2019. január 18., péntek

A végtelenbe, és tovább!

Vízöntő jegyébe lép a Nap: 2019.01.20 (10h00p)

Bevezető gondolat: "A legszomorúbb emberek, akikkel életemben eddig találkoztam, azok voltak, akik semmi iránt nem érdeklődtek igazán komolyan. A szenvedély és az elégedettség kéz a kézben járnak, és nélkülük minden boldogság csak átmeneti, mert semmi sincs, ami igazán tartóssá tenné." (Nicholas Sparks)

♒☉

A Vízöntő jegybe lépés az évkezdéshez hasonlóan igen feszes tempójú lesz. Köszönhető ez részben a Kos aszcendensnek, az öt uralmi planétának, a Bak stelliumnak, illetve annak, hogy ebben a fél évben teliholdakkal szegélyezettek a belépések.

Utóbbi azt jelenti, hogy a Mérleg-Kos ívén (március 21-ig tartó időszakban) a jegybe lépéseket szinte azonnal telihold követi. A telihold konstruktív, poláris feszültséget hordoz, ami hétköznapi, tüneti szinten megmutatkozhat fejfájás, kimerültség, hátfájás, türelmetlenség, vitatkozókedv vagy akár baleset formájában.

Szellemi szinten azonban rendkívüli ösztönzőerőt jelenthet.

A Vízöntő ellenpólusa az Oroszlán, kettejük között pedig a kreativitás vibrál. Ehhez hozzájön az erőteljes Bak-energia rendezőelve, a Kos lendületessége, a Jupiter-Vénusz és Neptunusz szépség-harmónia iránti vágya.

Összegezve ez az időszak kiváló arra, hogy KREATÍVAN teljesen új mederbe tereljük a világról alkotott elképzeléseinket. A Vízöntő neve megtévesztő lehet, de ő egy levegős jegy, vagyis a gondolkodásmód, a kommunikáció és a kapcsolatok kerülne fókuszba. Mivel "vizet", pontosabban életenergiát önt, így az érzelmi önkifejezés is megjelenik.

A szemben lévő Oroszlán "Ez vagyok én!" - felkiáltással meghatározza önmagát, a Vízöntő pedig az így felismert egyedi különlegességét árasztja szét a világban.

Az inspiráció az egyik kulcsszava ennek az évnek és a Vízöntőben ez kiemelt szerepet kap. Hallgassunk rá, kövessük a felbukkanó sugallatokat!
A címben szereplő mondatot a Toy Story-ból kölcsönöztem. Buzz Lightyear a modern játékot képviseli, aki felbukkanásával alaposan felforgatja a többi játék rutinszerű, rendezett életvitelét. Ez Vízöntő analógia: jön, lát és felforgat. Valószínűleg magától is változott volna minden (hiszen a kisfiú előbb-utóbb kinövi a játékait), de Buzz egyfajta katalizátorként működött.

Ez a mostani időszak épp ilyen: rengeteg "gyorsítóanyag" - helyzet, történés, ötlet, inspiráció - bukkan fel az életünkben.

A végtelenbe (és tovább) törekvés a Vízöntőt uraló Uránusz szimbóluma (6). Merjünk tágulni a gondolkodásunkkal, lépjünk túl a korábbi megszokott, biztonságot adó formákon. Minél rugalmasabban állunk a világhoz, annál könnyebben formálhatóvá válik a valóságunk.

A Vízöntő hónap fontosabb állomásai

01.20, vasárnap: elindulás

Bár a farsang időszaka január 6-án kezdődik, a Vízöntő jeggyel van igazán szinkronban. A levegős mivoltjából fakadóan a társasági érintkezések, forgatagok, bálok ide tartoznak. A maszkabálok jó okod adnak arra, hogy "kicsit őrültek" legyünk és a jelmezek által azzá váljunk, akivé szeretnénk. Ráadásul az ide farsang egy jelentős égi eseménnyel zárul március 6-án, akkor lép át az Uránusz a Bikába.

01.21., hétfő: átmozdulás

Húsz órával a jegyváltást követően már kikerekedik a telihold (06h17p), sőt egy teljes holdfogyatkozás is kapcsolódik hozzá, ami hazánkból is jórészt megfigyelhető lesz. Az általános telihold-feszültségeket az Uránusz kvadrát is felerősítheti, kapcsolatainkban és a közlekedésben legyünk óvatosak és körültekintőek.

01.24., csütörtök: újragondolás

A Vízöntőbe lépő Merkúr (06h50p) a dolgok újragondolásához ad támogatást. Itt egyre fontosabbá válik a szellemi rugalmasság. Ennek híján egyre jobban begörcsölhetünk, ha a dolgok nem úgy alakulnak, mint ahogy azt elvárnánk.

01.27., vasárnap: tengelybe kerülés

Elkezdődik a Szaturnusz-Plútó együttállása, ami 2020. május 08-ig egy nagyon erőteljes és meghatározó konstelláció lesz. A személyes felelősségvállalás, a jelenlét állapotának megtartása adja azt a belső tengelyt, amin keresztül ennek a két planétának a támogató energiái megnyilvánulhatnak.

02.02., szombat: megtisztulás

Imbolc ünnepe a testi-lelki megtisztulás ideje. A szokásos hétvégi porszívózás helyett szertartásosan is kitakaríthatjuk otthonunkat, megszabadulva a feleslegessé vált holmiktól, kiszelektálva a sosem hordott ruhákat, kidobálva azokat az emlékeket, melyek olyan múlthoz kötnek, amitől ideje lenne búcsút venni.

02.03., vasárnap: összerendeződés

A Bak jegyébe lépő Vénusz (23h30p) az érzelmi összerendeződéshez nyújt hátteret.

02.04., hétfő: rögzítés

A hónap újholdjával (22h04p) indul a Yin Föld Disznó éve. A nyugati újévhez hasonlóan keleten is nagyon markáns égi állások mellett indul az új esztendő.

02.10., vasárnap: átérzés

A Halak jegybe lépő Merkúr (11h51p) most kivételesen egy kis feloldást hoz. A korábbi koncentrált figyelemhez képest egy jóval ellazultabb szemléletmód szükségeltetik. A rugalmasság azonban továbbra is feltétel, csak talán könnyebben találjuk meg magunkban, hogy hogyan legyünk nyitottabbak.

02.14., csütörtök: megvalósítás

A Bika Mars (11h52p) Uránusz együttállásával már megmozdítja a cselekvő energiákat. Míg az év elején a lendület vitt bennünket, innentől egyre több konkrétum bontakozik ki, hogy hogyan is valósítsuk meg azt, amit szeretnénk. Ráadásul a Valentin nappal is egybe esik, talán  hezitáló leánykérők most elszánják magukat?

Előadás 17:30-tól a Makadámban, téma a Kos Kheirón.

02.18., hétfő: átfogalmazás

Az előadás témájának fizikai megnyilvánulása: Kos jegyébe lép a Kheirón (10h08p) Ismét egy hosszú távra ható változás. A tiszta szándék megfogalmazását és az ösztönökhöz való helyes viszonyulás gyakorlatát sajátíthatjuk el rajta keresztül.



Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails