2019. augusztus 28., szerda

Felemelkedés

Újhold és stellium a Szűz jegyében: 2019.08.30 (12h38p)

Bevezető gondolat: "Ha azt tanítjuk valakinek, hogy a tavaszi virágok nézegetése bűn, és ezt elhiszi nekünk, és mégis így tesz, akkor azt tehetünk vele, amit akarunk. Nem védekezik. Nem érzi úgy, hogy megérdemli a védelmet. Nem küzd. De Isten mentsen bennünket az olyantól, aki a saját értékrendje szerint él. Isten mentsen a tiszta lelkiismeretűtől! Ő az, aki le tud győzni bennünket." (Ayn Rand: Veszett világ)

☉☽

Számomra ez az idei év legszebb konstellációja. Ez az időpillanat ötvözi magában mindazt, ami tapasztalatként mögöttünk van: a múlt feldolgozását, a generációs mintáinkkal való szembesülést és rámutat arra, ami előttünk áll: a saját értékrendünk megteremtésének a lehetőségét.

Teljesen ésszerű: ha valamitől megszabadultunk, a megüresedett helyet ki kell tölteni.

Félreértés ne essék, nem azt jelenti, hogy ha kiselejteztük a gardróbot, rögtön új ruhákat kell vásárolnunk, hogy ne árválkodjanak a polcaink! Arról van szó, hogy a fejünkben zakatoló zsivaj helyére csend kerül, az önbizalomhiányt egészséges öntudat váltja fel, a külvilág hibáztatását a személyes felelősségvállalás és így tovább...

Ennek a folyamatnak a középpontjában ott állunk mi - ahogy ezt a jelenlegi újhold-képlet is mutatja. Az összes személyiségjelölő egy kupacban - a tudat, az ösztönök, az akarat, a vágy, s mind a gondolkodás kontrollja alatt. Rajta az MC-n, ami a spirituális felemelkedésünk iránya.

Az égi állások nem kész tények csak normatívák. Lehet követni, lehet eltérni tőlük. A követés előnye, hogy együtt mozdulunk az univerzális áramlatokkal, vagyis a legkisebb ellenállás felé haladunk. Az eltérés olyan, mintha az árral szemben úsznánk. Fáradtnak, frusztráltnak és céltalannak érezhetjük magunkat.

Szó sincs arról, hogy a jelkövetés rózsaszín felhős ösvénnyé változtatja előttünk az utat. Lehetnek nehézségek, kihívások, elbizonytalanodások. A folyón lefelé haladva is jöhet egy szikla vagy egy faág az utunkba. De kikerüljük. Megoldjuk. Aztán folytatjuk. Sőt, az ilyen helytállások is minket igazolnak, erősítenek.

Az asztrológiában ezek a kiragadott képlet-momentumok nem arról szólnak, hogy most vagy soha, és csak ebben a percben számítanak. Főleg ez a mostani. A 2020-as évben ugyanis lesz még dolgunk az Uránusszal, ami az év elején az újholdakon, az év második felében pedig a teliholdakon keresztül közvetíti az üzeneteit. A Szaturnusznak úgyszintén ez az energia lesz a "szócsöve".

A Szűz hónap előnye, hogy könnyebben tudunk aprólékosan tervezgetni. (Én például minden évben ebben az időszakban készítem el a következő évi naptáramat, ami irtó pepecs meló, rengeteg asztrológiai adat feldolgozása. De ilyenkor szinte szárnyakat kapok és egy hét alatt megvagyok.)

Ezen kívül kritikusabban észrevesszük, hogy mit kell megőrizni és mitől kell megválni - a fizikai életterünkben éppúgy, mint a gondolatvilágunkban.

A föld-jegyek (Bika, Szűz, Bak), amik most összekapcsolódnak a kézzel fogható, praktikus, valós dolgokat jelentik. A rendelkezésünkre álló energiákat: a testi adottságokat, az anyagiakat, a fizikai síkon kifejezhető tehetségeket.

Mindazt, ami a vágyainkon, az érzéseinken, a gondolatainkon keresztül megnyilvánulva testet ölt.

Gondoljuk át, mit akarunk valósággá váltani. Milyen erőforrások állnak a rendelkezésünkre vagy mi hiányzik. Az Arató Szűz begyűjti a termést, szortírozza, majd felhalmozza későbbre. A "termés" az eddig eltelt évünk minden benyomása, élménye, tapasztalata. Járjunk el vele úgy, mint a valódi gyümölcsökkel, zöldségekkel, gabonával.
Hasznosítsunk mindent megfelelően.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails