2019. szeptember 13., péntek

Valami gomolyog

Telihold a Szűz havában: 2019.09.14 (06h33p)

Bevezető gondolat: "Fel kell lépned magadban a 'határtalanul' kavargó érzésekkel, vágyakkal, ködös álmokkal, félelmekkel vagy bűntudattal szemben. Az álmodozás: határtalan. A képzelet: pontos és behatárolt. Ezért az álmodozásból nem lesz semmi - de a képzeletnek megvalósító hatalma van." (Müller Péter: Jóskönyv)

☉☽

Valami gomolyog, ha nem is keleten, de odabent, legbelül érezhetjük. Elég feszült ez a Szűz-Halak telihold, de nagyon fontos üzenetet hordoz. Egyfajta választóvonal a jelen állapotok és a jövőbeni feladatok között.

A határtalan kavargás - ahogy Müller Péter is megfogalmazta - a képlet alapján a Jupiter-Neptunusz kvadrátjából adódhat. A fényszög nem új keletű, áprilisban álltak össze, június 16-án és szeptember 21-én van a csúcspont és csak október 25. után lépnek ki egymás hatóköréből. Két szétáradó planéta a saját uralmi pozíciójában a mértéktelenséget és a behatárolhatatlanságot jelképezi.

Arra ösztönöznek bennünket, hogy rápillantsunk azokra az élethelyzetekre, hitrendszerekre, ahol hajlamosak lehetünk félrevezetni magunkat, ahol a valóság elől kényelmes vagy akár kényelmetlen álomvilágba menekülünk.

Ezek azok a helyzetek, ahol szétfolynak az energiáink, ahol kizsigerelve, kiszipolyozva érezzük magunkat.

Lehet egy kellemetlenkedő rokon, munkatárs, megoldhatatlannak tűnő probléma, általános kilátástalanság. De a másik véglet is megjelenhet, mikor tudjuk, hogy előbb-utóbb változtatnunk kell, ám a hosszú távú célokat, elveket feláldozzuk a pillanatnyi vágyakért és mindig a „mára” kötünk egy kis kompromisszumot. Ismerős? Majd holnaptól... egészségesebben élek, elkezdek végre többet törődni magammal, kevesebbet dohányozom, nem vásárolok feleslegesen és a többi...
A 2020-as év rendkívül egyszerű hozzáállást kíván tőlünk: legyünk tisztában azzal, mit akarunk és ehhez mérjük fel a rendelkezésre álló erőforrásaink. Erre biztattam mindenkit a Szűz hónapban: tegyünk rendet magunkban! Ha pontosan látjuk, mink van, akkor abból már tudunk gazdálkodni.

Olyan ez, mintha arról álmodoznánk, de jó is volna füstölt lazacot, hamburgert vagy netán csokiszuflét enni, ám jól tudjuk, hogy nincs otthon se marhahús, se hal, sem pedig étcsokoládé. Ha céltalan ábrándozás helyett kinyitjuk a hűtőt, átnézzük a kamrát, már pontosan tudjuk, milyen alapanyagok állnak a rendelkezésünkre és nekiláthatunk a realitásokhoz igazítani a vágyainkat.

Tartsuk ezt szem előtt  - nem a hűtős példát, hanem annak lényegi mondanivalóját. (Bár tudom, hogy akad egy-két barátom, aki e sorokat olvasva most különböző ételféleségekről ábrándozik.)

Még csak érlelődnek ezek az energiák, de egyre pontosabb, élesebb körvonalakat fogunk látni az életünk alakításával kapcsolatban.

Rendezkedjünk mi is ebbe az irányba, így ha készen állunk belül, jóval könnyebben felismerjük a megmutatkozó a kívülről érkező lehetőségeket. Nagyon sokat számít, hogy elköteleződünk-e önmagunk mellett!


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails