2020. január 1., szerda

2020 a felébredés éve 2. rész

2020-as év összefoglaló

Bevezető gondolat: "A spirituális folyamat semmiben nem más az ébredés előtt, mint utána. Csupán arról van szó, hogy a felébredés után a folyamat már más perspektívából zajlik. Úgy is fogalmazhatunk, hogy most madártávlatból tekintünk a világra az eddigi talajszint helyett. A felébredés előtt nem tudjuk, kik vagyunk. Különálló, elszigetelt személynek hisszük magunkat, aki egy bizonyos testben jön-megy egy rajtunk kívüli világban. Amint felébredünk, még mindig ugyanebben a világban jövünk-megyünk, de most már tudjuk, hogy nem határol bennünket egy bizonyos test vagy személyiség, és hogy valójában nem vagyunk elválasztva a körülöttünk lévő világtól." (Adyashanti - A világod vége)

2020

A leggyakrabban elhangzó kérdés, amit évváltás kapcsán az asztrológusokhoz címeznek: "Jó év lesz?" A válasz: "Igen!" - hiszen rossz energiák nincsenek. A velünk történt események megítélése teszi számunkra relatív jóvá vagy rosszá.

Van, aki a válástól megkönnyebbül, míg más a házassága végét élete kudarcaként éli meg. Egyesek rettegnek egy munkahely-váltástól, mások alig várják, hogy kezdhessenek egy új helyen. Dan Millman A békés harcos útjában ezzel a kis történettel teszi világossá mindezt:
"Egy öregember és a fia kis gazdaságot műveltek meg, de csak egy lovuk volt a szántáshoz. Egy napon a ló megszökött.
- Milyen borzalmas - sajnálkoztak a szomszédok.
- Micsoda balszerencse.
- Ki tudja, vajon szerencse vagy balszerencse? - válaszolta a gazda. Egy héttel később a ló visszatért a hegyekből, öt vadkancát vezetett az istállóba.
- Milyen csodálatos szerencse - mondták a szomszédok.
- Szerencse, balszerencse, ki tudja? - válaszolta az öregember. Másnap a fia, miközben megpróbálta betörni az egyik lovat, leesett róla, és a lábát törte.
- Micsoda balszerencse!
- Balszerencse? Szerencse?
A katonaság minden gazdaságot végigjárt, hogy a fiatalembereket elvigye a háborúba. A gazda fiát nem tudták semmire sem használni, úgyhogy otthon maradt.
- Jó? Rossz?"

2020 jó vagy rossz lesz? - Ez elsősorban a látásmódunk függvénye.
Rengeteg lehetőség lesz a felébredésre, a gyógyulásra, önmagunk újratervezésére, ehhez azonban

bátorság kell, hogy merjünk változtatni, kitartás kell, hogy végigcsináljuk és a boldogságra való nyitottság, hogy élvezzük is mindezt.

Az évbe lépés "lenyomata" az éjfél pillanata egy erős Bak-stelliummal indul, amiből a legtöbbet összeszedettséggel és fókuszáltsággal tudjuk kihozni. Érdemes tudatosabban tervezni az évet, mint ahogy általában szoktuk. Elsőre talán ellentmondásnak tűnik, hogy mindehhez hatalmas rugalmasságot és befogadóképességet kell társítanunk - erre utal az Uránusz trigonja, illetve a Hold-Neptunusz együttállása.

Az ellentmondás abból fakad, hogy ha a legtöbb esetben a céltudatossághoz a kontrollt társítjuk, vagyis, ha akarunk valamit, akkor az legyen úgy, ahogy mi akarjuk! A merev ragaszkodással, a begyöpösödött gondolkodással azonban egy tapodtat sem fogunk előre haladni.

Fogalmazzuk meg a szándékot, de járjunk nyitott szemmel az úton. Hagyjuk, hogy az inspirációnk vezessen. Bizalommal dőljünk hanyatt az életbe. Nem tétlenül, szó sincs róla!

Az éber jelenlét az egyik legaktívabb állapot.

Áttekintés

A tavalyi évben elég intenzíven megkezdődött a régi minták lebontása. Természetesen ezzel nem csapjuk be és zárjuk kulcsra a változások ajtaját, csak a hangsúlyok tolódnak el más irányba. Míg 2019-ben a múlt felismerése volt érezhetőbb, addig 2020-ban már az új irányok kijelölése, megfogalmazása és a valódi változtatások elindítása kerül fókuszba.

A régi minták lebontása és az értékek megőrzés közti egyensúly megtalálása lesz a sorsfeladat. Ki kell ismernünk a változások lényegét és természetét. Az önfegyelem és a felelősségvállalás, amit már tavaly is intenzíven gyakorolhatunk, elkerülhetetlenné válik.

A feszültségeket az okozhatja bennünk, ha ellenállást tanúsítunk a gondolkodásunk megváltoztatásával szemben.

Az év első fele tempósabb lesz, érdemes "meghúzni az evezőket", hogy a második felében ez a lendület vigyen minket előre.

Az újholdakon és teliholdakon kívül "transzformáló" pontok a következőek:

● január 12.: Szaturnusz-Plútó egzakt együttállás
Felejtés vagy emlékezés folyamatának lezárása

● március 4.: Lilith-Kheirón együttállás
saját, rejtett erőinkkel való szembesülés

● március 22.: Vízöntő Szaturnusz (először)
új irányok kijelölése, önmegvalósítás

● április 5.: Jupiter-Plútó együttállás
lelki és szellemi átalakulás, megújulás, gyógyulás

● június 4.: holdcsomópont-jegyváltás
útkeresés, tudás- és szabadságvágy

● június 30.: Jupiter-Plútó együttállás
lelki és szellemi átalakulás, megújulás, gyógyulás

● november 12.: Jupiter-Plútó együttállás
lelki és szellemi átalakulás, megújulás, gyógyulás

● december 17.: Vízöntő Szaturnusz
új irányok kijelölése, önmegvalósítás

● december 19.: Vízöntő Jupiter
jövőirányultság, haladó szellemiség, hitrendszeri szabadság

● december 21.: Jupiter-Szaturnusz együttállás
mély meggyőződések, önmagukban való kiteljesedés

A 2020-as év legáltalánosabb leírása az első részben olvasható.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails