2019. október 24., csütörtök

Váratlan utakon

Skorpió jegyébe lép a Nap: 2019.10.23 (19h20p)

Bevezető gondolat: "Önmagunk megismerése kaland, amely váratlan messzeségekbe és mélységekbe vezet." (Carl Gustav Jung)


Ha a Mérleg időszakra azt mondtam, hogy egy "szolid" hajóhinta volt, akkor a Skorpiót a vidámpark legextrémebb játékaként írhatnám le. Aki járt esetleg valamelyik Disney-parkban, az biztos kipróbálta a Space Mountain-t.

Ez egy olyan hullámvasút, ami az űrbe repít bennünket. A kocsik sötétben robognak, nem látjuk a síneket, így nem tudjuk, hogy a következő pillanatban hirtelen jobbra, balra, le vagy felfele fogunk kanyarodni csillagos ég virtuális terében. Nem szeretem a hullámvasutakat - nem az én kényes egyensúly-érzékemnek valók - de ez fantasztikus élmény volt! (Annak, aki nem ismeri, itt található róla egy kis videó.)

Nagyjából ilyen intenzív, váratlan utazás áll előttünk ebben a hónapban. Mint mindig, a döntés rajtunk áll, hogy mihez kezdünk ezekkel az áramlatokkal. Két dolgot tehetünk:
1. próbálhatjuk irányítani, a kezünkben tartani azt, amit lehetetlen, vagy

2. hanyatt dőlhetünk és élvezhetjük, hogy "odafentről" vezetnek bennünket.

A Skorpió Nap a Bika Uránusszal szemben állva lép be - tavaly már kaptunk kóstolót belőle. Sok a hasonlóság és még több a különbség a két energetikában, hiszen ez alatt az egy év alatt annyi minden történt velünk - és az Univerzumban is.

Ott kezdtük el igazán megtapasztalni, hogy a régi sémáink működésképtelenek, itt pedig tudatosan képesek vagyunk már formálni.
A képlet azt mutatja, hogy a gondolkodásunk (Merkúr) teljes átalakítása (szextil Plútó) lehetséges, ha felismerjük saját teremtésünk felelősségét (Szaturnusz).

Most a fizikai valóságunk - test-tudatunk, érzékelésünk, anyagi helyzetünk, emberi relációink - modifikálása még elsősorban a mély tudatalatti szintjén zajlik. Ahhoz, hogy mindezek külső megtapasztalásként a lehető legkedvezőbb módon öltsenek testet, odabent meg kell teremteni a megfelelő feltételeket.

Láthatatlan szándék-magvakat vetünk el, amik fajtájuktól függően hosszabb-rövidebb időn belül kihajtanak.

Sok minden befolyásolja a "talaj" minőségét is, hiszen lehet, hogy csak most kezdünk ébredezni, de lehet, hogy hosszú évek óta gazoljuk, ássuk, forgatjuk lelkünk kertjét. Lehet, hogy kemény sziklák között kell dolgoznunk, mert jelenleg az életünket ilyen kietlennek érzékeljük, de az is lehetséges, hogy egy ól gondozott konyhakerthez hasonlítjuk önmagunkat, ahol csak a szokásos téli pihenés előtti munkálatokat kell végrehajtanunk.

Abban sem vagyunk egyformák, hogy milyen célokat akarunk kicsíráztatni, mivel egyikhez több, míg a másikhoz kevesebb idő kell. A házépítést és az új kanapé vásárlást nem lehet ugyanazzal az időegységgel mérni. A többi esetben nagyban a tudatunk rugalmasságán múlik a megvalósulás.

A Skorpió hónap legfontosabb égi állomásai

A Skorpió hónapban nem lesz sok minden, de annál áthatóbb energiákkal dolgozhatunk.

10.28., hétfő: újhold

A Skorpió újhold egzakt Uránusz szembenállással és a Mars-Szaturnusz közti feszültséggel hihetetlen tisztulási lehetőségeket hordoz magában. Ha valaki szeretné az életében beindítani ezeket az erőteljes transzformáló erőket, érdemes a hétvégén és a jövő héten jó sok időt eltölteni önmagával. A válaszok és a lehetőségek is mind legbelül találhatók!

10.31., csütörtök: retrográd Merkúr és Halloween

A hátráló Merkúr segítségünkre lehet, hogy egy kicsit visszafele tekintsünk. Mivel még egy ideig a Skorpió energiaterében mozog, a racionalitás helyett az intuíciókat, a megérzéseket helyezzük előtérbe.
A retrográd Merkúr velejárója lehet a kommunikáció és a közlekedés "hátráltatása", előfordulhatnak késések, félreértések, akadályoztatott előrehaladás. Legyünk figyelmesek és főként türelmesek mind önmagunkkal, mind másokkal szemben.

11.01., péntek: Nyilas Vénusz és Samhain

Kiváló nap almajóslások elvégzésére 😊. A Nyilas Vénusz ad egy kis fellélegzést a sok komoly Skorpió és Bak energia mellett. Jobban felszínre tudjuk hozni magunkban a játékos és életélvező aspektusainkat.

11.11., hétfő: Merkúr átvonulás

Ez kivételesen egy csillagászati esemény, hasonló a fogyatkozásokhoz. A Merkúr átvonul a Nap előtt. A jelenség 12:36-18:06 között zajlik. Hazánkból csak a belépés látszik, mert a Nap 15:20-kor lenyugszik. Utoljára 2016. május 9-én figyelhettünk meg ilyen jelenséget.

11.12., kedd: telihold

Ahogy már megszokhattunk az adott időszak csodásan egymásra épülő elemekből áll. A telihold Merkúr-együttállása és Plútó feloldása szintén a transzformációnkat segíti elő. Tudatosítsunk, tudatosítsunk, tudatosítsunk!

11.18., hétfő: Lhabab düchen, az idei év utolsó tízmilliószoros napja

Ennek a teremtő-napnak mindig az a mottója: a bőséghez elengedés kell. Most sem lesz másképp, leginkább a görcsös akarom érzéseitől kellene megszabadítani magunkat.

11.19., kedd: Skorpió Mars és négy uralom

A Skorpió jegybe lépő Marssal négy uralkodó planéta lesz érvényben. Ez a felállás általában megterhelő, mert nagy fegyelmezettséget, teljes körű jelenlétet igényel tőlünk. Cserébe igen aktív, lehetőségeket formáló erőforrásokat bocsátanak a rendelkezésünkre.

11.20., szerda: direkt Merkúr

A hónapot az irányba álló Merkúrral zárjuk, hogy a következő Nyilas-időszak már tényleg az előremutató gondolkodásról szólhasson.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails