2019. augusztus 1., csütörtök

Az öntudat ébredése

Újhold az Oroszlán jegyében: 2019.08.01 (05h12p)

Bevezető gondolat: "Amíg nem ébrednek öntudatra, nem fognak fellázadni, s amíg fel nem lázadtak, nem ébredhetnek öntudatra." (George Orwell)

☉☽

Ma a felkelő nap sugaraival együtt kelt a Hold is, a Merkúr és a Vénusz vezette fel őket az égre és a Mars zárta a sort. Így az összes személyiségjelölő: a tudatos és tudatalatti én, gondolkodás, érzésvilág és cselekvőerő az aszcendens köré csoportosul. A következő - Szűz - újholdnál még szorosabb és koncentráltabb lesz ez az együttállás, ám akkor a stellium az MC-n tetőzik.

Ez a két újhold komoly fordulópont lehet az életünkben: érdemes ismét saját javunkra fordítani az összerendeződés energiáit.

Az idei év újholdjait ráadásul az Uránusz fényszögei is végigkísérik. Bevallom, a Szaturnusz-Plútó együttállás mellett hiányoltam az Uránusz hatást, de úgy tűnik, szépen lassan ő is szót kér magának.

Szaturnusz-Plútó erős, de láthatatlan transzformáló hatások formájában van jelen - ez az univerzális mozdulat sugara. Az energiák nagy - fogalmazhatunk úgy is - dimenziók közti váltás készítik elő: kiszabadítanak bennünket az eddigi meghatározottságból, átvezetve a nyitott tudatosság felé. Ennek a folyamatnak a része volt a családi (transzgenerációs) mintákra való ráeszmélés, a berögzül automatikus reakciók felismerése. A megtisztulás része, hogy egyszerűen csak átfolyatjuk magunkon a múltat.

Vele járó érzés a káosz, a bizonytalanság, hiszen mindaz, amiben eddig félig-meddig magabiztosan működtünk, elkezdett darabokra hullani.

Köztük az önmagunkról kialakított - sok esetben negatív - képek is! (Nahát, én többre vagyok képes, mint hittem?)

Az elmúlt hét hónapban megtapasztalhattunk az érzelmek sokszínű áradatát: megmagyarázhatatlanul felszínre törő frusztrációkat, dühöt, haragot, intenzív vágyat, fellobbanó elszántságot. Ha hagytuk őket áramlani - és csak megfigyeltük ezeket az emóciókat - sok blokkot feloldhattunk magunkban. Még egy jó ideig fokozott érzékenységet tapasztalhattunk mindazzal kapcsolatban, ami aszinkronban van a belső hangunkkal.
Az elkövetkezendő néhány hónap lehetőség az erő visszahívására, felébresztésére. Érezhetően egy új minőségű energiahullám indul útjára, aminek a lényege, hogy önmagunkkal összhangba kerülve, középpontunk belső (szív-) bölcsességéből cselekedjünk.

Ennek fontos momentuma, hogy tisztában legyünk valódi értékrendünkkel (Uránusz üzenete: Semmi sem az, aminek látszik, illetve Értékrend-válság). Akkor leszünk ön-azonosak, ha nincs különbség abban, amit gondolunk, érzünk, mondunk és teszünk.

Ha szívünket és elménket összehangoljuk, megnyithatjuk magunkat a csodák és a korlátlan lehetőségek előtt. A szívből áradó bölcsesség megérteti velünk, hogy minden lehetőség létezik.

Az energiával való együttműködés hiányában meghasadtságot, egyre fokozódó stressz-állapotokat tapasztalhatunk.

Az Oroszlán újhold kvadrátot kap az Uránusztól, így itt arra érdemes figyelni, hogy az egónk hogyan próbál saját teremtőerőnk útjába állni. Hogyan szabotáljuk magunkat az önmagunkra aggatott "én ilyen vagyok és kész" címkéinkkel. Lázadjunk fel! És ébredjünk valódi öntudatra!


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails