2019. május 14., kedd

Érzés szerint

Rák jegyébe lép a Mars: 2019. május 16. (04h10p)

Bevezető gondolat: "Ünnepeljük azt, amit gyakrabban akarunk látni." (Tom Peters)


A Mars jegyváltása az előttünk álló nagyjából másfél hónap "cselekvési stratégiáját" határozza meg. Ez azt jelenti, hogy ha figyelembe vesszük az üzenetét és együttműködünk vele, jóval hatékonyabbá válhatunk. Még akkor is, ha az adott időszakban bizonyos dolgokat halogatunk vagy ha csak azokra a feladatokra fókuszálunk, amikben örömünket leljük.

A Rák Mars esetén ez különösképpen igaz. Maga a Mars egy küzdő, versenyszellemű, offenzív megnyilvánulás, ő mondja ki bennünk: akarom és amit akarok, azt megszerzem. Ám kevés emberben működik ilyen egyértelműen és nyersen a szándék - valószínűleg ők azok, akiknek jól álló Kos Marsuk van.

A többieknek, akiknek a születési képletük alapján az akaratnyilvánításhoz Mérleg, Szűz, netán Rák Mars áll a rendelkezésére, azok kevésbé lesznek ilyen határozottak, céltudatosak. De ők is célt érnek, csak más eszközökkel. Van, aki diplomáciai érzékét használja, más a szorgalmát veti be vagy megtalálja azokat, akiktől segítséget kérhet. Emiatt egyesek lassabban, módszeresebben boldogulnak az életben, szemben azokkal, akik spontán módon, az ösztöneiket követik.

Legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha a saját erőforrásinkból gazdálkodunk és nem akarunk olyasvalakit lemásolni, aki teljesen más kompetenciákkal rendelkezik.

Ami kicsiben, az igaz nagyban is - vagyis az adott időszakokat is jellemzi, hogy mi a legjobb útja-módja az előrehaladásnak. Természetesen mindig lehet szembeúszni az árral vagy lefelé gyalogolni a felfelé menő mozgólépcsőn, de lássuk be, jobb a kevesebb ellenállás mentén mozogni.
A Rák Mars abszolút ezt keresi: a lehető legkevesebb érzelmi ellenállást. Főképp ennél a képletnél érvényes mindez: a Marsot ugyanis egy uralmi Bika Vénusz "fogja kézen". Ő pedig azt mondja:

kövessük a jó érzéseket!

Mivel a Marsunkat egy ingatag Mérleg Hold uralja, rengeteg bizonytalan érzéssel találhatjuk szembe magunkat. Ilyenkor döntsünk aszerint, hogy számunkra mi okoz elégedettséget, örömet, megnyugvást.

Még akkor is, ha az eszünk ezzel vitatkozik, és azt mantrázza: muszáj takarítani, elvállalni a túlórát, elmenni arra az utálatos családi rendezvényre vagy elviselni mások epés megjegyzéseit. Rák Marssal nagyon nehéz nemet mondani - talán a legnehezebb ennél a konstellációnál -, épp ezért itt fogjuk a legerőteljesebben érezni a felszabadító erejét annak, ha visszautasítjuk azokat a dolgokat, amiktől csak feszültek lennénk.

"Ünnepeljük az, amit gyakrabban akarunk látni." - mondja a bevezető gondolat. Mi lenne, ha egy vasárnap kimaradna a rutinszerű porszívózás, felmosás? Helyette pedig feltennénk a lábunkat, fognánk egy jó könyvet és "semmittevéssel" töltenénk a napot. Sőt mi több, meg is ünnepelnénk magunkban!.

Az emberi kapcsolatok ápolásának nagyon kedvez ez az időszak, így ezen a téren is törjük meg a megszokásokat. Ha javítani szeretnénk a párkapcsolatunkon, a baráti viszonyainkon vagy akár új kapcsolatok felé nyitnánk, alkalmazzuk itt is a stratégiát: kövessük a jó érzéseket.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails