2018. április 17., kedd

Önmagaddá válni

Kos jegyébe lép a Kheirón: 2018.04.17 (10h10p)

Bevezető gondolat: "Annál inkább vagy igazi önmagad, minél közelebb vagy ahhoz, akinek álmodtad magad." (Pedro Almodóvar)


Épp ötven éve, 1968. áprilisában lépett a Kheirón a Kos jegyébe, ám létezésére csak 9 évvel később, 1977-ben derült fény. Akkor fedezte fel ugyanis Charles Kowal azt a különös égitestet, ami sokáig komoly fejtörést okozott a csillagászoknak, mivel hol kisbolygóként, hol pedig üstökösként tűnt fel. Kettős megjelenése miatt végül a görög mitológia keveréklényéről - Kheirón kentaurról (latinul: Chiron) kapta a nevét, hiszen őt is félig emberként, félig lóként jelenítették meg.

Keringési ideje fél évszázad, de meglehetősen furcsa, elnyújtott pályája miatt bizonyos jegyekben kevesebb, mint két évet, míg a Halakban és a Kosban majdnem kilenc évnyi időt tölt el.

Egy új bolygó érzékelése mindig változást jelez a társadalmi tudatban. Azt jelzi, hogy az emberiség elérkezett egy olyan szintre, ahol már képes azokkal a dolgokkal foglalkozni, amit a felfedezett égitest képvisel.

Az Uránusz felfedezésével (1781) a technikai fejlődés és a társadalmi egyenjogúság igénye vette kezdetét. A Neptunusz köztudatba kerülésével (1846) a spiritualitás vált egyre általánosabbá. Végül a Plútóval indult a pszichológia és a tudatalatti feltérképezése (1930). Látható, hogy pár száz év kell, míg a dolgok az ideológia szintjéről megérkeznek a hétköznapi valóság szintjére: az Uránusz-hatás nagyjából most érik be a mindennapjainkká.

Kheirón a sebzett gyógyító archetípusa. Asztrológiai pozíciója arról tájékoztat, hol vagyunk a legsebezhetőbbek.

Viszont épp ezen a sebezhetőségen keresztül tudjuk önismeretünket arra a legmagasabb fokra fejleszteni, ami az önelfogadáson keresztül elvezet az öngyógyításhoz.

Arra is megtanít bennünket, hogyan kapcsoljuk össze a bennünk lévő (állatias) ösztönöket a magasabb szintű szellemiséggel úgy, hogy mindkettőből a legnemesebb tulajdonságokat integráljuk magunkba. (Erről bővebben lesz még szó a vasárnapi előadáson!)
A mostani Kheirón jegyváltás önmagunk újradefiniálásának egyik kardinális állomása. A Kosban segít az elmúlt időszak énkép-zavarát helyre tenni.

Minden, amit az elmúlt  hét éveben lebontottunk magunkban arra vár, hogy új és jóval értékesebb tartalommal töltsük fel.

A Kheirón az önismereti úton vezet végig bennünket, ahol most rajta keresztül - és az egy hónap múlva szintén jegyet váltó Bika Uránusz kapcsán - középpontba az önértékelés témaköre kerül.

A Kheirón egyszerre súrolja a sorsbolygók és a transzperszonális égitestek határmezsgyéjét - pályája a Szaturnuszon belülre és az Uránuszon túlra is viszi - így a külső-belső körülményeink szorosan összefüggnek egymással.

Minden, ami bennünk van - pozitív vagy negatív gondolat, bátorság vagy félelem, hit vagy hitetlenség - szinte azonnal kézzel foghatóvá válik életünkben.

Az önbizalomhiány, a mások véleményétől, elvárásaitól való függés, a zavaros értékrendek, a túl hangsúlyos külsőségek egyre erősebb akadályozó tényezőkké növik ki magukat az életünkben. Vagyis aki "mások álma szerint éli az életét" (média, haverok, társadalmi trendek, nem passzoló szülői minták), annak kijózanító zuhanásélmények várhatók.
A sebzett egó gyógyításra vár, és vagy tudatosan állunk ennek neki vagy az élet fog szembesíteni ezzel.

Deepak Chopra így fogalmaz: "Az ego valójában nagyon is ingatag. Kényszeresen függ a helyesléstől, az ellenőrzéstől és a hatalomtól. Ezekkel a dolgokkal önmagukban nincs is semmi baj. Probléma akkor keletkezik, ha annyira függő helyzetbe kerülsz tőlük, hogy helyeslés, ellenőrzés, biztonság és hatalom nélkül elveszettnek érzed magad."

A Kos jegyében a Kheirón harcos oldala mutatkozik meg, arra biztat: merjünk kiállni önmagunk mellett!


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails