2019. május 3., péntek

Fellebben a fátyol

Halak jegyében a Lilith: 2019.05.03 (21h14p)

Bevezető gondolat: "A psziché? Az a gondolkodó tudat, amely megmondja nekünk, hogy mennyire élők tudunk lenni (...). Ez az az érzék, amely megsúgja, hogyan légy hű önmagadhoz." (Frank Herbert)


Vannak olyan égi mutatók, aminek a jegyváltásai, pozíciói erőteljesen érezhetők a mindennapokban - ezek a gyors mozgású, személyiségjelölő planéták. A Hold például markánsan hathat a hangulatunkra, a kedélyállapotunkra, de ezek elenyésző, pár órányi, esetleg napnyi ingadozások csupán.

Mások fokozatosan bontakoztatják ki magukat - ők a lassú mozgású sorsbolygók, illetve a transzperszonális égitestek. Nagy horderejű áramlatokat kavarnak, de egyéni életutak függvénye, hogy hogyan csatlakozunk rá ezekre a mozdítóerőkre.

Végül ott vannak az "aknamunkások", akik láthatatlanul, mély tudatalatti szinten tesznek hozzá az aktuális energiamező sajátosságaihoz. Ahogy írtam korábban

ők leginkább akkor tudnak hatékonyan jelen lenni az életünkben, ha tudatosan, önismeret formájában elmerülünk bennük.

A "száműzöttek" közé tartozik a Lilith is, akin keresztül főleg a párkapcsolati elvárásokat, az ahhoz való viszonyulást alakíthatjuk át, továbbá az egyediségünk felszabadítását élhetjük meg rajta keresztül.

Az aktuális asztrológiai dinamika mindig egyedi, viszont felfedezhető valamiféle egymásra épülő hatás. Most sem hagyhatjuk figyelmen kívül a Szaturnusz-Plútó működését, mivel ők határozzák meg az idei év legjelentősebb történetszálát, a Felejtés vagy emlékezés ráadásul a Halak Lilithnek is alapkérdése. Vagyis a "vele eltöltött" kilenc hónap hozzátesz még egy kis pluszt, a már most (bennünk) zajló eseményekhez.

Kiváló időszak ez önismereti "munkára", főképp a családi mintákon alól való felszabadulásra. Nagyon intenzív és hatékony fejlődést tapasztalhatunk meg, ha ilyesmibe belevágunk!

A Halak Lilith ráadásul a psziché dimenzióinak a mélységeibe vezet be minket.


Már az elmúlt hetekben fokozottabb álomélet volt tapasztalható, és még egy ideig érdemes lenne picit többet foglalkozni a tudatalattink ilyen jellegű üzeneteivel. Nem az önjelölt álomfejtésekre gondolok, hanem csak a tudatos figyelemre. Ha nagyon szeretnék megérteni az álomképeket, inkább kérjünk szakembertől segítséget, mert a netes álmos könyvek böngészése könnyen tévútra vezethet. És a tévutakkal is lesz bizony most dolgunk! Mert a legködösebb, legmegfoghatatlanabb ösvényre lépünk a Lilith-kapun keresztül.
A Halak Lilith a Neptunusz uralma alá tartozik, ami ráadásul a képletben nem csak uralmi, de kiemelt szerephez is jut az egzakt IC-együttállással.
Neptunusz az illúzió és a spiritualitás, az önámítás és a tisztán érzékelés, Májá fátyla, de a mögötte rejlő végső igazság megtapasztalása is.

Ezek azok a területek, ahol a legingoványosabb talajon járunk, mégis ebből a káprázatból formáljuk a saját valóságunk.

Épp ezért van az, hogy a spiritualitás egyszerre hordozza magában a legnagyobb önbecsapási potenciált és a legnagyobb fejlődési (önfelismerési) lehetőséget.

A Fekete hold Lilith egy tengely, vagyis elsősorban párkapcsolati minőségben érhető tetten, ami a neptunuszi tartalommal összeadódva a kapcsolati illúzióinkhoz vezet el bennünket. Mindenkinek van egy egyéni elképzelése az ideális párkapcsolatról, itt legfőképpen azok a vágyódások mutatkoznak meg, hogy egy másik ember révén szeretnénk megtalálni a lelkünket.

Sóvárgunk a kiegészülésre ahelyett, hogy önmagunkkal válnánk teljessé és ezt a teljességet akarnánk megosztani.

A mai világban a kapcsolati ideálokhoz sokat tesznek hozzá a közösségi oldalak túlfilterezett pillanat-illúziói. Ezeknek is köszönhető, hogy csak hajszolunk valami elérhetetlent, de nem vállaljuk önmagunkért a felelősséget. Részben azért, mert nem vagyunk tisztában a kapcsolatai értékrendünkkel sem.

Sokszor mindenfajta befektetés nélkül akarjuk a filmekben látott tökéletes egymásra találást, pedig a bizalom, az odaadás, a feloldódás, a megértés és a türelem lassan fejlődő értékek. Önmagunkkal szemben is, másokkal meg pláne!

Joseph Campbell Az ezerarcú hős című könyvének "A próbatételek útján" fejezetében megismerteti velünk Ámor és Psziché meséjét. "Miután átlépte a küszöböt, a hős egy álombéli tájon halad tovább, különös és bizonytalan formák között, ahol egy sor próbatételt kell kiállnia." - Épp olyan ez, mint Neptunusz birodalma.
A Halak Lilithen keresztül beléphetünk ezeknek a próbatételeknek a birodalmába és
fellebbenthetjük a fátylat az illúzióinkról.
A képek világával kiemelkedően erős lehet a kapcsolatunk, sőt olyan intenzív lehet a fantázia, hogy a látszat egy pillanatra összeolvadhat a valósággal.

Nagyon különleges kapcsolódásukra lesz lehetőségünk, de ahogy írtam korábban ez egyben tudatosságot is igényel tőlünk. Ha nem tanultunk korábbi kapcsolatok kudarcaiból, akkor az "ez most valami más" álcája mögé rejtve ismét belefuthatunk ugyanabba.

Félve írom le a "lélektársi minőséget", de maga a fogalom a Halak Lilith-hez kapcsolódik. Viszont ez rengeteg illúziókergetésre ad okot, maradjunk inkább annál, hogy

én minél teljesebb vagyok egyedül, önállóan, annál teljesebbé válhatok egy kapcsolaton keresztül.

A Halakkal szemben lévő Szűz a józan megkülönböztetés képességét, a hétköznapok rendezett racionalitását nyújtja balanszul.

Amikor a Lilith a Halak jegyében járt:

1922. január 4. – 1922. október 1.
1930. november 9. – 1931. augusztus 6.
1939. szeptember 15. – 1940. június 11.
1948. július 21. – 1949. április 16.
1957. május 26. – 1958. február 19.
1966. április 1. – 1966. december 26.
1975. február 5. – 1975. október 31.
1983. december 12. – 1984. szeptember 5.
1992. október 17. – 1993. július 11.
2001. augusztus 22. – 2002. május 17.
2010. június 28. – 2011. március 23.
2019. május 3. – 2020. január 27.



Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails