2014. május 25., vasárnap

Ikrek csillagjegy

Minden, amit általánosságban tudni érdemes...

Bevezető gondolat

"Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását." (William James)

Mikor van?

Az asztrológiai évkör harmadik jegye az Ikrek.

Időszaka: a tavasz átmenete a nyárba, május 21. és június 21. között (a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog).

Elementáris jellemzők

Eleme: levegő

Minősége: változó

Szimbóluma: a lent és fent összekapaszkodó ikerpár

Uralkodó planétája: Merkúr, az istenek hírnöke

Kulcsszavai: intellektus, kommunikáció, közlés, közvetítés, sokféleség, könnyedség, írás és beszéd.

Színei: könnyed, levegős színek, mint az égszínkék és a világossárga

Kristálya: citrin, sárga topáz, aranyberill, achát

Virága: út közben szedett virágok

Ha az Ikrek jegyében születtél:

Az élet minden területe kíváncsisággal tölt el: érdeklődésed sokrétű. Szívesen tanulsz, olvasol, beszélgetsz, tévézel, netezel, ám ha túl sok mindenbe vágsz bele egyszerre, energiáid szétforgácsolódnak, kapkodó és felületes leszel.

A legtöbb helyzetben remekül alkalmazkodsz, könnyedén feltalálod magadat.

A társasági események, a baráti találkozók kulcsfigurája vagy, mivel mindenről és mindenkiről vannak információid, s szinte mindenre emlékszel.

Mindenféle témáról szívesen társalogsz, de ha az érzelmeid kerülnek szóba, először megnémulsz, majd megpróbálod intellektualizálni őket.

A problémákkal nem szívesen foglalkozol, reméled, hogy maguktól megoldódnak. Ha mégsem, akkor szükség esetén úgy forgatod a szavakat, mint párbajhős a pengét.

Ez jellemzi a szerelmi életedet:

Elven és vidám vagy, szeretsz ismerkedni, flörtölni. Fontos számodra, hogy a partnered is olyan olvasott, sokoldalú és intelligens legyen, mint te. Imádod a közös programokat, az utazásokat, a piknikeket, a kiállításokat, jó ha a másik is lépést tud tartani veled. Ha mégsem, akkor szívesen töltöd az idődet barátokkal és ismerősökkel is.

Munka, hivatás:

Leginkább az emberközeli, mozgékonyságot és jó kommunikációs készséget kívánó területen mozogsz otthonosan. Lehet ez a kereskedelmi, írás, szállítmányozás, utaztatás, de tanári, tréneri szerepkörben is megállod a helyed.

Erre érdemes odafigyelni egészségügyi téren:

Legérzékenyebb szerved a tüdőd, ami a kapcsolatteremtéssel, az életenergia felvételével van összefüggésben. Ha ezzel problémád adódik, kerüld a dohányzást és végezz ritmikus légző gyakorlatokat.


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!


Related Posts with Thumbnails