2018. április 20., péntek

Pasodoble

Bika jegyébe lép a Nap: 2018.04.20 (05h13p)

Bevezető gondolat:
Terebélyes fa
hajszál-gyökérből fejlődik,
kilenc-emeletes torony
kupac földből emelődik,
ezer-mérföldes utazás
egyetlen lépéssel kezdődik.
(Lao-ce)


A pasodoble azt jelenti: kettős lépés. Ez a spanyol tánc a matadort megszemélyesítő férfi és a vörös kendőt megjelenítő nő tánca egy képzeletbeli bika kerül. A tánc nem a győzelmet meséli el, hanem két erő megmérettetését: a merész elszántság és az öntudatos távolságtartás évelődő, mégis halálosan komoly játékát.

A tudatosság és az ösztönök szenvedélyes összecsapása ez, ami jelenleg ott zajlik mindannyiunkban.

Az idei Bika-hónap tehát nem a kedves, legelésző boci a mezőről, akik kissé bambán szemléli a világot. Nem... Ebben a dinamikában sokkal inkább az arénák elegáns léptű, bősz toro-ja elevenedik meg - akit körbe kell táncolnunk. Vánszorgás és csoszogás helyett keményen odacsapjuk a sarkunkat és mindjárt kettőt lépünk előre.
Kezdjük azzal, hogy Nap-Uránusz együttállással lépjük át a küszöböt - ennek a hatása érzékelhető volt már az elmúlt napokban. Kettejük vibrálása nyugtalanságot, feszültséget, baleseteket, keringési zavarokat okozhatott, netán megmagyarázhatatlan fáradtság formájában "lecsaphatta a biztosítékot".

A Kos magasfeszültsége a Nap jegyváltásával enyhülni fog és a Bika segít mindezt földelni és aktív, kreatív, gyakorlatias energiává alakítani. A tüzesség és a praktikum más vonalakon is továbbfut: a feladat többek közt a Kos aszcendensben és a Bak MC-ben is visszaköszön. Ahogy év eleje óta egyre élénkebben körvonalazódik: le fognak tisztulni és egyértelművé válnak a célkitűzéseink. De még az oda vezető utak is. Sőt, mindjárt paso doble! Vagyis ha megvan az irány, kettőt is előre léphetünk.

A Mars-Plútó együttállása és az MC-n lévő uralmi Szaturnusz hatalmas húzóerő lehet, de mint minden esetben, most is kétféle végleten keresztül tapasztalhatjuk meg ezt a motivációt.

Amivel itt szembesülhetünk az az, hogy minek van hatalma felettünk, vagy - jobbik esetben - micsoda hatalmunk van a saját életünk irányítása felett!

Ez a konstelláció arra mutat rá, hogy a fenti állítást felismerve gyökeres változásokat indíthatunk el - s mivel a Bika jegyben járunk, kézzel fogható formában tehetjük mindezt.

Azért írok mindig két különböző végletről, mert bár az energiamegnyilvánulás egyféle, nem mindegy, hogy megráz bennünket az áram vagy világít tőle a lámpa a sötétben.

Negatív olvasata az az elnyomott indulatok hirtelen kirobbanását, dühkitöréseket, hatalmi pozíciókban lévőkkel való összeütközést mutatja. Kiszámíthatatlanul és váratlanul üthet be az életünk különböző területein a krach - köszönhető ez a május közepén jegyet váltó Uránusznak is. Ez a bizonyos áramütés.

De! A tudatos fókusz, a koncentráltság segítségével viszont "felkapcsolhatjuk a lámpát".

Ne másoknak akarj megfelelni, magadért vállalj felelősséget!

Ha képesek vagyunk ezt az energiát a megfelelő mederben tartani, szinte bármit elérhetünk. Olyasmit is, amivel az elmúlt évek során csak küszködtünk.

A Bika hónap kiemelt eseményei

Délután, a Napot követve a Hold is jegyet vált - átlép a Rák jegyébe. Így pénteken és szombaton négy uralmi planéta lesz az égi palettán - megtámogatva érzelmi oldalról is a felelősségvállalást.

Vasárnap, 04.22-én a Plútó kezdi meg hosszan tartó hátráló mozgását, aminek köszönhetően május 10-én elengedi a Mars "kezét". Érdemes addig mozgósítani a belső erőtartalékokat.

Április 24-én, kedden, a Vénusz feladja uralmi helyzetét és átvándorol az Ikrekbe. Itt könnyedebbé válik, viszont az elmélyült beszélgetéseknek teret biztosít. Kapcsolatokban hozhat fordulatokat, akár úgy, hogy lelepleződnek a hazugságok vagy úgy, hogy végre felvállaljuk a valódi mondanivalónkat.

Pengeélen táncoló telihold a hónap utolsó napjára esik (04.30 01h59p). Nem is biztos, hogy azonnal észrevesszük, de ebben az időszakban a láthatatlanban megpöccintünk egy dominót és sok minden eldől -

leginkább az, merre is haladunk tovább, illetve hogy mi megy és mi marad hosszú távon az életünkben.

Május elseje talán az egyik legszebb tavaszünnep. Nem az 1890 óta megtartott munka ünnepére, hanem a sokkal ősibb hagyományokkal rendelkező Beltane-re gondolok: ez ugyanis a létezés bőségének és a szerelemnek a megemlékezése.

Majd május 6-án, vasárnap az édesanyákat köszöntjük.

Május 9-én, a Nap és a Jupiter szembenállását a Neptunusz és a Plútó oldja - ez a felállás már az önértékelés kérdéseit feszegeti.

Vasárnap, 13-án, a Nap mögött kissé lemaradva a Merkúr is átlép a Bika jegyébe, ahol szintén régóta halogatott mondandók bukhatnak ki belőlünk. Ne lepődjünk meg, ha hirtelen (végre!) beolvasunk a párunknak, a főnökünknek, a munkatársunknak, a barátainknak vagy a családtagoknak.

Május 15., kedd mozgalmas nap lesz! 13h48p-kor lesz ugyanis a hónap újholdja, majd néhány órával később (17h18p) az idei év legjelentősebb jegyváltása. A Bika jegyébe lép az Uránusz - és a már korábban említett önértékelést feszegeti tovább.

Mit feszegeti?! Megingatja, átértékelteti, újrafogalmaztatja!

Hogy másnap se unatkozzunk, a Mars belép a Vízöntő jegyébe (06h56p), megszorongatva az új pozíciójával épp ismerkedő Bika Uránuszt.

A hónap végére marad még egy finom kis Lilith-Plútó együttállás (05.18-án), majd 19-én egy Rákba lépő Vénusz. Utóbbi a párkapcsolatoknak kedvez, felszikráztatja a levegőt és mély érzelmek megélésére nyit kaput.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails