2019. szeptember 27., péntek

Megmérettetés

Újhold a Mérlegben: 2019.09.28 (20h27p)

Bevezető gondolat: "Megmérheted tudatlanságodat azon, hogy mennyire hiszel igazságtalanságban és sorscsapásban. Amit a hernyó a világ végének tekint, azt a mester pillangónak nevezi." (Richard Bach)

☉☽

Minden hónap újholdjánál tapasztalhatjuk meg az adott csillagjegy legmélyebb egység-élményét, mivel ilyenkor látszólag a Nap és a Hold eggyé olvad, vagyis egyszerre tudatosan és tudat alatt is átélhetjük azt.
Augusztus 1-jétől 2020. április 23-ig tartó szűk 9 hónap épp egy anyaméhnyi időszak. Ezalatt az újholdak segítenek nekünk felvenni az Uránusz mindent felforgató energiáit.

Az Oroszlán újholdnál elkezdődött az öntudatra ébredés. Ezen a ponton a legteljesebb éntudat, az "ez vagyok én" kinyilatkoztatása. De vajon mindaz, amit magunkról gondolunk, megfelel a valóságnak? Vagy csupán egyéni címkék, társadalmi kategóriák, családi lenyomatok és illuzórikus elképzelések összessége? Ha az utóbbi érzés elhatalmasodott rajtunk, akkor

ezen a ponton megszülethetett bennünk egy döntés: ki akarunk törni a minket korlátozó énképek fogságából! 

Mivel ez az újhold az Uránusztól egy kvadrátot kapott, elsősorban a belső feszültségek késztethettek minket fizikai vagy szellemi előremozdulásra. De mit is akar tőlünk a Bika Uránusz?

Arra ösztönözni bennünket, hogy emelkedjünk felül a világról kialakított fixnek és rendíthetetlennek hitt nézeteken és tágítsuk ki a tapasztalati tudatunkat. Ezzel együtt elkezdte megpiszkálni az értékrendünket, ami jó esetben a 7 év alatt totálisan átalakul.

Augusztus hónap zárásaként, 30-án a felemelkedő Szűz újhold már teljesen más energialöketet adott. Még ha gondolati síkon is, de jóval gyakorlatiasabban láthattunk neki megreformálni az életvitelünket.

Egyre inkább érezhetjük a késztetést, hogy megtaláljuk azt az utat, amin keresztül végre meg tudjuk élni mindazt, amit az elmúlt évek során belső átalakulásként lezajlott. Nem baj, ha most még az önbizalmunkat kissé ingatagnak érezzük, ez a folyamat része.

De az roppant fontos, hogy az új eszmék iránti elköteleződésünk valahol mélyen stabilizálódjon.
A Mérleg csillagjegy az én és a külvilág harmóniájának a tükröződése. Maga a mérleg attribútum is a megmérettetésről szól. Ám nem mindegy, hogy mit helyezünk összehasonlításképpen a két serpenyőjébe.

Tehetjük egyik oldalra magunkat és a másik oldalra a külvilág elvárásait. Ebben az esetben egy meglehetősen torz képet kapunk, hiszen mindig és mindig többet kell pakolnunk oda, amit kifelé mutatunk. Márkás ruhákat, filterezett Instagram-fotókat, "tökéletes" életpillanatokat.

Igaz ez azokra a szituációkra is, mikor megpróbálunk szembemenni a saját valódi értékrendünkkel és egy kapcsolatban elnyomjuk, lealacsonyítjuk önmagunkat. Nem csak párkapcsolatokban, de barátságokban, munkahelyi relációkban, szülő-gyermek viszonylatban is megjelenhet mindez. Így egyre nagyobb lesz bennünk a szakadék, mert mind távolabb kerülnek egymástól a valódi érzéseink és a külvilág felé viselt álarcaink.

Ezek a megalkuvások vagy túllicitálások belső diszkomfort-érzetekhez vezetnek, egyre kevésbé fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben.

A másik mérlegelési lehetőség, ha önmagamat és a lelkiismeretemet helyezem nap mint nap egymással szembe.

Nem másokhoz, hanem önmagamhoz mérem magamat.

Így képesek vagyunk egy dinamikus egyensúlyt megteremteni. Ezt nevezzük önismeretnek. Előbb-utóbb pedig eljuthatunk oda, hogy csak finom korrekciókra lesz szükségünk.

Az őszi napéj-egyenlőséggel figyelmünk befelé fordul, így ez a Mérleg újhold is elsősorban egy belső utazásra invitál bennünket. Hagyjuk magunkat sodródni az érzéseink hullámain. Az aktivitás most a figyelem. Vegyük észre, hogy épp melyik megmérettetést választjuk a fent felsoroltak közül. És ha nem őszintén vagyunk jelen, akkor evezzünk csak vissza a saját sodrásirányunkba.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails