2019. január 2., szerda

2019 a kiteljesedés éve

2019-es év asztrológiai áttekintése

Bevezető gondolat: "'Milyen szép!' - gondolja az ember, ha egy pillangót lát. De abba már senki sem gondol bele, hogy milyen átalakuláson ment keresztül az a pillangó. Amikor a hernyó bebábozódik, nem tudja, mi történik vele, nem érti, mi változik meg. Azt hiszi, meg fog halni. Hogy vége a világnak. A metamorfózis fájdalmas. Hátborzongató ugrás az ismeretlenbe. A hernyó csak utólag döbben rá, hogy megérte." (Emma Chase)

2019

Dinamikus energiákkal indult az év és végig jellemző lesz ez a fajta aktivitás. De nézzük végig a legfontosabb tényezőket!

Plútó és Szaturnusz

Január 27-én a két planéta egymás hatókörébe kerül és egészen 2020. május 8-ig (!) érvényes lesz az együttállásuk. Mindkét bolygó egyfajta határt képvisel: a Szaturnusz a külső világ határait, míg a Plútó a (jelenleg ismert) kollektív tudat(alatti) határait.

Ez az együttállás arra mutat rá, hogy ideje lezárni életünk egy korábbi, nagyon is meghatározó szakaszát ami 2010-től egészen az előző évig tartott. Rengeteg tudatos vagy öntudatlan átalakulás zajlott, jó esetben ezeket a tapasztalatokat jellemünk csiszolására, önismeretünk fejlesztésére fordítottuk. Mostantól pedig el kellene kezdeni átültetni a mindennapi életünkbe, gondolkodásunkba a tanultakat.

Épp úgy, mint amikor elvégzünk egy iskolát. Bár nem nagyon szeretjük, de mégis egyfajta biztonságot nyújtanak az iskolafalak, ahol rengeteg elmélettel vértezhetjük fel magunkat. Ez volt az Uránusz-Plútó kvadrátjának a beavatása. Most azonban "vizsgáznunk" kell.

A legfontosabb vizsgafeladat:
vegyük észre, hogy pillangóvá váltunk!

Aki sikeresen túljutott ezen a felismerésen, az kiléphet a való életbe és megkezdheti a szárnyalását. A Szaturnusz és Plútó együttállása akkor hozhat megmagyarázhatatlan szorongásokat, félelmeket, frusztrációkat, ha nem vagyunk hajlandóak észrevenni, hogy a régi életünk és főképp GONDOLKODÁSUNK már diszkomfortos és muszáj átalakítanunk.

Uránusz

Március 6-án, egy izgalmas Halak újholdnál az Uránusz végérvényesen átlép a Bikába. (Első átlépés: Amikor megrendül a Föld.) A Kosban sok éven keresztül igyekezett akaratunkat erősíteni, identitásunkat felszabadítani, most ő is arra ösztönöz bennünket, hogy KEZDJÜNK EL MEGVALÓSÍTANI.
A Bika jegye a legkézzelfoghatóbb realitás, ahová bele kell vezetnünk az inspirációnkat (Uránusz).

Komolyan foglalkoznunk kell a saját értékrendünk stabilizálásával, mivel ez adja majd meg minden téren a biztonságérzetet.

Ahogy korábban is sokszor esett már szó róla, ennek a konstellációnak köszönhetjük, hogy minden tudatalatti és tudatos gondolatunkat képesek leszünk megteremteni. Ahhoz hogy fegyelmezetten és felelősséggel a lehető legjobbat hozzuk ki önmagunkból a Bak Szaturnusz-Plútó a segítségünkre lesz.

Kheirón

A Kheirón február 18-án szintén hosszú távra jegyet vált, ő a Halakból a Kosba lép át. (Előző átlépés: Önmagaddá válni) Szintén a fenti folyamatokhoz csatlakozva támogat bennünket, míg a Bika Uránusszal a teremtést gyakoroljuk, addig a Kos Kheirónnal a tiszta szándékon "dolgozhatunk". Vagyis nem gond, ha még egyszer-kétszer a régi programok jönnek elő, a Kheirón öngyógyító energiájával azonnal ki is javíthatjuk a hibákat.

Szaturnusz

Szaturnusz egész évben a saját uralmi jegyéből, a Bakból diszponál, a 12. fokról indul és a 22 fokig íveli át a 2019-es évet. A Plútó fényszög-kapcsolatán túl is folyamatosan a személyes felelősségvállalásra emlékeztet bennünket (Határállomás), ő lesz az az instruktor, akit kijelölnek mellénk és bizonyos időközönként ellenőrzi, hogyan is oldjuk meg az iskolán túl, a való életben a leckét.

A Szaturnusz nagy önelismeréssel, elégedettséggel jutalmaz és külső akadályokkal, folyamatos kihívásokkal, újabb (nem túl kellemes) feladatokkal kér számon.

Szaturnusz tényleg a belső tengelyünk, aminek nincs szüksége semmilyen külső megtámogatásra - egyszerűen tudjuk, hogy mi is és az élet is úgy jó, ahogy éppen pillanatnyilag van. Ez a legteljesebb jelenlét állapota.
Ezek lesznek a meghatározó irányelvek az előttünk álló évben, a gyorsabb mozgású planéták és a Nap-helyzetek a mindennapi életben színezik át a megoldásra váró helyzeteket.

Hátra van még egy numerológiai-tarot áttekintése az évnek, hamarosan azzal folytatom!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails