2019. január 8., kedd

Szabadítsd fel a fényt!

2019-es év a tarot és a numerológia tükrében

Bevezető gondolat: "Azt sugárzod magadból, amit a lelkedben, önmagadban átélsz. Ami benned történik, az árad belőled. Akiben öröm él, abból öröm árad. Derű." (Müller Péter)

2019

A kiteljesedés éve bejegyzés az asztrológiai mutatókat vette alapul, most pedig a numerológián, illetve a tarot-n keresztül pillantunk rá az idei évre.
Ebben az esetben is érthetőbbé válik a történet, ha nagyobb egységként szemléljük a dolgokat, így mielőtt nekilódulnánk felfedezni 2019-et, egy pár mondat erejéig tekintsünk vissza a 2018-as évre.

Az előző évet (Hold-pont) ezzel a kérdéssel indítottuk: "Vannak még az életedben elakadások, krízisek, félelmek?" A kétségek hullámokban törhettek ránk, előjöhettek olyan létbizonytalanságot érintő érzések is, amikről azt hittük, már rég lezártuk magunkban. Szorongás, depresszió, pánikbetegség tünetei köszönhettek vissza olyanoknál, akik korábban küzdöttek ezekkel a betegségekkel. (Szerencsére a legtöbb esetben jóval enyhébb formában és viszonylag gyors lefolyással.)
Ez az ábra azt mutatja, hogy a 18-nál fordulunk egy "sort", ezáltal egy újabb "szintre" lépünk. 1-től 9-ig a belülről fakadó, kézben tartott tapasztalatokról beszélhetünk, míg 10-től 18-ig úgy érezhetjük, hogy a külvilág jóval erősebben hat ránk, mint amennyire mi képesek vagyunk befolyást gyakorolni az életünkre. Ki vagyunk téve a körülmények szeszélyeinek.

Ha az éveket nézzük, akkor épp ezt az időszakot fedte le az Uránusz és a Plútó kvadrátja is, ahol sokszor csak sodródtunk az eseményekkel.

Ennek a szakasznak az utolsó állomása volt a tavalyi év, amiről ezt írtam:
"Így vagy úgy, de életünk elérkezett egy olyan határhoz, amiből már nem tudunk tovább fejlődni, nem gazdagodhatunk, növekedhetünk, ezért ki kell lépni belőle. Lehet ez egy kapcsolat, egy munka, de akár egy viselkedési forma, gondolkodási séma is. (...)

Az idei év kérdés az, hogy benne ragadunk-e a már megszokott, langyos múltban, a homályos, tisztázatlan helyzetben - aminek kellemessége látszólagos, hiszen napról napra fogyatkozik belőle a táplálék, az életerő? Vagy összeszedjük minden hitünket, bátorságunkat és szembenézünk a változástól való félelmünkkel? Nekivágunk a még felfedezetlen, távoli tájaknak: önmagunkban? (...)

Ne ijedjünk meg attól, hogy most körülöttünk minden átmeneti és bizonytalan. Azokban az élethelyzetekben, ahol már elveszítettük a régi biztonságot, de az új életkörülmények még nem körvonalazódtak kristálytisztán, általában személyiségválságként éljük meg. Minél inkább azonosulunk a félelmeinkkel, annál inkább pánikba eshetünk. De nagyon fontos, hogy ne adjuk át magunkat ezeknek az érzéseknek, nem meneküljünk önáltatásba, újabb élethazugságokba, vagyis ne süppedjünk álomba! A fejlődésnek van itt az ideje!"
Az új "sor" az előtte lévő kettőt ötvözi. Az 19-es energia arról szól, hogy meg kell teremtenünk a bent és a kint összhangját.

A 19 az akarati- és teremtőenergiák legmagasabb szintje: jóformán azonnal láthatóvá, kézzel foghatóvá válik a gondolat. Ezért  is nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, mi van a szívünkben és a fejünkben.

Ez tökéletesen összecseng az asztrológiai prognózissal, ahol szintén ez a felelősségteljes teremtés körvonalazódik.

Itt már nem elég pusztán csak akarni, mint a Mágusnál, hiszen azóta jó néhány beavatáson, életpróbán keresztülmentünk már. Nem bízhatunk a kívülről érkező szerencsében sem, mert a 10-es, Sorskerék állomását is jóval túlhaladtunk. Akkor fogunk tudni bármit is (negatív következmények nélkül) megvalósítani, ha a szándékaink összhangban vannak a magasabb rendű szándékokkal.

A nap bevilágít maga körül mindent, nem mindegy hát, hogy életető vagy pusztító energiákat sugárzunk.

Az előző évben szembenézhettünk a félelmeinkkel, a beszűkült élethelyzetekkel, a bizonytalanságokkal. Ha sikeresen vettük az akadályokat, akkor ezeken túllépve képesek leszünk ragyogni.
Az élet társasjátékának egyik legpozitívabb lehetőségeket tartogató energiamezején állunk, új kapcsolatokat, boldogságot, meghittséget mutat. Mégis csak akkor lesz benne részünk, ha mi is részt veszünk ennek a belső feltételeinek a megteremtésével.

A belőlünk áradó derű fog testet ölteni.
Ahogy szoktuk, az évszám egyes elemeit összeadva tovább "pontosíthatjuk" a történetünket:
2+0+1+9 = 12 | Az akasztott, továbbá 1+2 = 3 | A császárnő

A 3-as év aktív, kreatív, sikeres alkotó évet mutat, olyan időszakot, amikor a korábban elvetett magok beérnek. Ehhez azonban komoly szemléletváltás (12) szükséges.

Ismét az asztrológiával felfedezhető párhuzam: "vegyük észre, hogy pillangóvá váltunk". Amíg a régi sémák szerint "hernyóként" gondolkodunk, megfeledkezünk a szárnyainkról és csak egy helyben toporgunk ahelyett, hogy messzire merészkednénk.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails