2019. január 20., vasárnap

Új nézőpont

Telihold és holdfogyatkozás a Vízöntő havában: 2019.01.21 (06h17p)

Bevezető gondolat: "Tulajdonképpen az lenni, aki vagy, a legegyszerűbb. Ami nehéz, hogy leállj az lenni, ami nem vagy." (Mooji)

☉☍☽

Vannak emberek, akikről pontos személyleírást lehet adni, mert van rajtuk valami nagyon jellegzetes. Szép a szeme, különleges színű a haja, elragadó a mosolya vagy ízléses az öltözködése.
De vannak olyan különös találkozások, mikor a másik mély nyomot hagy bennünk, de valahogy mégsem sikerül felidézni az arcvonásait, a gesztusait. Sokkal jelentőségteljesebb a lénye, mint a külső jegyei.

A vele való találkozás részletei sem biztos, hogy pengeélesen megmarad az emlékezetünkben. Egyszerűen csak megérint bennünk valamit, és onnantól semmi sem lesz olyan, mint azelőtt.

Egy hanglejtése, egy gondolata vagy akár csak egy mozdulata más emberré tesz bennünket.

Ez nem csak emberekre, könyvekre, filmekre, pillanatokra is igaz lehet, sőt akár asztrológiai konstellációkra is - mint amilyen ez a mostani holdfogyatkozásos telihold.

Van egy csomó megragadható "külsőség": a felszálló-leszálló holdcsomópontok, a Bak stellium, az Uránusz kvadrátja, amit a telihold-tengelyre ad, a Vénusz-Jupiter együttállása, ami a Neptunusszal kerül feszültségbe, az ezt feloldó uralmi Mars... Izgalmas, mozgalmas, szinte az egész vibrál, mégis nehezen bontható elemeire, mert az összhatás nem engedi, hogy elidőzzünk a részletein.

Ám ez a pont (ahogy a jegybe lépés bejegyzésnél már előre vetítettem), mindenképp egy átmozdulás. Nem biztos, hogy tudni fogjuk, nem biztos, hogy észre vesszük - és mégis, előbb-utóbb kibontakozik előttünk az érzés, hogy semmi sem olyan, mint azelőtt...
A Vízöntő-Oroszlán, illetve a Rák-Bak tengely érdekes feladatot jelöl ki számunkra. Mivel nem egy jegybe esnek, különböző tartalmakat kell összekapcsolni magunkban.

Leginkább a bevezető idézettel tudnám leírni, ezért is választottam esszenciának. Önmagunk kreatív "újrakalibrálása" a feladat. Az előttünk álló időszakban - bőven túlmutatva egy telihold-pillanaton - pontosan ez történik.

Nem a világmegváltásról van szó, hanem arról, hogy a nézőpontunkkal, a szemléletünkkel önmagunkat váltjuk meg a világban. Nem a fű lesz zöldebb, a főnökünk jobb fej, az anyósunk kevésbé háklis vagy a gyerekünk szófogadóbb (de), egyszerűen mi kezdünk el másképp viszonyulni mindehhez és a tekintetünkkel változó fókusz a környezetünket is áthangolja.

Ehhez az kell, hogy leálljunk mindazzal, akik nem vagyunk. Nem a külsőségeken van a hangsúly, hanem a belső összerendeződésen.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails