2020. január 7., kedd

Magasabb nézőpontból

2020-as év a tarot és a numerológia tükrében

Bevezető gondolat: "Amit mi a világnak gondolunk, azt az ego teremtette ügyesen, hogy eltakarja az igazi világot. A félelem eltakarja a szeretetet, a kicsinyesség elhomályosítja a nagyságot, az idő megfojtja az örökkévalóságot. Ez mindenben az ellentéte annak, amit Isten teremtett. Az általunk ismert világvége áldott esemény, mert amikor végre nem áldozunk többet a pokolnak, akkor csak a menny marad." (Alan Cohen: A csodák tanítása könnyedén)

2020

Mindig mielőtt belevágunk az új év feltérképezésének, szeretek visszapillantani az előző időszakra. Az önismeret ugyanis egymásra épülő tapasztalatok sorozata: akkor tudjuk a következő kihívást teljesíteni, ha az előző megoldási kulcsa már a kezünkben van.

2019-ben elkezdődött az önmagunkkal való összerendeződés: a kint és bent összehangolása. (Szabadítsd fel a fényt!) Egyre többször csíphettünk fülön a felismerést, hogy a bennünk lévő pozitív vagy negatív gondolatok és érzelmek hatással vannak a körülményeink alakulására.

Ha jó a kedvünk, ha kellemes dolgok történnek velünk, akkor a világot is egy szerethetőbb helynek látjuk, sőt a dolgaink is sokkal gördülékenyebben alakulnak. Hirtelen nem kell sorban állni a postán, az eladó a legszebb kenyeret csomagolja nekünk a pékségben, a főnökünk megdicséri a munkánkat és a barátaink szuper hétvégi programra invitálnak bennünket.

De a negatív spirál is hasonlóan működik: rossz kedv, félelmek, bizonytalanságok vonzzák a hasonló élethelyzeteket: bosszankodást, idegeskedést, a terveink akadályoztatását, az emberi kapcsolatok hanyatlását.

A felismerés azonban még önmagában nem elég. Míg nem vagyunk képesek fenntartani a harmóniát, addig ki vagyunk szolgáltatva a körülményeknek: jó és rossz dolgoktól tesszük függővé a közérzetünket.

A 2020-as év hatalmas kihívás: ugyanis ennek a tudatosításán túl hétköznapi gyakorlattá is kellene tenni ezt a fajta gondolkodást.

A tarotban a 20-as állomás az Ítélet nevet viseli. Az ítélethez rengeteg baljós felhang társul. Ítéletet mond a bíró és ha a másik fél javára dönt, az bizony kellemetlen ránk nézve. Ítélkezünk egy helyzet, a másik ember, sőt mi több: önmagunk felett is. Elítéljük a rasszizmust, a homofóbiát vagy épp fordítva bizonyos etnikumok vagy nemi irányultságok felett törünk pálcát.

Ítélkezünk a szűkebb és tágabb környezetünk viseltes dolgairól: mégis mit képzel magáról, hogy gondolta azt a frizurát, ennyi idősen miért vesz fel olyan rövid szoknyát, milyen rosszul neveli a kutyáját, olyan lusta, hogy sosem viszi semmire, ez kövér, az idióta, amaz tajparaszt...

Ítéletként hangoztatjuk hitrendszereinket: van klímaválság. Nincs klímaválság, csak a média fújta az egészet fel. A húsfogyasztás a jó. A vegánság a jó. A paleo a jó. Minden férfi hülye, minden nő hisztis, a gyerek az élet értelme, diploma nélkül nem lehet létezni, a magyar nyelv a legszebb, angolul mindenkinek kell beszélni és így tovább a végtelenségig...

Hiszük továbbá isteni ítéletben, sorsbüntetésben, karmában, gyakran a betegségek, a sikertelenségek okait is ezekben keressük. Nem hiszünk semmi ilyesmiben, mégis kifelé, másokra mutogatunk.
Nézőpontokra szükség van, de itt az idő, hogy egy magasabb perspektívából szemléljük a világot.

Ítélkezés helyett elfogadásra van szükség  önmagunkkal szemben is!

A jelenlegi év nagy kihívás, ahogy a beavatások közül is a 20-as az egyik legkomolyabb megpróbáltatás: mert a tudat képességének a határára érkeztünk. Rá kell ébrednünk, hogy a korábbi, beszűkített látásmódunkkal nem vagyunk képesek tovább fejlődni. Életre kell keltenünk magunkban a bölcsesség és tudás új dimenzióit.

A 20-as tarot képhez a héber-föníciai-arámi "resch" betű kapcsolódik, ami fejet, főnököt, irányítót jelent. Érdemes feltenni a kérdést, hogy életünkben ki az irányító? Az ego vagy a magasabb tudatosság?
Általában a 20-as tarot a feltámadás  vagyis a felébredés, tudatossá válás  folyamatát ábrázolja. Gábriel arkangyal harsonája hírül adja: a szenvedés ideje elmúlt, elérkezett a megváltás.

Továbbra is hangsúlyozom, ez nem rajtunk kívül zajló történet. Ne várjunk trombitás, szárnyas lényekre, hanem tárhatjuk ki a tudatunkat a nagyobb valóság felé. Csak mi engedhetjük be életünkbe az isteni megoldásokat. A paradicsomi aranykor nem egy hely, hanem egy létállapot.

Amíg nem vagyunk hajlandóak kitárni magunkat az ébredésre hívó hangoknak (figyelmeztető eseményeknek), addig a régi világszemlélet recsegő-ropogó felbomlását nagyon ijesztőnek, jóval sötétebbnek fogjuk látni, mint amilyen valójában.

Hajo Banzhaf, A számok szimbolikája és jelentése című könyvében így ír a 20-as, mint éves szám jelentéstartalmáról: "Ebben az esztendőben meg kell találnia a döntő megoldást. Így megszabadulhat a külső béklyóktól vagy akár a lelki bonyodalmait is megoldhatja. Egy mélyebb síkon még a valódi gyógyulás is megtörténhet." Izgalmas, hogy az asztrológiai mutatók is hasonló transzformációkat ígérnek (2020, a felébredés éve 2. rész).
A teljes évszám elemeit összeadva tovább pontosíthatjuk a feladatot. 2+2=4. Belátás (20) és még több belátás (20), majd ha mindez megvan, jöhet a megvalósítás (4).

A 4-es az Uralkodó, aki arra tanít bennünket, hogy éljünk a rendelkezésre álló lehetőségekkel, uraljuk az erőnket, "lakjuk" be a fizikai-anyagi valóságunkat.

Ismerjük fel, hogy az igazi spiritualitás nem csak egy frázis, hanem cselekvő tudatosság.

Szükségünk van egészséges öntudatra, stabil önértékelésre. Amint nem mások megítéléséből (ő sokkal butább nálam), lenyomásából (én sokkal okosabb vagyok nála) nyerjük az erőnket, hanem saját belső erőforrásainkból táplálkozunk, máris életünk uralkodóivá válunk.

Az idei év felébredést hoz annak, aki szeretne végre magasabb nézőpontból látni. Aki nem? Annál bizony előfordulhat, hogy kétségbeesetten próbál a megrögződéseibe kapaszkodni, megpróbálja az idejétmúlt dolgokat konzerválni  és épp ezzel fokozza a bizonytalanságát. Mert recseg-ropog minden...


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails