de ezt nem elfojtás formájában teszik, hanem ott és akkor konfrontálódnak, ahol és akivel éppen kell. És alapvetően az együttműködésre törekszenek.

Mégis kevesen vannak, akik ezt a viselkedési formulát tudják alkalmazni a mindennapokban. Részben annak is köszönhető ez, hogy a családi és társadalmi mintáink ezen a téren hagynak némi kívánnivalót maguk után.

A Szaturnusz-Plútó-leszálló holdcsomópont épp ezekre a meghaladásra váró sémákra hívja fel folyamatosan a figyelmünket.
Ha nem asszertív módon érvényesítettük magunkat, hanem a passzivitást vagy az agresszivitást választottuk, akkor most kellő égi segítséget kapunk arra, hogy kipróbáljuk magunkat ebben az új szerepben.

A Skorpió Merkúr és a Bika Uránusz szembenállása szintén hozzáadja a maga hatóerejét. A káosz - ami ezt az évet jellemzi - arra sarkall bennünket, hogy ne a megszokott módon reagáljunk. Azon egyszerű oknál fogva, hogy már nem lehet.

Stratégiát kell változtatnunk. Meg kell lepnünk magunkat azzal, hogy bátran és merészen felforgatjuk az eddigi gondolkodásunkat.

Olyannyira rendhagyó ez az időszak, hogy még a Mérleg Mars sem a tőle elvárt módon nyújt támogatást. Rengeteg dinamizmus van az előttünk álló másfél hónapban: a viselkedésünk megváltoztatásán keresztül kell fedeznünk, kik is vagyunk valójában. Mindaz, ami még az idei évből hátravan egy előkészítő szakasz: ha szeretnénk, hogy jövőre kihajtson a megvalósulás, most kell elvetnünk a magokat.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails