2019. január 1., kedd

Lendületesen indul az új év!

Kos jegyébe lép a Mars: 2019.01.01 (03h20p)

Bevezető gondolat: "Ugorj, esés közben majd megtudod, hogyan bontsd ki a szárnyaidat." (Ray Bradbury)

2019 / ♈♂

Nem tudom, hogy akik hajnalig buliztak, észrevették-e a ritmusváltást, de alighogy átléptünk az új évbe, a Mars is rögtön jegyet váltott. A 2018-as év szintén uralmi - Skorpió - Marssal indult, ezért az előző évünk "cselekvési stratégiájának" a kulcsszava a lelkierő volt. Szükség is volt rá, sok esetben belül és nem kifelé kellett rendíthetetlennek lennünk.

Ennek az évnek azonban már az akarat- és tetterő lesz a mozgatórugója.

Köszönhető ez annak is, hogy a 2019-es évben végig direkt mozgású lesz a vörös planéta, vagyis egyetlen feladatunk lesz: haladni előre!
Önmagában az újév-képlet asztrológiai mérföldkőként nem bír jelentőséggel, de mivel a társadalom pezsgőzéssel és jó kívánságokkal nyomatékosítja a naptárváltást, így hivatalosan is szentesítjük a fordulópontot. Ezért van az, hogy az adott időpillanat csillagállásai meghatározzák az előttünk álló időszakot.

Szinén az év kiemelt feladatára mutat rá a Nap-Szaturnusz együttállása. Ez (szerintem) elég megosztó üzenetet hordoz, mivel a Szaturnusszal általában nem könnyű "dolgozni". Hogyan tudjuk kihozni belőle a legjobbat?

A Szaturnusz egy küszöb (mint ahogy a 18-ról 19-re váltás is, de erről majd az éves numerológiai elemzésben lesz szó), ami azt jelenti, hogy ideje "szintet lépni".

Érdemes az elmúlt évek tapasztalatait összegezni magunkban, egyfajta belső rendet teremteni, mielőtt bármi újba belevágunk.

A saját tengelyünkhöz igazodva most szinte bármit elérhetünk. Ez a "középvonal" nem más, mint a tartás, a belső erkölcsi iránytű, a felelősségvállalás.

Mindezek mellett is törekedni kell arra, hogy kilépjünk az elmúlt évek árnyékából és merjük végre elfogadni az élet nyújtotta élvezeteket is. Bár a Szaturnusznál gyakran épp a korlátokkal, a nehézségekkel és az akadályokkal találjuk szembe magunkat, de hozzá tartozik az is, hogy hogyan tudunk mindezeken túllépni!

És mi van akkor, ha ez az integrálási fázis kimarad? Ha valaki még mindig másokat okol saját boldogtalanságáért, kudarcaiért? Ha folyamatosan a környezetére hárítja a felelősséget? Ha mást mutat kifelé, mint amilyen ő valójában?

Ebben az esetben bizony a Szaturnusz korlátozó arcával fogunk farkasszemet nézni. A külső-belső konfliktusok most felerősödnek. Minél jobban kételkedünk magunkban, annál színesebb álarcot próbálunk kifelé eladni. Félünk valódi önmagunkkal találkozni.

Az, hogy mit hoz ez az új év még sosem múlt ennyire rajtunk.

A megvalósító-erők egyre kézzel foghatóbban ott jelen lesznek az életünkben, vagyis bármit, válogatás nélkül képesek leszünk megteremteni. A félelmeinket éppúgy belevetítjük a valóságlátásunkba, mint a bátorságunkat, a magabiztosságunkat, a feltétel nélküli hitünket.

Szerintem a legtöbb embernek vannak negatív gondolatai. Nem az a (hétköznapi) cél, hogy egy tiszta Buddha-állapotban létezzünk, de az mindenképp fontos, hogy ÉSZRE VEGYÜK a félelmeinket. Csak akkor tudjuk megváltoztatni a dolgokhoz való hozzáállásunkat, ha elismerjük a bizonytalanságunk létjogosultságát. A félelmekkel, gátakkal, korlátokkal (Szaturnusz) tudatosan (Nap) már lehet mit kezdeni.

A 2019-es év asztrológiai és numerológiai áttekintésével hamarosan folytatjuk!

Az új évre pedig azt kívánom, hogy mindenki képes legyen KIBONTANI A SZÁRNYAIT!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails