2019. szeptember 23., hétfő

Billenünk

Mérleg jegyébe lép a Nap: 2019.09.23 (08h51p)

Bevezető gondolat: "Nos, már megértheted, mennyire kevés értelme van azt tanácsolni a feszült embereknek, hogy lazítsanak, ha nem tudják, milyen érzés a "nyugodtság". De ha már egyszer megtapasztalták a mély ellazultság állapotát, akkor van viszonyítási pontjuk; akkor már könnyebben észreveszik a feszültség megjelenését, és lépéseket tehetnek elengedése érdekében. És ha már tudod, milyen érzés az igazi egyensúly, elkezded észrevenni, hogy mi billent ki az egyensúlyodból életed bármely területén; ez automatikus jelzésként szolgál számodra, ami visszatérít önmagad központjába. Az Egyensúly Törvényét kiegyensúlyozatlanságaid felfedezésekor alkalmazod." (Dan Millman)


Az év utolsó negyedévére szokás szerint egy kissé átrendeződnek az energiák. A mérleg nyelve átbillen a világosságból a sötétség javára, ez pedig a hétköznapjainkra is rányomja a bélyegét. A teraszokon, kertekben eltöltött kellemes órákat, a koktélokat, a hideg fröccsöket felváltja a jó meleg szobában való kuckózás, a sorozatnézés és forró csokoládé.

Míg nyáridőben jóval aktívabbak vagyunk, a figyelmünk kifelé fordul, addig ősszel és télen az elcsendesedésnek, az elmélyülésnek van itt az ideje.

A Szűz a dolgos mindennapokról szólt: a munkáról, a betakarításról, a szellemi és fizikai rendrakásról, illetve arról, hogy különválasszuk a számunkra hasznosat a haszontalantól. A Mérleg havában megünnepeljük azt a bőséget, ami a rendelkezésünkre áll: mielőtt azonban búcsút vennénk a természet lüktető ritmusától érdemes mérlegre tenni az elmúlt fél évünk eseményeit.

Nézzük meg, mivel lettünk gazdagabbak: tapasztalatokkal, felismerésekkel, önismereti utunk beért gyümölcseivel!

Rajzoljunk egy fát, és írjuk bele az almákba ezeket a sikereket. Olyan jó nem csupán elgondolni, de látni is magunk előtt a pozitívumokat.
Az ősszel együtt szép lassan bezárul a Szaturnusz-Plútó-holdcsomópont kapuja és egyre inkább csak a kézzel fogható eredmény marad. A kijárat: az önemlékezés.
Azért hogy ne unatkozzunk ebben a negyedévben sem, egy igen látványos fényszög-alakzattal kezdjük a kvadránst.

Nézzük meg az ábrát: olyan, mint a tengelyéből jócskán kibillent hajóhinta. Az uralmi Hold és Szaturnusz szembenállása a holdcsomópontokra van felfűzve - ez a csónak orra és tatja. A gerince a szintén uralmi Vénusz, neki a Merkúr segít visszahúzni a csónak alját a földre. A deszcendensen trónoló Uránusz adja az egész himbálózáshoz a lendületet.

Érzelmileg rendkívül könnyen kibillenthetővé válunk. Egyre kevésbé fogjuk (nem hogy jól) egyáltalán - elviselni - azokat a helyzeteket, kapcsolatokat, ahol elnyomva, korlátozva érezzük magunkat. A Mérleg energia nem a nyílt hadviselésről híres, sokkal inkább a diplomácia nagykövete. Viszont a tarthatatlanná vált szituációkra kénytelenek leszünk a megszokottól eltérő módon reagálni, erre buzdít bennünket az Uránusz.

Kezdjük el végre felvállalni a saját értékrendünket!

Hajóhintánk akkor érkezik ismét vissza a "normál" állásba, ha érzelmileg kiegyensúlyozottak vagyunk. Ehhez meg kell teremtenünk a lelki békénket, ha szükséges, akkor konfrontációk által. Megfelelés helyett a saját lelki jóllétünket kell szem előtt tartani, annak híján csak valami látszat-békét tarthatunk fent a világgal.

És hiába igyekszünk jó képet vágni a nemszeretem dolgokhoz, álarcunk repedezik és egyre nyilvánvalóbbá válnak valódi érzéseink.

A Mérleg hónap kiemelt eseményei

09.28., szombat: újhold

A Mérleg hónap fő témája a kapcsolatok: a hét végi újhold az önmagunk felvállalásához ad egy kis gyújtóanyagot.

10.01., kedd: Lilith-Neptunusz konjunkció

A Halak Lilith a kapcsolati illúziónkon keresztül dolgoztat meg bennünket, ezek felismeréséhez kaphatunk egy új nézőpontot.

10.03., csütörtök: Skorpió Merkúr, direkt Plútó

Skorpió Merkúr a bátrabb, konfrontálódóbb kommunikációnkat szolgálja, előfordulhat, hogy még önmagunkat is meglephetjük egy-egy jól időzített ellentmondással, asztalborogatással.

10.04., péntek: Mérleg Mars

A gondolataink szenvedélyességét a Mérleg Mars igyekszik visszafogni kissé. Ennek köszönhetően jóval taktikusabban ütköztethetjük meg a világgal az érveinket.

10.08., kedd: Skorpió Vénusz

Nem sokáig, mert a Skorpió Vénusz újabb szenvedélyes löketet ad az érzelmeinknek (hajóhintázunk rendesen!), kapcsolatainkra nem az unalom lesz a jellemző. Remélhetőleg azonban nem féltékenykedéssel, nagyjelenetekkel színesítjük, hanem egy kis forrósággal melegítjük fel a hűvösebbé váló estéket.

10.13., vasárnap: telihold

Végül a záróakkord telihold is egy újabb hajóhinta, csak épp a másik oldalra billen - érdemes lesz majd összehasonlítani a horoszkópábrákat.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails