2019. augusztus 15., csütörtök

Kreatív teremtés

Az Oroszlán hónap teliholdja: 2019.08.15 (14h30p)

Bevezető gondolat: "A félelem az, ami megakadályozza az elme virágzását." (Krishnamurti)

☉☽

Az Oroszlán-Vízöntő telihold tengely minden évben ugyanarra igyekszik ráébreszteni bennünket: a saját kreatív teremtőerőnkre. Az Oroszlán annak a felismerése, ki is vagyok valójában, a Vízöntő pedig ezeknek a képességeknek a felelős megosztása a világgal.

Az önmeghatározás rendkívül fontos (főleg most, a Vízöntő kor hajnalán), mivel elégedettségünk függvénye, hogy élethivatásunkat tekintve a "helyünkön" legyünk. Ezért szoktam azt mondani, hogy általában három kérdéssel fordulnak asztrológushoz (és gondolom más tanácsadókhoz is): kapcsolati tényezők miatt, munka/anyagiak miatt és hogy megismerjék önmagukat.

De ez a három kérdés tulajdonképpen: egy. Ha az ember ismeri önmagát, minden téren olyan körülményeket teremt, ami a kiteljesedését segíti.

Ebben az évben, a Szaturnusz-Plútó-leszálló holdcsomópont konstelláció kapcsán (Nyomás alatt) a legnagyobb tudatalatti félelmeink kerültek prés alá. Magunk mögött kell hagyni a múltat, le kell zárni egy életszakaszt. Nem elég kidobni a képeket, eltépni a leveleket vagy megszakítani az ismeretséget a nemszeretem emberekkel. A változást nem külsőségeken kell kezdeni, hanem a mögöttes okokon, ami miatt szabadulnánk mindezektől.

A régóta futó gondolati programjainkat felismerve újra kell kódolni magunkat. Mindezt a félelmeken keresztül: önbizalomhiány, szeretethiány, kishitűség, kudarcfélelem és a többi.

Közben a Bika Uránusz is munkálkodik már a háttérben: új, saját értékrend felépítését készíti elő.

Egyik oldalon lebontjuk az akadályozó tényezőket, másik oldalon azonnal beépítünk helyette valami mást. Hiszen ha elengedem azt, hogy "nem merek belevágni", akkor a másik döntésem lesz érvényes: belevetem magam az ismeretlenbe. A nem csinálom helyett teszem a dolgom, a jóváhagyásra várok helyett megvalósítom, amit szeretnék.

A valóságunk folyamatosan és igen látványosan formálódik ebben az évben. Semmi sem az, aminek látszik. Elég egy aprócska változtatás és azt vesszük észre, hogy amit éveken vagy akár évtizedeken át akadályként halmoztunk magunk elé, az ott sincs.

Elménk játékszerei vagyunk mindaddig, míg fel nem ismerjük, hogy tudatosságunkon keresztül mi magunk alakítjuk játékosan a világot.

A bejegyzés bevezető idézetét is adó Krishnamurti Nap-Uránusz oppozícióval született, ami hasonló az Oroszlán-Vízöntő telihold lényegiségéhez. Ebből fakadóan olyan spirituális kérdésekkel foglalkozott, mint a tökéletes szellemi szabadság elérése a meditáció segítségével. Tőle származik ez az idézet is: "Hatalmas energiák szabadulnak fel az emberi életben akkor, amikor nincs eltérés abban, ahogy gondolkodunk, amiben hiszünk, és ahogyan élünk."

Pontosan erről szólnak a most zajló folyamatok.
Amit az Oroszlán elindít a teremtés útján, azt a Szűz - a következő hónapban napi rutinná, hétköznapi valósággá rögzíti. Így a hátralévő Oroszlán-napokban érdemes odafigyelni, miket is teremtünk.

Minden, amit a Vízöntő individuálisan elképzel, megálmodik, az beleolvad a Halak kollektív tudatába.

Az egyéni felelősségünk épp ebben áll: minden teremtésünk, gondolatunk, szavunk és tettünk a közös valóság részévé válik.

Nem csak vegyszerekkel mérgezhetjük a vizet-levegőt, de negatív gondolatokkal is. Nem csak ütéssel, erőszakkal okozhatunk fájdalmat, de szavakkal, elfordulással is. A boldogság, a nevetés, a jó kedv nem csak nekünk esik jól, de környezetünk is feltöltekezik ezekből az energiákból. Nyugalmunk, harmóniánk másokra is pozitív hatást gyakorol.

Nem mindegy, mit teremtünk, nem mindegy, mit árasztunk ki a világra. Legyünk urai önmagunknak, hogy kivirágozhasson a világ.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails