2018. április 14., szombat

Ne csak beszélj róla!

Újhold a Kos jegyében: 2018.04.16 (03h58p)

Bevezető gondolat: "Tiszteld magad annyira, hogy otthagysz mindent, ami már nem szolgálja a javadat, nem tesz többé vagy boldoggá. Ha nem szeretettel és tisztelettel bánnak veled, akkor ellenőrizd az árcéduládat. Lehet, hogy leértékelted magad. Te mondod meg az embereknek, hogy mennyit érsz. Szállj le a kiárusított áruk polcáról és állj be az üveg mögé, ahol az értékes árukat tartják." (Gregg Braden)


Meglepően fogalmaznék, ha ismételten azt írnám, hogy nagyon izgalmas konstelláció vár ránk? Ugye nem. Ennek az lehet az oka, hogy az égen mindig, minden időben csodálatos ritmus szerint ketyeg az idő.

A Kos újhold abszolút újjászületési energiát képvisel, miközben lesz egy kis "feedback" az elmúlt évek legmeghatározóbb fényszög-kapcsolatára. A Nap és a Hold együtt állnak az Uránusszal és felépítenek egy kvadrátot a Plútóval. A két transzperszonális égitest között az újhold híján már nem jönne létre összeköttetés, de most mégis aktiválódni fog. Egyszerre lesz lezárás és új kezdet, egyetlen másodpercig - az újhold pillanatában - ott fogunk állni a Semmi peremén, hogy belevethessük magunkat az Ismeretlenbe.

Érdemes ezzel együtt nekünk is megállni és visszatekinteni. Megérteni, mi is történt velünk, hogy ennek tükrében állhassunk neki az előttünk álló időszak kialakításának.

Az Uránusz-Plútó - akár tudatában voltunk, akár nem, akár együttműködtünk, akár ellenálltunk a változásnak -

a személyiségünk bizonyos régi mintáinak a lebontásán munkálkodott.

Részt vehettünk a folyamatban tudatosan, önismeret által, netán "elszenvedhettünk" a minket ért eseményeken keresztül. Belül mozgalmas, kívül passzív folyamat volt ez, vagyis úgy érezhettük, hogy rengeteg minden történt velünk - válás, betegség, baleset, haláleset, kapcsolatok felbomlása, és a többi - miközben sokszor úgy tűnt, az életünk mégsem mozdul előre egyetlen négyzetcentimétert sem.

Épp ezért is hasonlítottam sokszor ezt az időszakot a futóhomokba ragadáshoz, küzdöttünk, erőlködtünk, hatalmas energiákat fektettünk abba, hogy a felszínen maradhassunk. Most jön el az idő mindenki életében, hogy végre folytathassa a korábban megkezdett útját.

Pontosabban már egy módosított útvonalon, élettörténeten, sorsszálon lehet majd előrelépkedni.

Varázsütés nincs, ami hirtelen kiragad bennünket jelen élethelyzetünkből. A cselekvés, az aktivitás és az együttműködés elengedhetetlen részünkről. Sőt, most még inkább szükségeltetik. Hogy ne csak beszéljünk róla, hanem konkrét lépéseket tegyünk ott, ahol változtatni akarunk.
Asztrológiai szempontból minden adott hozzá: az újhold-Uránusz együttállása olyan, mint egy katalizátor az idejétmúlt helyzetekből való kitöréshez.

Egy hónap múlva az Uránusz búcsút vesz a Kos jegyétől és 84 évig (egy kis retrográd mozgást leszámítva) vissza se néz. Az identitás intenzív felszabadítása után újabb területeket hódít, még pedig élesen szembesít bennünket az életünkben lévő értékekkel és értéktelenségekkel.

Ez az újhold olyan, mint a tarotban a Bolond lapja. Azt üzeni, hogy merjünk különbözni, merjünk önmagunk lenni és a saját elképzeléseink szerint követni az álmainkat. Lehet, hogy amibe épp bele akarunk vágni, az ellentmond a társadalmi elvárásoknak, szembe megy a tömegek viselkedési szokásaival, sőt még az is lehet, hogy a saját belső ellenállásainkat kell leküzdeni.

Keressük magunkban az eredetiséget, kövessük a megérzéseinket! Ne foglalkozzunk azzal, mit gondolnak rólunk mások. Az az ő életük, az ő döntéseik, az ő világlátásuk. Nekünk a saját életünket kell élni, a saját döntéseinket meghozni és a saját hitvallásunk szerint létezni.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails