2019. szeptember 30., hétfő

Elpárolgó illúziók

Lilith és Neptunusz együttállás: 2019.10.01 (00h55p)

Bevezető gondolat: "Egy korszaknak akkor van vége, amikor az alapját képező illúziók elpárologtak." (Arthur Miller)

⚸♆

Azt hiszem, ebben az évben nem lehet okunk panaszra: az élet sokszor kínált meg bennünket kijózanító felismerésekkel. Mi pedig lenyeltük a keserű gyógyszert, ami után jóval tisztábban láthattuk magunkat, másokat, a világról alkotott elképzeléseinket.
Ez az élet bármely területén érinthetett bennünket - családi minták, barátságok, munkahelyi kapcsolatok, életcélok kérdőjeleződhettek meg - most azonban a Lilith kapcsán kifejezetten a párkapcsolati illúziókról ejtünk néhány szót.

A Fekete hold - hasonlóan a holdcsomópontokhoz - egy virtuális metszéspont az égen. Míg a holdcsomópontok a Nap és a Hold útjának kereszteződései, addig a Lilith a Föld és a Hold pályájáé. Előbbi a lelki-szellemi transzformációkat, utóbbi az érzelmi-érzéki elfojtások felszabadítását segíti:
A Halak-Szűz Lilith tengely fő témája a kapcsolatok túlidealizálása, az eszményiségre való vágyakozás. Én megálmodom, hogy milyen legyél - te pedig realizáld nekem ezt.

Tudat alatt (vagy akár papíros formában is) listákat írunk arról, hogy mit várunk el a másiktól: legyen magabiztos, de gyengéd, hordozzon minket a tenyerén, napról napra lepjen meg minket, de azért maradjon kiszámítható, nyújtson biztonságot, de hozzon kalandot az életünkbe. Ja, és persze fogadjon el bennünket úgy, ahogy vagyunk.

Ehhez nagyban hozzájárul a média által felkínált álomvilág: hiszen látjuk a közösségi oldalakon, hogy mindenki csupa szépet és jót posztol. A filmek 98 százaléka azt sugallja, hogy még a leglehetetlenebbnek tűnő kapcsolat is az utolsó tíz percben váratlan fordulatot vesz és az addig arrogánsan viselkedő főhősről kiderül, hogy titkon reménytelenül szerelmes a hősnőbe.

Álom vs. valóság

Saját életünket másokéhoz mérjük és az álmunk köszönőviszonyban sincs a valósággal. A mi párunk nem hogy nem határozott, de nekünk kell helyette intézni mindent. A közös jövőtervezés helyett a mamahotel kényelmébe temetkezik. Fél év után a kapcsolat unalomba fullad és a szombat esti szórakozás az, hogy egymás mellett nyomkodjuk az okostelefonunkat. Vagy egyszerűen el sem jutunk idáig, mert képtelenek vagyunk normális pasit/nőt találni.

Felruházzuk a másikat a tökéletesség illúziójával és csalódunk. Mert nem két tökéletes ember találkozik a térben, hanem csak a frusztrációik.

Nem tudjuk pontosan, mit is keresünk, mert elfelejtettük ki vagyunk valójában.

Ahelyett, hogy mások felé támasztanánk elvárásokat, a saját értékrendünkhöz kellene közel kerülnünk.
Az önismeret célja épp ez: megbarátkozni önmagunkkal, felismerni a valódi vágyainkat. Ebben a folyamatban most rengeteg égi segítséget kapunk, nehéz is lenne különválasztani a hatásokat. A Szaturnusz-Plútó-leszálló holdcsomópont a családi minták transzformációjáról szól, a Bika Uránusz az egyéni értékrend kialakításához visz közelebb, a Lilith-Neptunusz pedig ezekről a dédelgetett illúziókról rántja le a leplet (Fellebben a fátyol).

A 2020-as évben valahogy minden jóval konkrétabb lesz. Kézzelfoghatóbb. Megvalósításra, tényleges cselekvésre váró. A legtöbb, amit most tehetünk, hogy ráhangolódunk az égiek ritmusára és lélekben előkészülünk erre a változásra.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails