2019. január 5., szombat

Gyorsuljunk okosan!

Újhold és részleges napfogyatkozás a Bak jegyében: 2019.01.06 (02h29p)

Bevezető gondolat: "Könnyű mondani a bölcset, tenni sokkal nehezebb. Hallgass tehát és cselekedj!" (Szepes Mária)

♑☉☌☽

Mozgalmas és eseménydús évkezdéshez hasonlóan mozgalmas és eseménydús újhold is dukál. Gyerekkorunk Gazdálkodj okosan! játéka ihlette a címet, ezért gyorsan utánanéztem a játéknak a Wikipédián. Első mező az 1966-os prototípusban az "Italbolt" volt, ahol 400 Ft-ot kellett fizetni, ami szinte a legmagasabb kiadás, a "Közért" is csak feleannyiba került. Ez az információ egyáltalán nem érinti a 2019-es év első újholdját, pusztán érdekességként említem meg.

Ha nagyon igyekeznék mégis összefüggést kovácsolni, akkor a konstelláció erőteljes Bak-érdekeltsége kapcsán azt említeném meg, hogy

jó stratégiára van szükségünk ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki az előttünk álló évből!

Az újhold minden évben 12 (olykor 13) "radírozási" lehetőséget kínál fel az adott életterületeken. A Bakban a hosszú távú célokat tudjuk átértékelni - amire így január táján asztrológiai mutatóktól függetlenül is hajlamosak vagyunk.

A Nyilas magasra, csillagos ég felé lövi ki a vágyait (Lépj ki önmagadból), az előző újholdnál tehát még az álmodozás volt a "feladat". A Bak azonban a kőszáli kecske megfelelője, aki merész, de körültekintő ugrásokkal, úttalan utakon tör előre a hegygerincen. Kitartóan és állhatatosan halad felfelé, ahonnan egy magasabb perspektívából tekinthet a biztonságot adó völgyre.

Épp ezért érezhetünk késztetést arra, hogy újratervezzünk, mert ebben az időszakban könnyebben tudunk "felülről" pillantani az életünkre. Hogy melyik területen érezzük fontosabban az átértékelést, arról az egyéni képletünk árulkodik.
Sokszor esett már szó róla, hogy az adott asztrológiai állás SEMMIT NEM TESZ HELYETTÜNK, de ha az adott energiával együttműködünk, jóval hatékonyabbá válhatunk.
A Bak újhold rendkívül koncentrált, tehát kiváló alkalom arra, hogy leüljünk és alaposan átgondoljuk, mit is szeretnénk.

Fontos lenne ez a megállás, mert a Kos Mars lelkesedése magával ragadhat bennünket, de a kezdeti lendület - kellő alapok híján - hamar lelohad majd.

A Jupiter-Neptunusz kvadrátja szintén kellemes hátteret biztosít a "maszatolásnak", amivel hajlamosak lehetünk a könnyebb, gyorsabb, kellemesebb megoldásokat keresni a valódi felelősségvállalás helyett.

Az újhold egy részleges napfogyatkozás is (ábra), ami tőlünk nem, csupán Északnyugat-Ázsia és a Csendes-óceán északi részéről látható. Minket majd az ezt követő teljes holdfogyatkozás látványa kárpótol. De attól, hogy nem látjuk, érezni már most is érezhetjük a feszültségeket, illetve saját javunkra is fordíthatjuk az energiáját.

Utoljára 2011. január 4-én volt egy hasonló - ráadásul hazánkból is látható! - fogyatkozás, azt megelőzően pedig 2000. december 25-én zajlott le a második évezred utolsó, részleges napfogyatkozása.

Haladhatunk visszafelé az idők végtelenségéig, de már ez a 8-18 évnyi visszatekintés is segíthet abban, hogy visszagondoljunk: ott és akkor milyen élet-irányváltások indultak el.

Az újhold megszokott radírozási lehetőségén túl ezeknél a napfogyatkozásoknál mélyebb szinteken is takaríthatunk.

Jó, ha szem előtt tartjuk a Bak üzenetét, miszerint: "Én vagyok a saját világom teremtője.". Tudom, hogy nehéz változtatni a jól bevált nézőpontokon, de kitartóan és állhatatosan edzve a gondolkodásunkat a legmagasabb csúcsokig is feljuthatunk.
Viszont ha meg sem próbáljuk, akkor minden marad a régiben.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails