2019. június 3., hétfő

A lélek ritmusa

Újhold az Ikrekben: 2019.06.03 (12h02p)

Bevezető gondolat: "A ritmus és a harmónia hatol be legjobban a lélek belsejébe." (Platón)

☉☽

Több szempontból is izgalmas időszakot élünk. Szerintem legtöbben a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy a korábbihoz képest mennyire más energiák vannak kialakulóban.

Jelen pillanatban összesen öt uralmi planéta van porondon - ők a lila színű égitestek a képletábrán. Képzeljük el, hogy egy komoly, céges döntés előtt összehívnak egy munkahelyi értekezletet. Ha van a csapatban egy erős kezű, határozott igazgató, akkor az gyorsan felvázolja a stratégiát, kiosztja a feladatokat és mindenki az ő irányítása alatt teszi a dolgát.

Jelen esetben azonban öt szuverén, a saját területén kimagasló képességű vezető üli körbe a tárgyalóasztalt. Mindenkinek megvan az egyéni értékrendje, prioritásai, ügyintézési módjai. Vannak köztük olyanok, akik hajlanak a kompromisszumra, míg mások ragaszkodnak az elképzeléseikhez. Ennek függvényében szerintetek hogy alakul a tárgyalás?

Az asztrológiai planéták a bennünk rejlő személyiség-jelölőkkel rezonálnak. Vagyis ez a "stratégiai megbeszélés" odabent zajlik. Mire hallgassunk? A józan észre vagy a vágyainkra?

Csapongás, hullámzás jellemezheti ezt az időszakot, mert hol a realizmusunk, hol az idealizmusunk kerekedik felül.

Szinte lehetetlen köztük dönteni, mert uralmi pozíciójukból fakadóan mindenki meggyőzően érvel.
A fent leírt szituációban mi vagyunk azok a szereplők, akik tudatosságukkal képesek hatni a tárgyaló felekre. Úgy, hogy semleges szemlélővé válunk saját életünknek. 

Ezáltal tudjuk mediálni a belső párbeszédeinket.

Amikor egy helyzet megpróbál minket magába szippantani, álljunk meg egy rövid időre, míg képessé nem válunk szélsőségektől mentesen reagálni.

Az Ikrek energia a ritmusokról szól - ahogy arról már a jegybe lépés kapcsán is írtam. Keressük meg magunkban a ritmusteremtés képességét. Lehet ez egy pár perces légzőgyakorlat, jóga, tánc vagy a hétköznapi tevékenységek alakítása: munkát váltsa pihenés, íróasztal mellett ücsörgést séta, fegyelmezettséget lazaság.

Minél finomabban hangoljuk ezt a ritmust, annál kiegyensúlyozottabbá válunk lelkileg. Ha nem, akkor a képlet jelenlegi legnagyobb feszültségei szippanthatnak be, a Szaturnusz-Plútó nyomása vagy a Jupiter-Neptunusz kvadrátja. Ennek jelei a megmagyarázhatatlan, mindenen elhatalmasodó félelmek és az, ha azt érezzük, az életenergiánk mellett az irányítás is kifolyik a kezünkből.
Az újhold változó tengelye (Szűz aszcendens, Ikrek MC) arra utal, hogy átmeneti időszakban vagyunk. Ahogy magát az Ikrek havát is jellemzi a már nem tavasz, de még nem nyár állapot, úgy az életünkben is felerősödve értékelhetjük, hogy valamit már magunk mögött hagytunk, de az új még nem érkezett meg.

Ennek függvényében most még ne rohanjunk semmivel sem előre, keressünk ismerős, nem túl távoli célokat. Csak azzal foglalkozzunk, ami épp előttünk van. A következő újhold már jóval nagyobb távlatokat nyit meg.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails